PCC SE a decis sa nu mai participe la licitatia pentru privatizarea Oltchim SPV
PCC SE, principalul actionar privat al SC Oltchim SA Ramnicu Valcea, si fondul de investitii israelian Fortissimo Capital au luat decizia de a nu participa la cea de-a doua licitatie care va avea loc pentru privatizarea complexului. Am decis, impreuna cu Fortissimo Capital, sa nu participam la licitatia prin care se va desemna noul proprietar al Oltchim. Situatia actuala a combinatului si conditiile in care se va derula procedura ne-au facut sa luam, in final, aceasta hotarare. Am mai explicat, in ultimele luni, motivele care au dus la scaderea interesului PCC SE pentru Oltchim. In acest moment nu mai am alte precizari de facut, a declarat Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE in Romania. continuă pe Hotnews
• Nemtii de la PCC se retrag din cursa pentru privatizarea Oltchim
PCC SE, principalul actionar privat al Oltchim Ramnicu Valcea OLT), si fondul de investitii israelian Fortissimo Capital au luat decizia de a nu participa la cea de-a doua licitatie care va avea loc pentru privatizarea complexului.
• PCC se retrage din cursa pentru Oltchim
PCC SE a decis retragerea din cursa pentru privatizarea Oltchim. Compania a hotarat, impreuna cu fondul Fortissimo Capital, sa nu participe la licitatia prin care va fi desemnat noul proprietar al complexului, se arata intr-un comunicat de presa.
• PCC, actionarul care a pus bete-n roate Oltchim, se retrage din licitatia pentru privatizarea combinatului. in 2012, oferise 2,9 milioane de euro pe companie
Compania germana PCC SE, actionar privat al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea OLT), si fondul de investitii israelian Fortissimo Capital au decis sa nu mai participe la cea de-a doua licitatie pentru privatizarea combinatului chimic.
• Chinezii au cumparat caietul de sarcini pentru preluarea Oltchim
Consortiul format din Baota Petrochemical Group si Junlun Petroleum Co. din China ar fi cumparat abia vineri caietul de sarcini pentru preluarea combinatului Oltchim, la numai doua saptamani distanta de termenul limita de depunere a ofertelor, potrivit unor surse apropiate situatiei.
• Raport MCV: in Romania nu mai exista consens pentru atingerea obiectivelor privind Justitia.
Pentru prima oara de la aderarea la Uniunea Europeana, de cand se fac rapoarte pe Mecanismul de Cooperare si Verificare, Comisia Europeana remarca absenta consensului privind urmarirea obiectivelor MCV si pune la indoiala profunzimea angajamentului privind combaterea coruptiei si promovarii unei justitii independente. Este, cu exceptia raportului din vara anului 2012, cel mai grav avertisment dat de Bruxelles Romaniei. Daca in concluziile finale ale raportului MCV se vor .
• Ce masini au cumparat europenii in 2013, unul dintre cei mai zbuciumati ani pentru pietele auto
Anul 2013 a inceput dezastruos, dar s-a terminat frumos pentru pietele auto europene, cifrele aratand ca in ultimele patru luni vanzarile au fost peste 2012. In aceste conditii, arata analiza JATO Dynamics, Volkswagen Golf a ramas de departe cea mai bine vanduta masina noua in Europa, fiind urmata de Ford Fiesta si Renault Clio. Dacia Sandero este nominalizata in randul modelelor ale caror vanzari au crescut cu peste 70%.
• Mai exista interes pentru frecventele de internet mobil ramase nealocate in urma licitatiei de aproape 700 milioane de euro din 2012?
Gradul de utilizare a internetului mobil de banda larga creste constant, iar veniturile obtinute din furnizarea acestor servicii au inregistrat cea mai spectaculoasa crestere in primul semestru al anului trecut, de 45%, a declarat luni Catalin Marinescu, presedintele autoritatii de reglementare in comunicatii ANCOM). Drept urmare, autoritatea a lansat luni o consultare publica in care incearca sa afle daca operatorii sunt interesati sa cumpere dreptul de utilizare asupra frecventelor radio ramase nealocate in urma licitatiei de aproape 700 milioane de euro din 2012.