Presedintele Sindalimenta: Vom mentine preturile la alimente in aceasta perioada, dar de la 1 februarie vor fi actualizate cu siguranta
Producatorii romani vor pastra, cel putin in aceasta perioada, preturile actuale la alimente, oricum majorate deja cu 15-20%, chiar daca inregistreaza costuri suplimentare si influente semnificative din cauza scumpirii energiei, gazelor naturale si a nutreturilor, insa, incepand de anul viitor, va exista cu siguranta o actualizare a acestor preturi, sustine presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara - Sindalimenta, Dragos Frumosu, citat de Agerpres. Oricum la o parte din alimente preturile au crescut. Nu este sfarsitul si sigur nu este o veste buna. La paine si produse de panificatie preturile au crescut cam cu 15-20%, la uleiul de floarea soarelui in jur de 20%, la lactate 4-5 procente. La carnea de porc inca nu s-a intamplat nimic, pentru ca mai erau stocuri. Discutam in primul rand despre carnea de porc din import, pentru ca noi importam cam 80 chiar 85%, a declarat Dragos Frumosu. continuă pe Hotnews
• STUDIU ANAT: in aceasta perioada, cea mai vanduta destinatie externa este Egiptul
Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism ANAT) a efectuat un studiu privind preferintele de calatorie ale turistilor romani pentru finalul de an si pentru perioada sarbatorilor de iarna. in aceasta perioada, cea mai vanduta destinatie externa este Egiptul. in Hurghada se zboara cu curse charter din Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Baia Mare, Oradea. Se zboara, de asemenea, si in Sharm El Sheikh. Multi turisti aleg ca programe optionale croaziere pe Nil, conform unui comunicat remis redactiei.