OMS: Varianta Omicron ar putea spori riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boala
Varianta Omicron ar putea spori riscul de reimbonavire in cazul persoanelor care au fost infectate cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, arata datele preliminare transmise joi de autoritatile sanitare din Africa de Sud si Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS), relateaza agentia EFE. continuă pe Adevărul
• Varianta Omicron creste riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boala (date preliminare ale OMS)
Riscul de reinfectare in cazul persoanelor care deja s-au infectat cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 este sporit de varianta Omicron, au avertizat joi autoritatile sanitare din Africa de Sud si Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS), relateaza agentia EFE, potrivit Agerpres.
• UE avertizeaza ca varianta Omicron ar putea deveni dominanta in Europa in cateva luni Recomandarile ECDC
Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor ECDC), agentia Uniunii Europene pentru combaterea bolilor infectioase, a anuntat joi ca in cateva luni varianta Omicron a coronavirusului ar putea fi responsabila de peste jumatate din toate cazurile de COVID-19 inregistrate in Europa, relateaza Reuters.
• OMS: Varianta Omicron a coronavirusului prezinta un risc foarte ridicat la nivel mondial
Noua varianta Omicron a coronavirusului prezinta un risc foarte ridicat la nivel mondial, a avertizat luni Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS), subliniind insa ca persista numeroase incertitudini in ce priveste periculozitatea si transmisibilitatea variantei.
• Avertisment ECDC: varianta Omicron ar putea sa devina dominanta in Europa in urmatoarele luni
Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor ECDC) a avertizat ca varianta Omicron ar putea sa devina dominanta in lunile urmatoare, in Europa.
• OMS: Persoanele care au avut COVID au un risc mai mare sa se reinfecteze cu varianta Omicron
Riscul de reinfectare in cazul persoanelor care deja s-au infectat cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 este sporit de varianta Omicron, au avertizat joi autoritatile sanitare din Africa de Sud si Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS), relateaza agentia EFE, citata de Digi24.
• OMS, despre varianta Omicron: Mai multe state au introdus masuri generale si brutale care nu sunt nici bazate pe probe, nici eficiente
Directorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii OMS) a cerut marti statelor membre un raspuns rational si proportional la varianta Omicron, apeland la calm in fata noii tulpini a coronavirusului, informeaza AFP.
• Exista o suspiciune inalta de infectare cu varianta Omicron la doua dintre persoanele repatriate din Africa de Sud, anunta Ministerul Sanatatii
Ministerul Sanatatii a anuntat, joi, ca exista o suspiciune inalta de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 la doua dintre cele trei persoane care au fost testate pozitiv pentru coronavirus dupa ce au fost .
• Varianta Omicron exista inca din luna octombrie. Ce s-a descoperit la secventiere
Varianta Omicron a fost identificata intr-un esantion colectat in Nigeria inca din luna octombrie. Primele cazuri au fost identificate si in lumea araba si America Latina. OMS clasifica varianta mutanta ca fiind ingrijoratoare.
• Varianta omicron, descoperita in Olanda intr-un test facut cu cinci zile inainte ca Africa de Sud sa raporteze noua tulpina a coronavirusului
Autoritatile sanitare olandeze au anuntat marti ca au descoperit varianta omicron intr-un test prelevat la 19 noiembrie, cu o saptamana mai devreme decat estima pana acum, si ca sunt in curs controale pentru a stabili in ce masura s-a raspandit. Institutul olandez al Sanatatii si Mediului RIVM) a anuntat ca nu este posibil, inca, sa se spuna daca persoanele vizate s-au dus in Africa australa, relateaza AFP.
• Varianta omicron a SARS-CoV-2, descoperita in Olanda cu cinci zile inainte ca Africa de Sud sa raporteze
Autoritatile sanitare olandeze au anuntat marti ca au descoperit varianta omicron intr-un test prelevat la 19 noiembrie, cu o saptamana mai devreme decat estima pana acum, si ca sunt in curs controale vizand sa stabileasca in ce masura s-a raspandit, iar Institutul olandez al Sanatatii si Mediului RIVM) a anuntat ca nu este posibil, inca, sa se spuna daca persoanele vizate s-au dus in Africa australa.