Libnet.ro
UNICEF

00:08

Propunere DNA: Masura controlului judiciar, dispusa pentru 60 de zile

România Liberă România Liberă,
Propunere DNA: Masura controlului judiciar, dispusa pentru 60 de zile

Sefa Directiei Nationale Anticoruptie DNA), Laura Codruta Kovesi, i-a cerut ministrului Justitiei sa reglementeze durata pentru care pot fi dispuse masura controlului judiciar si controlul judiciar pe cautiune, conform unui comunicat al DNA, remis redactiei. Scrisoarea Directiei Anticoruptie vine dupa ce, joi, CCR a stabilit ca masura controlului judiciar nu este constitutionala, pentru ca nu se specifica durata de aplicare. continuă pe România Liberă

Un judecator buzoian, anchetat de DNA intr-un dosar de retrocedare ilegala de padure, ar putea scapa de masura controlului judiciar

Curtea Constitutionala a decis joi ca masura preventiva a controlului judiciar asupra inculpatului este neconstitutionala deoarece nu are o durata limitata de timp. Astfel, un pion important al lotului Beganu, cercetat de DNA pentru retrocedarea ilegala a 5. 000 de hectare de padure, ar putea scapa de masura controlului judiciar. Judecatorul Neculae Toader este cel care a pronuntat solutia prin care s-a realizat improprietarirea ilegala.

Curtea Constitutionala: Masura controlului judiciar este neconstitutionala. Decizia este definitiva

Curtea Constitutioanla a decis, joi, ca masura controlului judiciar este neconstitutionala. CCR sustine ca nu este prevazuta durata de aplicare a controlului judiciar. Curtea Constitutionala, cu.

Masura controlului judiciar, incalcata de inculpatii Romeo Stavarache, Liviu Goian si Liviu Cenusa, a fost declarata neconstitutionala

Numai in ultimul an, zeci de inculpati din Bacau au fost pusi sub masura controlului judiciar pe intreaga perioada a cercetarilor si procesului penal. Romeo Stavarache, verisorul Liviu Cenusa si Liviu Goian au fost pusi, initial, sub control judiciar, masura pe care au incalcat-o, fapt ce a determinat Curtea de Apel Bacau sa-i aresteze.

CCR: Masura controlului judiciar nu este constitutionala, pentru ca nu este prevazuta durata ei de aplicare

Masura preventiva a controlului judiciar nu este constitutionala, intrucat nu este prevazuta durata pentru care poate fi dispusa, anunta Curtea Constutionala, intr-un comunicat de presa.

CCR: Masura controlului judiciar este neconstitutionala, pentru ca nu prevede un termen limita

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a decis astazi ca masurile preventive ale controlului judiciar si ale controlului judiciar pe cautiune sunt neconstitutionale, intrucat acestea nu au prevazute un termen limita pentru care pot fi impuse, astfel ca incalca drepturi fundamentale.

Curtea Constitutionala. Masura controlului judiciar este neconstitutionala. Cine scapa de anchete

Judecatorii Curtii Constitutionale au stabilit joi ca masura preventiva a controlului judiciar, prevazuta in noul Cod Penal, este neconstitutionala. Conform judecatorilor, aceasta dispozitie incalca drepturi si libertati fundamentale ale omului. Printre persoanele fata de care s-a dispus aceasta masura se numara deputatii Ion Dinita si Catalin Teodorescu, dar si primarul municipiului Constanta, Radu Mazare.

Baronul Stancu si fostul vice Mija ar putea scapa de masura controlului judiciar. La fel si cei doi profesori acuzati ca au luat mita la bacalaureat

Presedintele revocat din functie al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si fostul vicepresedinte al aceleiasi institutii, Florin Mija, ar putea profita de o decizie luata, joi, de Curtea Constitutionala, care a declarat ca fiind neconstitutionala masura preventiva a controlului judiciar. Astfel, cei doi ar putea scapa foarte curand de restrictiile impuse de controlul judiciar.

Masura controlului judiciar, neconstitutionala. Decizia a fost data de Curtea Constitutionala

Judecatorii Curtii Constitutionale au stabilit joi ca masura preventiva a controlului judiciar, prevazuta in noul Cod Penal, este neconstitutionala. Conform judecatorilor, aceasta dispozitie incalca drepturi si libertati fundamentale ale omului.

Kovesi (DNA) vrea control judiciar pe 60 de zile, maximum 2 ani

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, cere ca masura controlului judiciar sa fie dispusa pentru 60 de zile si prelungita succesiv pentru aceeasi perioada, iar durata totala sa nu depaseasca doi ani, potrivit unui comunicat emis astazi de DNA.

Procuror despre declararea controlului judiciar ca neconstitutional: Nu cred ca va avea efecte concrete

Decizia Curtii Constitutionale de a declara ca si neconstitutionala masura controlului judiciar ar putea sa nu apuce sa produca efecte, cred procurorii salajeni.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 00:08

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2173 seconds )