Libnet.ro
UNICEF

21:00

PNL analizeaza propunerile BNR privind legea darii in plata

Adevărul Adevărul,
PNL analizeaza propunerile BNR privind legea darii in plata

Lideriii grupurilor PNL din Senat si Camera Deputatilor vor discuta propunerile transmise de BNR cu privire la legea darii in plata, dupa care vor purta discutii si cu social-democratii. continuă pe Adevărul

EXCLUSIV Deputatii din Comisia de Buget au primit scrisoarea transmisa de Banca Nationala privind legea darii in plata. Vezi in text propunerile BNR si cum ar putea arata legea

Vineri dupa pranz, scrisoarea continand propunerile Bancii Nationale privind darea in plata au ajuns la Parlament, au confirmat pentru HotNews surse apropiate Comisiei de Buget Finante din Senat. Propunerile se intind pe 25 de pagini si vizeaza multe detalii, acestea urmand sa fie discutate marti dimineata, desi aceleasi surse nu exclud ca discutiile sa aiba loc miercuri, intr-o sedinta comuna cu cei din Comisia Juridica. In esenta, BNR propune introducerea unui plafon de 150. 000 al valorii locuintei, conditia ca locuinta sa fie locuita de cel care a luat imprumutul, iar ratele imprumutatilor sa depaseasca 65% din venit.

Legea darii in plata: propunerile facute de BNR Parlamentului

Parlamentul a primit, vineri, scrisoarea cu propuneri facute de Banca Nationala BNR), privind Legea darii in plata. Astfel, BNR ar fi propus introducerea unui plafon de 150. 000 de euro al valorii creditului, conditia ca locuinta sa fie locuita de persoana care a luat imprumutul, legea sa nu fie retroactiva, iar ratele imprumuturilor sa depaseasca 65% din venit, potrivit unor surse apropiate Comisiei de Buget Finante din Stat.

Liviu Dragnea: Am fost manipulat cand am votat legea darii in plata, in forma initiala. PSD sustine modificarea ei

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, la B1 Tv, ca a fost manipulat atunci cand a votat legea darii in plata in forma initiala si a adaugat ca PSD va sustine modificarea acestuia pentru ca beneficiari sa fie numai persoanele care si-au facut o casa pentru a locui in ea.

Banca Nationala ia apararea bancilor. Ce modificari vrea BNR la Legea darii in plata

Banca Nationala ia apararea bancilor si cere ca legea darii in plata sa nu se aplice si pentru actualii datornici. BNR a luat atitudine dupa amenintarile bancherilor cu blocarea creditelor imobiliare.

Legea darii in plata, discutata in Comisia de Buget-Finante a Senatului impreuna cu reprezentantii BNR

Reprezentantii BNR sunt invitati marti la dezbateriile din Comisia de Buget-Finante a Senatului pe marginea reexaminarii legii darii in plata, presedintele comisiei Viorel Arcas PSD) sustinand ca nu a vazut deocamdata nicio scrisoare cu recomandari din partea bancii centrale, transmite Mediafax.

Viorel Arcas, PSD: Scrisoarea BNR privind darea in plata a ajuns vineri la Comisie. Piperea: Recomandarile BNR nu sunt oficial in atentia Parlamentului, intrucit nu au fost trimise pe cale institutionala

Scrisoarea cuprinzand recomandarile BNR cu privire la legea darii in plata, care are intr-adevar 25 de pagini, a ajuns vineri la Comisia noastra cea de Buget Finante a Senatului- n. red). A ajuns putin dupa ora 16, dar secretara mea e o femeie foarte constiincioasa care sta dupa program, asa ca pot confirma primirea scrisorii. A venit un baiat cu trei plicuri groase, cate un exemplar pentru fiecare din cele 3 comisii si ni le-a predat, a spus luni senatorul Viorel Arcas, seful Comisie de Buget Finante a Senatului. In jurul pranzului avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre initiatorii legii darii in plata scria pe contul sau de Facebook ca recomandarile BNR nu sunt oficial in atentia Parlamentului, intrucit nu au fost trimise pe cale institutionala.

Dragnea: Eu am fost manipulat cand am votat legea darii in plata, in forma initiala

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara ca a fost manipulat cand a votat legea darii in plata in forma initiala si a adaugat ca PSD va sustine modificarea acestuia pentru ca beneficiari.

Lhotte, BRD: Sper ca bunul simt va castiga si Legea darii in plata va fi uitata

Philippe Lhotte: Politicienii sunt demagogi si populisti *Zamfir: La noi este o vorba care se potriveste bancilor - &171;Hotul striga hotii &187; Legea darii in plata este de neinteles in afara tarii, a comentat, ieri, Philippe Lhotte, CEO BRD Groupe Societe Generale, in cadrul unei conferinte de presa, precizand: Niciun specialist din afara nu intelege aceasta lege. Va servi la ce?.

Reprezentantii BNR sunt invitati la dezbaterea privind darea in plata

Presedintele Comisiei de Buget a Senatului, Viorel Arcas PSD), a declarat, vineri, ca reprezentantii BNR sunt invitati marti la dezbaterea privind reexaminarea legii darii in plata, sustinand ca nu a vazut deocamdata nicio scrisoare cu recomandari din partea Bancii, potrivit Mediafax. Marti vom avea o sedinta de comisie, la ora 13:30. Legea darii in plata, n. r. ) este pe ordinea de zi. Am amanat-o in urma cu doua saptamani pentru ca au fost tot felul de grupruri de lucru pentru a intocmi amendamente. Vom lua in discutie amendamentele parlamentarilor, deja avem o serie de amendamente primite inclusiv de la initiatorul legii deputatul PNL Daniel Zamfir, n. r. Vom discuta amendamentele daca se refera la articolele trimise spre reexaminare indicate in cererea de reexaminare formulata de presedintele Klaus Iohannis, n. r. Daca se refera la aspecte care nu sunt inscrise in cererea de reexaminare nici nu putem sta de vorba, a declarat presedintele Comisiei de Buget, senatorul PSD Viorel Arcas.

Zamfir: imi retrag semnatura de pe lege daca propunerile BNR vor fi preluate

Banca Nationala a Romaniei BNR) a trimis, vineri, catre Parlament, propunerile sale pentru modificarea Legii darii in plata, alaturi de o ampla scrisoare de motivare.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 21:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2445 seconds )