Libnet.ro
UNICEF

08:30

Ratele rezervelor minime vor scadea cand bancile reiau creditarea cu ochii cat cepele

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Ratele rezervelor minime vor scadea cand bancile reiau creditarea cu ochii cat cepele

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), a declarat astazi ca institutia mentine calendarul de reducere a ratelor rezervelor minime obligatorii la niveluri europene inainte de intrarea in zona euro, in functie de fluxurile de capital si de momentul in care bancile vor incepe sa dea credite, dar cu ochii cat cepele, scriu surse din presa. continuă pe Ziarul Bursa

BNR a redus dobanda cheie de la 3,5% la 3,25% si a mentinut ratele rezervelor minime

Conducerea Bancii Nationale a Romaniei BNR) a decis sa reduca dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 3,5% la 3,25% pe an, si sa mentina ratele rezervelor minime obligatorii la 16% pentru pasivele in valuta si la 12% pentru lei, masura fiind.

BNR a redus dobanda cheie la 3,25%, mentinand nivelul rezervelor minime obligatorii la lei si valuta

Anticipand asteptarile economistilor, BNR a redus luni nivelul dobanzii cheie la 3,25% de la 3,5%) pe an, mentinand nivelul rezervelor minime obligatorii pe care bancile trebuie sa le constituie. Comunicatul Bancii Nationale va fi detaliat de Guvernator la ora 15 intr-un briefing de presa. Nivelul dobanzii cheie practicate de BNR are o influenta inconsistenta asupra dobanzilor practicate de bancile comerciale, existand numeroase situatii in care institutia condusa de Mugur Isarescu a coborat dobanda cheie, iar bancile au scumpit creditele vezi grafic in text).

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2024 seconds )