Libnet.ro
UNICEF

01:05

Parlamentul European condamna Vietnamul pentru incalcarea drepturilor omului

Hotnews Hotnews,
 Parlamentul European condamna Vietnamul pentru incalcarea drepturilor omului

Parlamentul European a condamnat Vietnamul din cauza unei campanii de reducere la tacere a activistilor din aceasta tara si a cerut statelor membre ale UE sa denunte actiunile regimului de la Hanoi inaintea unui congres al Partidului Comunist aflat la putere, relateaza Reuters. continuă pe Hotnews

CEDO a amendat Romania pentru incalcarea drepturilor persoanelor transgender

Asociatia Accept anunta ca Romania a fost amendata de CEDO pentru incalcarea drepturilor persoanelor.

Romania, amendata de CEDO pentru incalcarea drepturilor persoanelor transgender - Asociatia Accept

Curtea Europeana a Drepturilor Omului CEDO) a decis marti ca persoanele transgender din Romania nu au la dispozitie o procedura clara si eficienta pentru modificarea genului in actele de identitate, ceea ce constituie o violare a articolului 8 din Conventia europeana pentru drepturile omului, potrivit Asociatiei Accept.

Parlamentul European adopta Instrumentul pentru Asistenta Tehnica, necesar statelor membre pentru a accesa fondurile din Mecanismul de Redresare si Rezilienta

Parlamentul European a adoptat, marti, Instrumentul pentru Asistenta Tehnica, ce va ajuta tarile UE sa pregateasca planurile nationale necesare pentru a accesa fondurile din cadrul Mecanismului de Redresare si Rezilienta. Acest instrument va avea un buget de 864 de milioane de euro, pentru perioada 2021-2027.

Romania, amendata de CEDO pentru incalcarea drepturilor persoanelor transgender

Curtea Europeana a Drepturilor Omului CEDO) a decis, marti, ca persoanele transgender din Romania nu au la dispozitie o procedura clara si eficienta pentru modificarea genului in actele de identitate, iar acest lucru constituie o violare a articolului 8 din Conventia europeana pentru drepturile omului. Asociatia ACCEPT si Asociatia MozaiQ LGBT saluta decizia si cer Guvernului Romaniei sa aplice masurile decise la CEDO.

Parlamentul European adopta o rezolutie pentru modificarea sistemului utilizat pentru intocmirea listei UE a paradisurilor fiscale: Tarile nu ar trebui eliminate de pe lista neagra doar pentru ca fac ajustari simbolice

O politica a ratei de impozitare 0 ar trebui sa conduca automat la introducerea pe lista neagra a paradisurilor fiscale, iar tarile nu ar trebui eliminate de pe lista neagra doar pentru ca fac ajustari simbolice, arata o rezolutie adoptata de deputatii europeni prin care solicita schimbarea sistemului utilizat pentru intocmirea listei UE a paradisurilor fiscale, deoarece in prezent este confuz si ineficient.

Parlamentul European a denuntat controversatul acord de investitii incheiat cu China si cere sanctiuni pentru reprimarea protestelor din Hong Kong

Europarlamentarii au adoptat joi o rezolutie care condamna reprimarea violenta a protestelor pro-democratie din Hong Kong si afirma ca acordul de investitii incheiat recent intre UE si China pericliteaza credibilitatea Europei in privinta drepturilor omului, relateaza AFP si South China Post.

Autoritatile, criticate in Parlamentul European pentru felul cum au gestionat educatia

Modul in care autoritatile au gestionat educatia este criticat in Parlamentul European de catre reprezentantii nostri la Bruxelles. Victor Negrescu, vicepresedintele Comisiei pentru Educatie din Parlamentul European sustine ca educatia din tara noastra a ramas in urma ca urmare a modului in care a fost gestionat invatamantul in timpul pandemiei.

La ce pericole nevazute te expui cand lucrezi de acasa: de ce intervine Parlamentul European

Multa lume e experimentat, fara sa vrea, munca de acasa. Dar exista si cateva pericole, motiv pentru care Parlamentul European a decis sa intervina. Munca de acasa a devenit o normalitate.

Certificatul de vaccinare agita apele in Parlamentul European

Grupul Renew din Parlamentul European va introduce o rezolutie pe subiectul certificatelor de vaccinare prin care sa stabileasca faptul ca nedetinerea unui astfel de document nu va atrage restrangerea unor drepturi, a declarat, ieri, deputatul european Dacian Ciolos, liderul grupului respectiv.

Parlamentul European: Dreptul de a se deconecta trebuie sa devina un drept fundamental la nivelul UE

Parlamentul European cere un act legislativ al Uniunii care sa garanteze lucratorilor dreptul de a se deconecta digital de la lucru fara repercusiuni negative, asupra salariatilor, se arata intr-un comunicat emis joi de catre institutie. Efectele combinate ale unui program de lucru prelungit si ale unor exigente mai mari au condus la cresterea numarului de cazuri de anxietate, depresie, epuizare si de alte probleme legate de sanatatea fizica si mentala.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,246 seconds )