Libnet.ro
UNICEF

07:29

Putin: in Ucraina a avut loc o lovitura armata de preluare a puterii. Ianukovici nu mai are niciun viitor politic

Adevărul Adevărul,
Putin: in Ucraina a avut loc o lovitura armata de preluare a puterii. Ianukovici nu mai are niciun viitor politic

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, marti, ca evenimentele care au dus la inlaturarea de la putere a lui Viktor Ianukovici reprezinta o lovitura neconstitutionala si armata de preluare a puterii. Mai mult, Ianukovici, pe care-l considera, totusi, presedinte legitim al Ucrainei, nu mai are niciun viitor politic, a mai afirmat liderul de la Kremlin. continuă pe Adevărul

Vladimir Putin denunta lovitura armata de preluare a puterii din Ucraina

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, marti, ca evenimentele care au dus la inlaturarea de la putere a lui Viktor Ianukovici reprezinta o lovitura neconstitutionala si armata de preluare a puterii.

Vladimir Putin: Viktor Ianukovici nu mai are niciun viitor politic

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, marti, ca evenimentele care au dus la inlaturarea de la putere a lui Viktor Ianukovici reprezinta o lovitura neconstitutionala si armata de preluare a puterii. Mai mult, Ianukovici, pe care-l considera, totusi, presedinte legitim al Ucrainei, nu mai are niciun viitor politic, a mai afirmat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin: in Ucraina a avut loc o lovitura de stat. Ianukovici este singurul presedinte legitim al acestei tari

Preluarea puterii in Ucraina de catre opozitie a fost o lovitura de stat anticonstitutionala si rezultatul unei insurectii armate, a declarat, marti, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit.

Inapoi la Razboiul Rece? Vladimir Putin, Ucraina si Occidentul

Arogant si impasibil precum Calaretul de Arama din orasul sau natal, nepasator precum un stalp din beton, tarul de la Kremlin, Vladimir Putin, trateaza Ucraina ca pe un protectorat. Crescut in imperiul colonial numit URSS, fostul locotenent-colonel KGB actioneaza ca un satrap imperialist. A declansat o actiune militara de tip invazie fara sa-i pese nici cat negru sub unghie de reactiile comunitatii democratice globale.

De ce ataca Putin Ucraina? Autocratie, aventurism, imperialism

Urmaresc cu teama si mare ingrijorare actiunile lui Putin. Gazda surazatoare a Jocurilor Olimpice de la Soci s-a transfigurat in Aleksandr Nevski, in salvatorul providential al intereselor supreme ale Rusiei vesnice. Istoric, Rusia a recurs intotdeauna la aventuri militare externe atunci cand situatia interna era labila, chiar exploziva. Ideea imperiala subintinde destinul Rusiei ca mare putere centralizata si ca stat politienesc. Asta o stiau Herzen si Plehanov, Struve si Kerenski, Martov si Lenin. Daca ar studia cu atentie istoria revolutiilor ruse, Putin nu s-ar arunca orbeste in aceasta teribila aventura. Cat priveste termenul de normalizare in privinta situatiei din Ucraina, cei care stiu ce a insemnat invazia Cehoslovaciei in august 1968 nu au cum sa nu observe socanta analogie.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:29

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2242 seconds )