Libnet.ro
UNICEF

09:30

Ordonanta privind amanarea acordarii certificatelor verzi, publicata in Monitorul Oficial

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Ordonanta privind amanarea acordarii certificatelor verzi, publicata in Monitorul Oficial

Guvernul loveste puternic in industria energiei regenerabile, introducand penalitati drastice pe langa amanarea acordarii certificatelor verzi timp de trei ani. continuă pe Ziarul Bursa

Verbund: increderea investitorilor, zdruncinata de amanarea acordarii certificatelor verzi

Decizia autoritatilor noastre de a amana plata unei parti importante a certificatelor verzi care li se cuvin producatorilor de energie regenerabila a zdruncinat increderea investitorilor, care sunt acum mai sceptici in analiza oportunitatilor pe piata noastra, a declarat Wolfgang Anzengruber, presedintele Consiliului de Administratie al companiei austriece Verbund.

Industria, multumita de amanarea platii certificatelor verzi

Asociatia Marilor Consumatori Industriali de Energie ABIEC) a salutat decizia luata de autoritatile noastre pentru modificarea legislatiei privind schema de sprijin pentru energia regenerabila n. r. amanarea platii unui numar de certificate verzi).

Ordonanta de Urgenta privind regenerabilele a fost publicata in Monitorul Oficial cu modificari majore fata de proiectul initial

Ordonanta de Urgenta privind amanarea acordarii unui numar de certificate verzi a fost publicata in Monitorul Oficial, in seara zilei de 7 iunie. Fata de proiectul initial, supus dezbaterii publice, textul OUG prezinta modificari majore. De exemplu, a fost introdusa o prevedere potrivit careia nu va beneficia de certificate verzi energia produsa in centrale electrice fotovoltaice situate pe terenuri care, la data intrarii in vigoare a acestui act normativ, erau in circuitul agricol. De asemenea, nu se vor mai acorda certificate verzi pentru cantitatile de energie electrica livrate suplimentar de unitatile dispecerizabile fata de cantitatile de energie electrica din notificarile fizice orare transmise de producatorii de energie electrica din surse regenerabile la operatorul de transport si sistem. Stire in curs de actualizare.

UPDATE Ordonanta de Urgenta privind regenerabilele a fost publicata in Monitorul Oficial cu modificari majore fata de proiectul initial/ Producatorii de energie eoliana vor sa dea statul roman in judecata

Ordonanta de Urgenta privind amanarea acordarii unui numar de certificate verzi a fost publicata in Monitorul Oficial, in seara zilei de 7 iunie, cu modificari majore fata de proiectul initial. De exemplu, a fost introdusa o prevedere potrivit careia nu va beneficia de certificate verzi energia produsa in centrale electrice fotovoltaice situate pe terenuri care, la data intrarii in vigoare a acestui act normativ, erau in circuitul agricol. De asemenea, nu se vor mai acorda certificate verzi pentru cantitatile de energie electrica livrate suplimentar de unitatile dispecerizabile fata de cantitatile de energie electrica din notificarile fizice orare transmise de producatorii de energie electrica din surse regenerabile la operatorul de transport si sistem. UPDATE Producatorii de energie eoliana spun ca aceste modificari intempestive si nejustificate de legislatie nu vor duce decat la deteriorarea mediului investitional. In aceste conditii, isi rezerva dreptul de a da statul roman in judecata.

E oficial: Industria va fi exceptata de la plata certificatelor verzi doar dupa avizul Comisiei Europene

Ordonanta de urgenta privind sprijinul pentru energia regenerabila a fost publicata in Monitorul Oficial fara prevederea din proiectul de act normativ prin care marii consumatori de electricitate erau scutiti de plata a 50% din certificatele verzi, acestia urmand sa fie exceptati doar dupa avizul Comisiei Europene.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2114 seconds )