Libnet.ro
UNICEF

08:00

Mugur Isarescu: O apreciere masiva a cursului poate sa inchida niste inteprinderi

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Mugur Isarescu: O apreciere masiva a cursului poate sa inchida niste inteprinderi

Aprecierea masiva a cursului poate inchide intreprinderi care nu mai pot reveni in piata cand rata de schimb se intoarce la niveluri mai inalte, pentru ca pierd atat angajati, cat si piete de desfacere, afirma Mugur Isarescu, pentru a motiva politica. continuă pe Wall-Street Ro

Mugur Isarescu i-a multumit viceguvernatorului BNR Cristian Popa pentru intreaga activitate desfasurata in cadrul Bancii Centrale

La finalul conferintei de presa organizata miercuri la sediul BNR cu ocazia prezentarii Raportului privind inflatia, Mugur Isarescu a tinut sa ii multumeasca viceguvernatorului Cristian Popa pentru intreaga activitate, Popa -care coordona comitetul de politica monetara - urmand sa fie inlocuit din aceasta toamna de fostul ministru delegat pentru Buget, Liviu Voinea. Ii multumesc pentru intreaga activitate si ii amintesc ca pleaca lasand in urma o inflatie joasa. Obiectivul a fost atins, asadar, a spus Isarescu. Deocamdata nu se stie daca Popa va ramane in cadrul Bancii Centrale sau va activa in alta institutie similara din strainatate, surse din interiorul BNR spunand ca acesta isi va lua cateva saptamani de concediu inainte de a lua o decizie.

VIDEO Mugur Isarescu: Vom intra in zona euro cand vom avea o autostrada care sa strabata Carpatii

Majorarea accizei la carburanti a reprezentat principala presiune asupra inflatiei in al doilea trimestru, a declarat miercuri Guvernatorul BNR la prezentarea Raportului privind inflatia. BNR a redus luni prognoza de inflatie, de la 3,3% la 2,2% pentru acest an si de la 3,3% la 3% pentru 2015, si a anuntat prognoze privind rata medie a inflatiei de 1,4% in acest an si 2,4% anul viitor. Mugur Isarescu a vorbit si despre starea economiei in context regional, spunand ca Romania va intra in zona euro cand vom avea o autostrada care sa strabata Carpatii. Vezi in text inregistrarea conferintei de miercuri a Guvernatorului Isarescu.

Mugur Isarescu: Vom intra in zona euro cand o autostrada va trece Carpatii.N-ai cum sa dezvolti alte zone daca treci pe serpentine prin Carpati

Romania va putea intra in zona euro abia dupa ce o autostrada va trece Muntii Carapati, pentru a permite si dezvoltarea altor zone decat cateva enclave unde s-au concentrat investitiile straine, Bucurestiul fiind pregatit sa treaca la euro, dar este tras in jos de Las Fierbinti, a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR).

Mugur Isarescu: Acordul cu FMI este stationar, iar misiunea a plecat cu o evaluare pozitiva

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei,Mugur Isarescu, a anuntat, luni, ca misiunea tehnica a FMI a plecat de la Bucuresti cu o evaluare pozitiva. Acordul cu FMI este stationar. Misiunea de evaluare a .

Mugur Isarescu arunca sageti catre Finante: Nici cei de la minister nu sunt foarte generosi (VIDEO)

Guvernatorul BNR trimite sageti catre Ministerul de Finante. intrebat daca intentia Ministerului de Finante, de a lansa dupa 10 ani titluri de stat pentru populatie, poate reprezenta o presiune pentru banci,.

Patru mesaje de la Mugur Isarescu pentru Guvern: faceti reforme structurale asa cum ati promis, creati locuri de munca si stimulati inovatia, atentie cum cheltuiti banii si nu va mai bazati pe cartile de economie!

In conferinta de presa de miercuri, Guvernatorul BNR nu s-a adresat ziaristilor prezenti in sala Mitita Constantinescu, nici economistilor sefi din bancile comerciale care au fost prezenti si cu atat mai putin boardului BNR, aflat in mare parte in sala. S-a adresat in mod subtil Guvernului, caruia i-a adresat cel putin patru mesaje. Desigur, in mod indirect intrucat tehnic, BNR e independenta, adica nu primeste si nu da sfaturi. Isarescu s-a adresat presei, stiind ca aceasta ii va transmite mesajele, iar Guvernul i le va citi.

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2258 seconds )