PENTRU PRIMELE NOUA LUNI ALE ANULUI Argus - profit net de trei milioane de lei, cu mult peste cel din perioada ianuarie - septembrie 2020
Compania si-a imbunatatit mixul de vanzari pe categorii de produse Producatorul de uleiuri vegetale Argus Constanta UARG), controlat de SIF Oltenia SIF5), a raportat pentru primele noua luni ale acestui an un profit net de 3,03 milioane de lei, cu mult peste cel din intervalul ianuarie - septembrie 2020, in conditiile reducerii cheltuielilor intr-o dinamica mai accelerata decat cea a veniturilor, conform comunicatului companiei publicat la finele saptamanii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti BVB). continuă pe Ziarul Bursa
• PENTRU PRIMELE NOUA LUNI ALE ANULUI Holde Agri Invest raporteaza o crestere de 78% a cifrei de afaceri
Holde Agri Invest SA, companie romaneasca care exploateaza terenuri agricole, raporteaza o cifra de afaceri consolidata de 46,8 milioane de lei in primele noua luni din 2021, in crestere cu 78% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit net de 2,6 milioane de lei, o majorare cu 77% comparativ cu primele noua luni din 2020.
• IN PRIMELE NOUA LUNI ALE ANULUI Piata pensiilor private din tara a ajuns la active totale de 90,43 miliarde de lei
Piata pensiilor private din tara noastra a ajuns, in primele noua luni ale anului, la active totale de 90,43 miliarde de lei, in crestere cu 25% comparativ cu intervalul similar al anului precedent, conform unui comunicat remis redactiei. Potrivit sursei citate, ca pondere in PIB, activele totale ale sistemului de pensii private au inregistrat un nivel de aproape 8%, marcand o evolutie pozitiva de-a lungul ultimilor ani. La 30 septembrie 2021, erau inscrisi 8,29 milioane participanti la cele 17 fonduri de pensii private Pilon II + Pilon III), in timp ce la finalul lunii septembrie a anului trecut era inregistrat un numar de 8,10 milioane participanti. Sistemul pensiilor private a marcat o evolutie pozitiva pe tot parcursul functionarii sale, fiind adaptabil in fata episoadelor de volatilitate intalnite de-a lungul timpului. Cresterea activelor fondurilor de pensii private este remarcabila la nivel european, Romania fiind printre tarile cu cele mai mari cresteri din ultimii 10 ani. Fondurile de pensii private reprezinta investitori institutionali care sprijina, in principal, economia locala, avand totodata un rol de factor de echilibru si de stabilitate al pietei financiare.
• IN PRIMELE ZECE LUNI ALE ANULUI Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale s-a majorat cu 25,3%
Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale s-a majorat cu 25,3%, in primele zece luni ale anului, comparativ cu intervalul similar din 2020, arata datele publicate astazi de Institutul National de Statistica INS), informeaza Agerpres.
• Autoritatea de Supraveghere Financiara: Evolutia sistemului de pensii private in primele 9 luni ale anului 2021
Piata pensiilor private din Romania a ajuns, in primele noua luni ale anului, la active totale de 90,43 miliarde lei, in crestere cu 25% comparativ cu intervalul similar al anului precedent. Ca pondere in PIB, activele totale ale sistemului de pensii private au inregistrat un nivel de aproape 8%, marcand o evolutie pozitiva de-a lungul .
• Cat a scazut castigul salarial real pentru profesori in Romania. Sunt cei mai dezavantajati
Cat a scazut castigul salarial real pentru profesorii din Romania. De precizat este ca in primele noua luni ale anului, castigul salarial total a inregistrat o crestere de 3,1%, insa in sectorul bugetar, salariul a scazut cu un procent de 2,7%. in schimb, castigul salarial real a crescut in in mediul concurential cu 4,9%. Dar .
• Pilonul II de pensii, in primele 9 luni din 2021: Peste 13.600 de romani au incasat peste 200 de milioane de lei 80% dintre acestia au preferat banii deodata, nu esalonat
604 de participanti ori beneficiari ai Pilonului II de pensii pensie obligatorie administrata privat) au incasat peste 207 milioane de lei, in primele noua luni din acest an, in urma contributiilor la acest sistem, a anuntat vineri ASF. Din valoarea totala a platilor efectuate, un procent de 87% este aferent deschiderii dreptului la pensie, 12% ca urmare a decesului participantului si 1% ca urmare a invaliditatii.