Libnet.ro
UNICEF

22:15

Materii Prime

Libnet Ro
INS: Productia de titei a tarii noastre a scazut cu 3,4%, in primul trimestru al anului

INS: Productia de titei a tarii noastre a scazut cu 3,4%, in primul trimestru al anului

Romania a produs, in primul trimestru din 2024, o cantitate de titei de 682. 400 de tone echivalent petrol tep), cu 23. 900 tep mai mica -3,4%) fata de cea din perioada similara a anului anterior.

INS: Productia de carbune a scazut cu 11,6% in primul trimestru al anului

Productia de carbune net a Romaniei a totalizat, in primele trei luni ale acestui an, 511. 600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mica minus 66. 900 tep) fata de cea din perioada similara din 2023.

Statele UE ar putea cumpara la comun materiile prime critice, asemanator achizitiei de gaze

Comisia Europeana vrea sa lanseze curand achizitiile la comun de materii prime critice, intr-un mod similar cu schema actuala de achizitii comune de gaze, scrie Reuters.

Ne intoarcem in epoca de piatra? Productia a noua materii prime esentiale poate scadea dramatic din cauza caniculei

Productia a noua materii prime de baza pentru economie si populatie este in pericol din cauza schimbarilor climatice, chiar si in scenariul in care emisiile de dioxid de carbon.

Raport PwC: Productia unor materii prime de baza risca o scadere dramatica pana in 2050 din cauza secetei si a caniculei

Productia a noua materii prime de baza pentru economie si populatie - cereale graul, orezul si porumbul), minerale esentiale cupru, cobalt, litiu) si metale vitale zinc, fier, aluminiu) - este in pericol din cauza schimbarilor climatice, chiar si in scenariul in care emisiile de dioxid de carbon ar scadea.

Raport PwC: Productia unor materii prime de baza, precum orez, litiu sau fier, risca o scadere dramatica pana in 2050 din cauza secetei si a caniculei

Productia a noua materii prime de baza pentru economie si populatie - cereale graul, orezul si porumbul), minerale esentiale cupru, cobalt, litiu) si metale vitale zinc, fier, aluminiu) - este in pericol din cauza schimbarilor climatice, chiar si in scenariul in care emisiile de dioxid de carbon ar scadea, potrivit raportului PwC Riscurile climatice pentru 9 materii prime cheie*. Astfel, estimarile arata ca 87% din productia mondiala de orez, peste 70% din productia de cobalt si litiu si aproximativ 60% din productia de bauxita si fier vor fi afectate negativ pana in 2050.

Acordurile care vor ajuta Europa sa isi asigure materii prime. Europarlamentarul Margarida Marques: Este foarte important sa ne diversificam partenerii

Uniunea Europeana cauta solutii pentru a-si asigura lanturi de aprovizionare stabile, atat din punct de vedere energetic dar si al materiilor prime.

INS: Productia de titei a Romaniei a scazut cu 2,9%, in primele doua luni din 2024

Romania a produs, in primele doua luni ale acestui an, o cantitate de titei de 449. 400 de tone echivalent petrol tep), cu 13. 400 tep mai mica -2,9%) fata de cea din perioada similara din 2023, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.

INS: Importurile de gaze au crescut cu 18,2%, in primele doua luni din 2024

Romania a importat, in primele doua luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207. 200 tone echivalent petrol tep), cu 18,2% mai mare +31. 900) fata de cea din perioada similara a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.

Romania va relua exploatarea magneziului pentru a reduce dependenta Europei de China

Europa va relua exploatarea magneziului pentru prima data in mai bine de un deceniu, in timp ce UE incearca sa reduca dependenta de importurile chineze de materii prime esentiale. Romania va relua exploatarea magneziului Romania a acordat vineri o concesiune miniera Verde Magnesium, o companie din Bucuresti sustinuta de investitorul american de capital privat Amerocap, potrivit Financial Times.

Europa reia extractia magneziului pentru a scapa de dependenta de China Financial Times scrie despre exploatarea din Romania

Europa va relua extragerea magneziului in premiera dupa mai bine de un deceniu, in contextul in care UE incearca sa-si reduca dependenta de importurile de materii prime esentiale din China, scrie Financial Times, citat de Rador Radio Romania.

Pretul cafelei Robusta, la un nou maxim istoric

Cotatiile futures ale cafelei Robusta au atins, vineri, un nou record la Bursa din Londra, pe fondul temerilor legate de faptul ca recolta slaba va provoca un deficit de boabe de cafea, conform Bloomberg.

Macquarie: Va fi dificil sa mentinem pretul titeiului peste 90 de dolari barilul

Pretul futures al petrolului brut a scazut ieri, pe pietele externe, in conditiile in care inflatia persistenta din SUA diminueaza optimismul privind reducerea dobanzilor. Totusi, cotatiile de pe piata de profil se mentin aproape de nivelul maxim al ultimelor sase luni, in conditiile in care investitorii iau in calcul un potential atac asupra Israelului, din partea Iranului, potrivit Reuters.

Morgan Stanley: Oferta globala excesiva de gaze naturale ar putea atinge maximele record in urmatorii ani

Preturile gazelor naturale au scazut puternic, in timp ce lumea se confrunta cu o oferta excesiva dupa o iarna mai calda decat erau asteptarile.

Producatorii de bere din Romania se uita cu ingrijorare la razboiul din Ucraina, din cauza cresterii costului materiilor prime

Producatorii de bere din Romania spun ca razboiul din Ucraina duce la o tendinta de crestere continua a costului cu materii prime, ceea ce pune presiune pe zona de productie. Faptul ca razboiul nu se mai termina are un impact asupra productiei Ne uitam cu ingrijorare la razboiul din Ucraina si la felul in care acesta are un impact asupra activitatii de productie, pentru ca permanentizarea razboiului duce la o tendinta de crestere continua a costului cu materiile prime, ceea ce pune presiune pe zona de productie, pentru ca automat genereaza o crestere generala a costurilor de productie pentru industria pe care o prezentam.

Studiu Deloitte: Tranzitia catre economia circulara a incetinit la nivel global in 2023. Sectorul agroalimentar, industria producatoare si constructiile sunt zonele care necesita interventie rapida

Tranzitia catre economia circulara a incetinit la nivel global anul trecut, in conditiile in care vasta majoritate a materiilor prime care intra in economii provin inca din surse virgine, iar ponderea materiilor secundare, reutilizate, s-a redus constant in ultimii cinci ani, de la 9,1% in 2018 la 7,2% in 2023, indica studiul Circularity Gap 2024, realizat de Deloitte si Circle Economy Foundation. Raportul arata ca zonele de interventie care ar putea combate aceasta tendinta sunt industria agroalimentara, cea producatoare si constructiile, sectoare intens poluante, mari consumatoare de materii prime vulnerabile si care, impreuna, ocupa peste trei sferturi din forta de munca la nivel global.

Nou record pentru pretul aurului

Pretul spot al aurului a atins ieri, pe pietele externe, un nou nivel record, pe fondul asteptarilor legate de reducerea dobanzilor de catre banca centrala a SUA Federal Reserve - Fed), dar si al tensiunilor geopolitice si al cererii solide pentru metalul galben, venita din China, conform Bloomberg.

INS: Romania, pe locul doi in UE la productia de floarea soarelui, in 2023

Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in Uniunea Europeana la floarea soarelui din punct de vedere al productiei obtinute, dupa Franta, pierzand prima pozitie ocupata in 2022, si pe primul loc ca suprafata cultivata, recolta totala situandu-se la 2,028 milioane de tone de pe o suprafata de 1,089 milioane de hectare, potrivit datelor provizorii publicate, vineri, de Institutul National de Statistica.

Pretul boabelor de cacao a crescut cu 255% in ultimul an

Cotatia materiei prime a depasit 10. 000 de dolari pe tona, saptamana aceasta.

2023 - al doilea cel mai bun an din istorie pentru traderii de materii prime

Companiile de profil au avut castiguri de peste 100 de miliarde de dolari, anul trecut * Creste pretul gazului european.

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2048 seconds )