Libnet.ro
UNICEF

01:05

Negocierile UE - Canada pentru acordul de liber schimb CETA au esuat din cauza opozitiei regiunii belgiene Valonia

Hotnews Hotnews,
 Negocierile UE - Canada pentru acordul de liber schimb CETA au esuat din cauza opozitiei regiunii belgiene Valonia

Negocierile UE - Canada pentru acordul de liber schimb CETA au esuat dupa ce la Consiliul European de la Bruxelles nu s-a ajuns la o intelegere cu reprezentantii regiunii belgiene Valonia, anunta Reuters, citand televiziunea belgiana RTBF. Reamintim ca Ottawa conditiona ridicarea vizelor pentru cetatenii romani si bulgari de semnarea acordului economic CETA. Presedintele Klaus Iohannis anuntase, vineri dimineata, la Bruxelles, ca a semnat un acord cu Canada pentru ridicarea vizelor: eliminare totala a vizelor din 1 decembrie 2017 daca UE va semna acordul comercial CETA. continuă pe Hotnews

De ce blocheaza valonii acordul de liber schimb UE-Canada

Regiunea belgiana Valonia a respins noile amendamente la acordul de liber-schimb UE-Canada CETA), reafirmandu-si opozitia si punand in pericol tratatul ce reprezinta o prioritate a politicii comerciale a Uniunii Europene, relateaza Reuters.

UPDATE UE si Canada fac presiuni asupra regiunii bergiene Valonia sa accepte acordul de liber schimb. Premierul valon: Nu s-a facut niciun progres in negocieri

Ministrul canadian al Comertului si un negociator al Uniunii Europene au purtat vineri discutii de urgenta cu premierul regiunii belgiene Valonia. incercand sa indeparteze blocajul care impiedica tarile UE sa semneze acordeul de liber schimb intre UE si Canada, scrie Reuters. UPDATE Premierul valon Paul Magnette a declarat vineri ca nu s-a facut niciun progres in negocierile cu UE si Canada.

Iohannis: Negocierile cu Canada pentru eliminarea vizelor continua si dupa esecul CETA

Negocierile cu autoritatile canadiene in vederea ridicarii vizelor pentru romani vor continua si dupa ce negocierile privind Acordul CETA au esuat, a spus in aceasta seara presedintele Klaus Iohannis.

MAE: Romania nu va semna Acordul de liber schimb intre Canada si UE. Iolu: Eliminarea vizelor pentru cetatenii romani care vor sa calatoreasca in statul canadian nu depinde decat de o decizie politica

Romania nu va sustine demersurile Uniunii Europene privind semnarea si aplicarea provizorie a Acordului economic si comercial cu Canada, a anuntat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe MAE).

MAE: Romania nu va semna Acordul de liber schimb intre Canada si UE

Romania nu va sustine demersurile Uniunii Europene privind semnarea si aplicarea provizorie a Acordului economic si comercial cu Canada, a anuntat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe MAE).

Romania si Belgia s-ar putea opune acordului de liber schimb Canada - Uniunea Europeana

Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, anuntat, marti, ca Romania si Belgia inca au intrebari legate de acordul de liber schimb pe care UE si Canada vor sa-l semneze.

Klaus Iohannis, optimist dupa intreruperea discutiilor privind tratatul CETA: Negocierile cu Canada privind ridicarea vizelor vor continua independent de soarta acordului

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri seara, in avionul cu care a revenit in Romania de la Bruxelles si dupa anuntul privind intreruperea negocierilor legate de acordul CETA, ca negocierile cu partea canadiana pentru ridicarea vizelor vor continua independent de soarta acordului de liber schimb cu Canada.

NEWS ALERT. Avertismentul lui Juncker: Eliminarea vizelor de Canada pentru romani s-ar aplica doar prin semnarea acordului CETA. Negocierile UE - Canada pe acest subiect au esuat, din cauza opozitiei Valoniei

Negocierile de vineri dintre Uniunea Europeana si Canada pe tema Acordului de parteneriat comercial au esuat. Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, declarase ca propunerea de eliminare a vizelor de calatorie pe teritoriul canadian pentru cetatenii romani si bulgari se va aplica doar daca va fi semnat Acordul UE-Canada.

Klaus Iohannis a anuntat un acord cu Canada pentru ridicarea vizelor: eliminare totala a vizelor din 1 decembrie 2017 daca UE va semna acordul comercial CETA

Am ajuns la un acord cu Canada, un acord rezonabil. Suntem in situatia sa ne retragem rezerva declarata fata de CETA. Romania nu mai are obiectiuni fata de acordul comercial cu Canada, a anuntat presedintele Klaus Iohannis vineri la Bruxelles. Acordul cu Canada privind ridicarea vizelor este unul etapizat: de la 1 mai 2017 Canada elimina vizele pentru romanii care au mai avut viza, iar de la 1 decembrie 2017 Canada elimina vizele pentru toti cetatenii romani. Totul cu o conditie: daca UE semneaza acordul CETA, acord pus acum sub semnul intrebarii de opozitia unei regiuni din Belgia.

Prima zi de negocieri pentru acordul UE-Canada, fara consens

Prima zi a summitului UE de la Bruxelles s-a incheiat fara un consens intre tarile membre pentru semnarea acordului comercial dintre UE si Canada.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2101 seconds )