Productia de energie electrica din Romania nu mai poate acoperi consumul tarii
Romania trebuie sa importe mai multa energie pentru ca productia nationala de energie electrica nu mai poate acoperi consumul tarii luni dimineata, potrivit datelor furnizate de Transelectica si citate. continuă pe B1
• Transelectrica: Romania este importator de energie electrica, preturile fiind mai mici decat pentru productia interna
Romania a ajuns sa importe, in aceasta perioada, energie electrica, in conditiile in care preturile sunt mai mici la producatorii din unele state din regiune comparativ cu preturile din productia interna, a declarat luni, pentru News. ro, Octavian.
• Tara noastra nu isi mai poate asigura consumul de energie din productia interna
Productia autohtona de energie electrica nu a mai putut acoperi consumul tarii astazi, la orele pranzului, astfel ca Romania este nevoita sa importe mai multa energie, arata datele oferite de site-ul companiei Transelectrica.
• Exportul de energie electrica, in scadere cu 1916,4 milioane kWh, anul trecut
Resursele de energie primara au crescut, anul trecut, cu 0,8%, iar cele de energie electrica cu 0,4% fata de anul 2015, potrivit datelor Institutului National de Statistica INSSE).
• Ela Craciun construieste comunitatea super mamelor cu super puteri din Romania
Ela Craciun, cunoscut blogger si prezentator TV, aduna in jurul sau in aceasta perioada o comunitate puternica de mame de pe tot teritoriul Romaniei. Vedeta a lansat proiectul Super mame cu super puteri care isi propune sa evidentieze calitatile si atuurile fiecarei femei care, in postura de mama, poate face minuni pentru binele familiei sale.
• Seara magica a sporturilor de contact din Romania: Lucian Bute, Ronald Gavril, Benjamin Adegbuyi si Catalin Morosanu urca in ring in aceeasi noapte
Iubitorii sportului de contact din Romania pot nota in calendar data de 25 februarie, deoarece vor avea parte de un regal. Patru dintre cei mai buni luptatori romani vor urca in ring in me.
• AP comenteaza situatia din Romania: Guvernul alimenteaza nationalismul si pune sub semnul intrebarii rolul UE. Se incearca imblanzirea legii anticoruptie
Guvernul Romaniei alimenteaza nationalismul, cadrul eforturilor de a imblanzi legislatia anticoruptie din tara noastra, iar prezenta strainilor la protestele din Romania este criticata. Cam asa catalogheaza expertii citati de Associated Press, situatia din tara noastra, din ultimele doua saptamani. Ba mai mult, oficialii au pus sub semnul intrebarii rolul Uniunii Europene in lupta impotriva coruptiei, sugerand ca este momentul ca tara noastra sa fie pusa in plin plan.
• Protestele din Romania servesc intereselor Rusiei. O manipulare naroada |OPINIE
Vocile potrivnice protestelor antiguvernamentale, care au pus stapanire pe Romania, au lansat in spatiul public o ipoteza perfida, menita sa-i inspaimante pe cei care sustin Justitia in strada, in frig, si sa-i determine sa stea linistiti la locurili lor. Manipularea insuficient cizelata, grosiera chiar, suna cam asa: protestatarii fac inconstient jocurile Rusiei, care ar profita din plin de destabilizarea situatiei politico-sociale din Romania.
• Kelemen Hunor: Nemultumirile protestatarilor din Romania sunt legitime
Kelemen Hunor, presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania, a declarat ca nemultumirile protestatarilor din Romania sunt legitime. Guvernul de la Bucuresti trebuie sa recunoasca faptul.
• Piata auto din Romania a crescut cu 14% in ianuarie
Piata auto din Romania a crescut cu 14% in ianuarie fata de aceeasi luna din 2016. Au fost inmatriculate 9. 480 de vehicule noi, dintre care 7. 059 de autoturisme noi si 1. 349 de autovehicule de transport marfuri, potrivit DRPCIV.
• Protestele din Romania, pe covorul rosu de la Festivalul de la Berlin (VIDEO)
Protestele din Romania impotriva coruptiei si a politicienilor au ajuns sa fie cunoscute si la Festivalul International de Film de la Berlin. Multumita regizorului Tudor Giurgiu, producatoarei Ada.