Posta Romana, pierdere de 30 de milioane lei anul trecut
Posta Romana a inchis anul 2015 cu o pierdere de circa 30 de milioane de lei pe fondul unei amenzi primite de la Consiliul Concurentei pentru activitati anticoncurentiale din perioada 2010-2012, a declarat directorul general al companiei, Alexandru Petrescu, potrivit Agerpres. continuă pe Ziarul Bursa
• Pierderi de peste 30 milioane de lei pentru Posta Romana
Compania nationala Posta Romana pierde teren in fata firmelor private de curierat. A inregistrat o pierdere de 33 de milioane de lei anul trecut, pe fondul lipsei investitiilor in modernizare si a amenzii primite de la Consiliul Concurentei. in acest timp, rapiditatea de livrare si explozia comertului online au sporit afacerile curierilor privati.
• Posta Romana ar putea fi listata pe Bursa peste 2 ani
Posta Romana ar putea fi listata pe Bursa peste 2 ani .
• Gospodariile autohtone au economisit lunar 335,2 lei, in medie
Gospodariile din tara noastra au economisit lunar 335,2 lei, anul trecut, respectiv 12,5% din veniturile totale, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica INS).
• Excedent de 50,488 milioane lei pentru Trezoreria Statului, la finele lui 2015
Trezoreria Statului a incheiat anul 2015 cu un excedent in suma de 50,488 milioane de lei, veniturile totalizand 810,545 milioane lei si cheltuielile 760,057 milioane lei, conform unui proiect de HG publicat de Ministerul Finantelor Publice.
• Tranzactii de circa 250 milioane lei derulate in mai pe Piata pentru Ziua Urmatoare
Valoarea totala a tranzactiilor cu energie electrica derulate luna trecuta pe Piata pentru Ziua Urmatoare s-a ridicat la 249,77 milioane lei 55,54 milioane euro), cu 13,31% peste cea din perioada similara a anului trecut, conform datelor publicate de OPCOM, operatorul pietei de energie electrica si gaze naturale, citate de Agerpres.
• Topul bancilor din Romania. Ce schimbari s-au produs, anul trecut, in sectorul bancar
Miscarile de pe piata bancara din Romania nu au adus, anul trecut, schimbari pe podiumul institutiilor de credit, insa Banca Transilvania, ocupanta locului al treilea in sistem, s-a apropiat semnificativ de BRD, situata pe locul doi, dupa preluarea Volksbank. BCR conduce in continuare detasat in topul bancilor.
• Tara de evazionisti. Romania a avut anul trecut cel mai mare grad de necolectare a TVA din UE, de 39,6%. Paguba la buget - de 8,3 miliarde de euro
Romania a inregistrat anul trecut cel mai mare nivel al diferentei dintre suma de TVA care ar trebui colectata si suma colectata efectiv din Europa Centrala si de Est, de 39,6%, care inseamna o paguba anuala de 8,3 miliarde euro la buget, respectiv de 5,2% din Produsul Intern Brut, a declarat joi Daniel Anghel, liderul echipei de Impozite si Taxe Indirecte in cadrul PwC Europa Centrala si de Est.