Ministrul Educatiei, dezamagit de rezultatele dezastruoase de la examenul de titularizare 2021: Foarte slab. Am avut candidati eliminati pentru frauda
Doar 44% dintre candidatii la titularizare au reusit sa obtina note peste 7 la proba scrisa. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, s-a aratat dezamagit de rezultate. Acesta a precizat ca au existat si cazuri de fraudare a examenului. continuă pe Antena3
• Rezultate Titularizare 2021. Graficul notelor obtinute - de la 15 note de unu la 130 note de zece Peste 200 candidati au luat sub nota doi
Marti au fost publicate rezultatele initiale la examenul de titularizare 2021, fiind cele mai slabe din ultimii cinci ani. Dintre cei peste 5 mii de candidati care au obtinut note sub 5 inainte de contestatii), 11 au luat nota unu si peste 200 nota doi sau sub nota doi. La examenul scris pentru angajarea in invatamantul preuniversitar au luat parte 27. 000 de candidati.
• Rezultate Titularizare 2021. Ministerul Educatiei a publicat notele
Rezultate Titularizare 2021. Rezultatele obtinute de cadrele didactice care au sustinut proba scrisa din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din invatamantul preuniversitar - sesiunea 2021 au fost publicate.
• Rata de 41,2% note peste 7 la Titularizare 2021 in Olt. Cati candidati se lupta pentru cele 24 locuri
Rezultatele candidatilor care au sustinut proba scrisa la Titularizare 2021 in judetul Olt sunt sub media nationala. 162 candidati au obtinut note peste 7.
• SUPLIMENT EDUCATIA - VIRUSUL TRIMIS LA COLT Ministrul Educatiei sustine digitalizarea corectarii lucrarilor
Digitalizarea educatiei a fost pomenita frecvent in ultimul an, dar s-a tot vorbit la modul general. Exista insa si propuneri concrete. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca isi doreste ca anul viitor, la evaluarile la clasa a II-a, a IV-a, a VI-a si la Evaluarea Nationala, sa se aplice corectarea informatizata la nivel de item, urmand ca profesorii corectori sa evalueze on-line: Daca tot am introdus acest sistem apropiat de Bologna, cu acest barem fragmentat in care se puncteaza fiecare raspuns bun sau gresit din partea elevilor, urmatorul pas ar fi corectarea informatizata la nivel de item. Exista deja un pilot, sunt colegi cu initiativa, nu e o initiativa institutionalizata a ministerului, ci o serie de colegi au demarat la nivelul evaluarii in clasa a VI-a acest proiect pilot, evaluari la matematica - stiinte, carora sa le fie alocat cate un cod pe fiecare item si sa fie culese rezultatele pe fiecare item, in asa fel incat am o imagine mult mai clara asupra a ce nu a mers si ce a mers bine, pentru a putea vedea ce trebuie sa faci pe viitor. Itemii au competente corespondente. in momentul in care analizam pe fiecare item in parte, vezi ca elevii sunt deficitari pe acele competente, stii ca trebuie sa te concentrezi mai departe in procesul de imbunatatire a predarii tocmai pe acele competente.
• Ministrul Educatiei, anunt de ultima ora despre noul an scolar. Ce se va intampla la toamna
Ministrul Educatiei a facut declaratii de ultima ora privind anul scolar care urmeaza sa inceapa din septembrie 2021. Ministrul Educatiei, anunt de ultima ora despre noul an scolar Sorin Cimpeanu a vorbit despre cresterea cazurilor de covid-19 in Capitala, dar si despre posibilele masuri restrictive care s-ar putea lua in urma valului patru al pandemiei.
• Profesorii nevaccinati ar putea fi testati periodic, inainte sa intre la ore - ministrul Educatiei
Profesorii care nu vor dori sa se vaccineze ar putea fi testati periodic, inainte sa intre in scoala, a declarat duminica seara, la Digi24, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, care vrea reluarea cursurilor cu toti elevii in clase din 13 septembrie. Ideea ca profesorii nevaccinati sa fie testati este analizata in acest moment de catre ministerele Sanatatii si Educatiei.
• Ce spune ministrul Educatiei despre testarea profesorilor nevaccinati: Testarea este un aspect colateral, vaccinarea este un aspect esential
Dascalii nevaccinati ar putea fi testati inainte sa intre la ore. in acest moment au loc mai multe discutii la Ministerul Sanatatii cu privire la masurile care urmeaza sa fie introduse din toamna si este luata in calcul testarea personalului din scoli. Pana acum, 60 % dintre angajatii din invatamant au fost vaccinati. Testarea este un aspect colateral, vaccinarea este un aspect esential, a spus Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, luni, in exclusivitate la Antena 3.
• Ministrul Educatiei este convins ca elevii vor merge la scoala din toamna
Sorin Cimpeanu, Ministrul Educatiei declara ca un eventual val patru nu va fi la fel de agresiv si c.
• Ministrul Educatiei pledeaza pentru prezenta fizica in scoli, din toamna: Chiar daca va fi un val patru, sunt convins ca nu va fi la fel de agresiv
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, se declara convins ca in ce priveste un eventual val patru al pandemiei de COVID-19, acesta nu va fi atat de agresiv incat sa impiedice derularea normala a procesului de invatamant. El a spus ca sustine prezenta fizica la cursuri si ca aceasta este necesara pentru a stopa pierderile inregistrate care au fost foarte mari si care sunt foarte dificil de recuperat.
• Ministrul Educatiei: Daca va fi un val patru, sunt convins ca nu va fi atat de agresiv incat sa puna probleme unui proces de invatamant normal
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca este convins ca un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu va fi atat de agresiv incat sa impiedice derularea normala a procesului de invatamant. El a subliniat, intr-o conferinta de presa, ca prezenta fizica la cursuri este necesara pentru a stopa pierderile inregistrate nu numai in plan educational, ci si in plan social, comportamental pentru elevi, studenti si cadre didactice.