Libnet.ro
UNICEF

13:15

Presedinte CEPA: in Romania democratia va fi testata mai dur decat in alte tari

România Liberă România Liberă,
Presedinte CEPA: in Romania democratia va fi testata mai dur decat in alte tari

Tara noastra este un camp de batalie intre Occident si Rusia, o insula sub asediu, care traieste intr-un cartier dur, a declarat intr-un interviu pentru HotNews. ro Wess Mitchell, presedinte al The Center for European Policy Analysis CEPA), singurul think-tank american dedicat studierii Europei Centrale si de Est. continuă pe România Liberă

INTERVIU EVENIMENT Wess Mitchell, presedinte CEPA: Romania este un battleground state iar democratia va fi testata mai dur decat in alte tari

Romania este in prezent un battleground state intre Occident si Rusia, o insula sub asediu, o tara care traieste in prezent intr-un cartier dur si va simti o testare a democratiei mai dura decat in alte tari, a declarat intr-un interviu pentru HotNews. ro Wess Mitchell, presedinte al the Center for European Policy Analysis CEPA), singurul think tank american dedicat studierii Europei Centrale si de Est. Mitchell afirma ca Rusia lui Vladimir Putin va incerca orice pentru a cuceri aceasta insula. Este foarte posibil, spune prresedintele CEPA, ca Rusia sa priveasca Marea Neagra partial ca zona de resurse, sa incurajeze iredentismul etnic pentru a destabiliza Romania si sa-si extinda influenta intr-o regiune partial cazuta sub influenta sa.

Codrin Stefanescu: Iohannis e mai mult decat basist

Codrin Stefanescu, secretar general adjunct al PSD, considera ca Klaus Iohannis este mai mult decat basist si ca s-a gudurat pe langa Monica Macovei. Discursul este diferit intre Ponta si.

Salariul mediu net in septembrie: 1.698 lei. In firmele de stat se castiga mai bine decat in cele private

In luna septembrie 2014, salariul mediu net a fost de 1698 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 15 lei 0,9%), a transmis joi Statistica. Valorile cele mai mari s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale 5776 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante 996 lei). Pe judete, castigul salarial mediu lunar net la nivelul intregului an 2013) s-a situat sub media pe economie in 36 dintre judete. Cel mai scazut nivel, respectiv de 1130 lei s-a inregistrat in judetulHarghita, cu 28,4% mai putin decat media pe economie. La polul opus s-a situat castigul salarial mediu lunar net realizat in Municipiul Bucuresti 2304 lei), cu 45,9% peste media pe economie. In companiile de stat castigurile salariale medii orare brute au depasit media pe economie cu 16,2%, iar cele nete cu 15,1%. In societatile cu capital privat castigurile salariale medii orare brute s-au situat cu circa 6,0% sub media pe economie.

BRD, profit net de peste 2,5 ori mai mic decat anul trecut

BRD - Groupe Societe Generale simbol: BRD) a inregistrat, in primele noua luni din 2014, un profit net de 20 milioane lei, de 2,55 ori mai mic decat cel consemnat in intervalul similar al anului trecut 51 milioane lei), potrivit unui raport trimis astazi Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Ponta, despre protestele din Diaspora: E legitima supararea lor. Nu sunt de acord ca sunt mai buni decat cei din tara

Premierul Victor Ponta afirma ca supararea romanilor din diaspora care nu au putut vota in primul tur al alegerilor a fost legitima, el spunand ca nu e de acord cu ideea ca cei din afara tarii sunt mai buni decat cei din tara sau ca.

Italia anticipeaza ca va iesi din recesiune in 2015, un an mai tarziu decat era estimat initial

Italia va iesi din recensiune in 2015, un an mai tarziu decat era estimat initial, a anuntat luni institutul national de statistica Istat, care a redus prognozele privind evolutia economiei din peninsula, din.

Italia va iesi din recesiune in 2015, cu un an mai tarziu decat se estimase

Italia va iesi din recensiune cu un an mai tarziu decat era estimat initial, adica in 2015, a anuntat luni institutul national de statistica Istat, citat de Agerpres. Institutul a redus prognozele privind.

Google, mai buna decat Apple: Nexus 9 castiga in fata iPad Air 2 la un capitol esential

Nexus 9, cea mai noua tableta produsa de cei de la Google in colaborare cu HTC areuna dintre cele mai bune baterii de pe piata, cu o autonomie mai mare decat cea gasita pe iPad Air 2. Precomenzile pentru ultima tableta din seria Nexus de la Google au inceput sa fie onorate de astazi, iar tableta a inceput deja sa se remarce in ochii consumatorilor. Cei de la Phonearena au avut ocazia sa testeze autonomia bateriei montate pe tableta, iar [].

Angela Merkel: Iesirea Marii Britanii din UE, o varianta mai buna decat restrictionarea libertatii de miscare

Cancelarul german Angela Merkel ar prefera ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europena mai degraba decat ca guvernul de la Londra sarestrictioneze libertatea de miscare a cetatenilor UE pe teritoriul tarii insulare, au declarat surse din guvernul german pentru saptamanalul Der Spiegel, relateaza EUobserver.

Presedintele Turciei si-a ridicat un palat de 4 ori mai mare decat Palatul Versailles. Poporul spune despre Erdogan ca se poarta ca un sultan

Palatul Alb al lui Recep Tayyip Erdogan este cel mai scump palat rezidential din lume, avand un cost de constructie de peste 490 de milioane de euro si 1. 000 de camere, motiv pentru care noul presedinte al.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 13:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,3017 seconds )