Libnet.ro
UNICEF

21:45

Muzeul Brukenthal

Libnet Ro
Peste 26.000 vizitatori au participat in spatiile deschise de Muzeul National Brukenthal la Noaptea Muzeelor

Peste 26.000 vizitatori au participat in spatiile deschise de Muzeul National Brukenthal la Noaptea Muzeelor

Sambata, sibieni si turisti au dorit sa viziteze si sa participe la evenimentele organizate de Muzeul National Brukenthal. Atractia din centrul Sibiului a fost Palatul Brukenthal unde lumea a stat la coada cu o ora inainte de deschiderea Galeriei de Arta Europeana si a expozitiei Puterea Leului.

Arta contemporana: 1.500.000 de lei pentru achizitii

Ministerul Culturii anunta acordarea sumei totale de 1. 000 de lei pentru completarea colectiilor de patrimoniu administrate de Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti, Muzeul National Brukenthal din Sibiu si Complexul Muzeal National Moldova Iasi.

in premiera Capodopere ale Muzeului National Brukenthal, in varianta NFT, pentru toti iubitorii de arta!

Opere ale unor pictori de renume mondial, care au facut istorie, sunt acum mai accesibile ca niciodata! Muzeul National Brukenthal, in parteneriat cu Casa de licitatii A 10 by Artmark, va ofera ocazia inedita de a licita pentru un exemplar unic, in format digital NFT Non-Fungible Token), al unei picturi din patrimoniul universal si national, aflate in colectiile muzeului sibian, si de a sustine astfel proiectele celui mai important muzeu romanesc de arta europeana. Toti iubitorii artei din Romania sunt invitati sa oferteze pentru cele doar zece versiuni digitale, in format NFT, ale capodoperelor Muzeului National Brukenthal. Pretul de pornire este unic, fiecare dintre acestea plecand in licitatie de la doar 100 de euro!.

Una dintre cele mai rare Biblii din lume, expusa la un muzeu din Romania. Care e povestea ei

Pana pe 7 martie, la Muzeul National Brukenthal din Sibiu este expusa una dintre cele mai rare Biblii din lume. Este vorba de Biblia latina, Anton Koberger, tiparita la Nurnberg in 1478.

Muzee din Romania despre care nu ai auzit niciodata. Ce obiecte deosebite poti admira aici

Muzeul Satului, Brukenthal, Peles, al Taranului Roman sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute institutii culturale din tara noastra. Playtech Stiri iti prezinta cateva muzee despre care cel mai probabil nu ai auzit niciodata. Ce poti admira in aceste locuri. Foto Ai auzit vreodata despre Muzeul Palariilor sau Papusilor? 1. Muzeul Palariilor de paie. il .

Intrare gratuita la Muzeul National Brukenthal din Sibiu, cu ocazia aniversarii a 207 ani de la deschiderea publica. Iata ziua cand il puteti vizita fara a plati bilet de intrare

Turistii si localnicii vor putea vizita, duminica, 25 februarie, gratuit, cel mai vechi muzeu din Romania, Brukenthal, aflat la Sibiu, a anuntat, vineri, conducerea institutiei, printr-un comunicat de presa, conform Agerpres. Motivul pentru care intrarea la Muzeul National Brukenthal e gratuita .

Fenomenul Pitesti si premiera de la Sibiu - povestile a 14 victime ale comunismului FOTO

Muzeul National Brukenthal din Sibiu are in derulare un proiect destinat cunoasterii povestilor a 14 sibieni arestati in timpul comunismului, in teribila inchisoare de la Pitesti, cunoscuta drept cea mai dura, la nivel mondial, din blocul comunist.

Cel mai vechi muzeu din Romania si-a lansat propriul parfum

Cel mai vechi muzeu din Romania, totodata si primul din Europa de sud-est, Muzeul National Brukenthal din Sibiu a anuntat ca si-a lansat propriul parfum, in doua variante pentru femei si barbati, conform paginii de Facebook a muzeului. Cel masculin.

Muzeul Brukenthal din Sibiu va avea parfumul propriu. Este o premiera pentru Europa FOTO VIDEO

Parfumul de la Muzeul Brukenthal din Sibiu are arome de lux precum gardenia, orhideea si ciresul, fiind realizat in doua variante pentru femei si barbati. Produsul va fi lansat la toamna.

Muzeul National Brukenthal, primul muzeu din Sibiu care isi va lansa propriul parfum

Managerul Alexandru Chituta a anutata ca Muzeul National Brukenthanl din Sibiu isi va lansa propriul parfum. Se pare ca va fi realizat de un producator local si va avea numele fondatorului institutiei, adica fostul baron transilvanean Samuel von Brukenthal si al sotiei acestuia, Sofia. Asa cum v-am anuntat cu cateva luni inainte, Muzeul National Brukenthal .

Muzeul Brukenthal din Sibiu isi lanseaza propriul parfum. Cat va costa o sticluta

Muzeul National Brukenthal este primul muzeu din Sibiu care isi va lansa propriul parfum. El va fi realizat de un producator local si va purta numele fondatorului institutiei, fostul baron transilvanean Samuel von Brukenthal si al sotiei acestuia, Sofia, a anuntat managerul Alexandru Chituta. Parfumul a fost deja creat si urmeaza sa fie concepute ambalajul si eticheta, conform Digi24. Asa cum v-am anuntat cu cateva luni inainte, Muzeul National Brukenthal impreuna cu Matca, o firma foarte buna de parfumuri din Sibiu, am inceput deja si am intrat in linie dreapta cu parfumul Brukenthal si Sofia cred ca se va intitula, pentru ca vom avea un parfum pentru barbat si un parfum pentru femei. Lucrul acesta face parte din planul de marketing al Muzeului National Brukenthal, asa cum bine stiti, avem si vinul, si cafeaua, si ciocolata. Este datoria muzeului de a sustine mediul de afaceri din Sibiu si mai ales cel mic, mediul mic de afaceri din Sibiu si deja avem nuantele realizate, parfumul este realizat. Acum incepe partea care dureaza un pic mai mult, pe partea de ambalaj, sigle si asa mai departe, a declarat managerul Muzeului National Brukenthal, Alexandru Chituta. Cat costa parfumul .

Muzeul Brukenthal din Sibiu isi va lansa propriul parfum. Cat va costa o sticluta

Muzeul National Brukenthal este primul muzeu din Sibiu care isi va lansa, la toamna, propriul parfum.

webPR: O capodopera pe care o recunoaste o lume intreaga, la Art Safari! Pictura Omul cu tichie albastra de Jan van Eyck va putea fi vazuta in premiera in inima Bucurestiului, timp de 8 zile

Vedeta furtului de la Brukenthal, gasita abia dupa 30 de ani, se vede si la Bucuresti pentru o foarte scurta perioada de timp. Este o colaborare unica intre Muzeul National Brukenthal si Art Safari, de care suntem foarte mandri. Cele mai valoroase lucrari din Romania vor fi expuse doar 8 zile in Bucuresti, timp de doua weekend-uri, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari si Comisar al Romaniei la Bienala de la Venetia.

Care era cel mai inalt ideal de frumusete feminina considerat in China O practica incredibila a datat timp de secole

Moda secolului X a dat nastere unei practici incredibile, moda picioarelor mici, in forma de semiluna, care erau considerate cel mai inalt ideal de frumusete feminina in China. Picioarele mici, cel mai inalt ideal de frumusete feminina in China Femeile cu picioarele mici reprezentau in China cel mai inalt ideal de frumusete feminina, iar pentru cele care nu se nasteau cu acest dar divin, existau diverse practici care reuseau sa le incadreze in standardele frumusetii de pe atunci. Un exemplu il reprezinta pantofii in forma de lotus, care nu si-au pierdut din popularitate pana la inceputul secolului al XX-lea, o data cu interzicerea acestei practici prin lege, scrie Muzeul National Brukenthal, pe pagina de Facebook a institutiei. Ce faceau fetele pentru un picior cat mai mic Pentru a obtine un picior cat mai mic, fetelor li se legau picioarele cu bandaje cat mai stranse de la o varsta frageda pentru a interzice dezvoltarea normala a picioarelor. Aceasta practica se potrivea cu ierarhiile vremii in care femeile erau subordonate barbatilor, cele mai simple sarcini devenind imposibile in acest fel.

Orasul din Romania in care se cultivauananasi: Era considerat simbolul bunului gust

Muzeul National Brukenthal din Sibiu a anuntat intr-un comunicat de presa ca, in urma cu peste 200 de ani, baronul Samuel von Brukenthal a facut posibila cultivarea ananasului in zona Sibiului. Conform specialistilor muzeului, baronul a avut un interes constant pentru natura si, in anul 1780, a ordonat umplerea iazurilor din jurul orasului Sibiu cu pamant, creand astfel gradini bogate si infloritoare de zarzavat si livezi. in acea perioada, fiecare familie burgheza din Sibiu detinea propriul spatiu verde in afara zidurilor orasului si se importau plante rare din Viena sau Munchen. Baronul Samuel von Brukenthal cultiva ananasii la Sibiu .

Un fruct exotic dulce-acrisor, cultivat in urma cu doua secole intr-o oranjerie de un nobil din Transilvania

Baronul Samuel von Brukenthal a cultivat ananasul in urma cu peste 200 de ani, in oranjeria sa din orasul Avrig, unde avea un palat de vara, pe langa cel din centrul municipiului Sibiu, care gazduieste azi Muzeul National Brukenthal.

Lux si eleganta la Muzeul Judetean Olt. Obiecte-tezaur de la Muzeul Brukenthal pot fi admirate timp de doua luni

O expozitie care poate constitui si astazi o sursa de inspiratie pentru pasionatii de moda, lux si eleganta a fost vernisata la Muzeul Judetean Olt. 77 obiecte apartinand Muzeului Brukenthal pot fi admirate pana in luna mai.

Un tablou unicat cu Horea este expertizat la Muzeul National Brukenthal din Sibiu

Un tablou unicat cu Horea, realizat de Ioan Constande si descoperit la Bucuresti, este expertizat la Muzeul National Brukenthal - Sibiu. Lucrarea, prezentata online, ar putea fi, in curand, expusa.

Expozitia Artisti romani pe mapamond, cu lucrari din colectia av. George Serban, la sediul Institutului Cultural Roman

Dezvaluita in premiera cu prilejul Zilei Culturii Nationale, expozitia Artisti romani pe mapamond, realizata printr-un parteneriat intre Institutul Cultural Roman si Muzeul National Brukenthal, impreuna cu Asociatia culturala pictor Octavian Smigelschi, prin generozitatea colectionarului George Serban, curatoriata de dr. Alexandru Constantin Chituta, va fi deschisa publicului pana pe 28 februarie 2023, de luni pana vineri, .

Dintii crocodililor care au trait in urma cu zeci de milioane de ani la Turnu Rosu, expusi la muzeul din Sibiu

Trei cercetatori de la de la Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea, Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca si Muzeul Brukenthal din Sibiu au descoperit prezenta unui nou grup de crocodili fosili si anume a gavialilor in Romania.

actualitate, 21:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2197 seconds )