Libnet.ro
UNICEF

01:05

Republica Moldova a navigat cu bine printre pericolele anului 2014

Adevărul Adevărul,
Republica Moldova a navigat cu bine printre pericolele anului 2014

Anul 2014 a adus cele mai mari schimbari in echilibrul geopolitic regional din zona Marii Negre. Republica Moldova a reusit sa treaca prin acest an fara sa-si schimbe orientarea geostrategica pro-europeana, desi au existat temeri cu privire la o eventuala destabilizare in contextul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie. continuă pe Adevărul

Limba romana a invins in Republica Moldova. Cum sa vedem rezultatele recensamantului

In aceasta a doua zi din an au fost publicate datele cu privire la rezultatele recensamantului din Republica Moldova, desfasurat in anul 2014. Acestea arata o schimbarea radicala, pro-romaneasca in societatea de dincolo de Prut, o realitate la care toti factorii politici vor trebui sa se adapteze. Rezultatele, si asa aranjate, arata ca in curand statul Republica Moldova va fi unul inutil, populatia asumandu-si identitatea romaneasca.

Misterele recensamantului din Republica Moldova

Pe 30 decembrie 2014, pe retelele de socializare au inceput sa apara rezultate partiale ale recensamantului din Republica Moldova, care indicau o crestere spectaculoasa a numarului celor care s-au declarat etnici romani, dar si al celor care s-au declarat vorbitori de limba romana.

incepand cu 1 martie, soferii din Republica Moldova vor plati o taxa pentru a intra pe teritoriul Transnistriei

Incepand cu 1 martie 2015, soferii automobilelor cu numere de Republica Moldova, vor fi obligati sa procure o asigurare de raspundere civila la intrarea pe teritoriul regiunii transnistrene.

Mihai-Razvan Ungureanu: In ianuarie, presedintele Iohannis va face vizite la Bruxelles si in Republica Moldova

Mihai-Razvan Ungureanu, consilierul personal al lui Klaus Iohannis, a declarat luni ca seful statului va efectua in luna ianuarie vizite la Bruxelles si in Republica Moldova, urmand ca in februarie sa participe la Consiliul European.

Romanii cea mai numeroasa minoritate din Republica Moldova

Noul an readuce vechile probleme institutionale, dar mai ales permanentele dileme identitare, care ne marcheaza existenta si asa destul de zbuciumata. Povestea cu recensamantul populatiei din Republica Moldova nu face decat sa exaspereze si sa confirme ca lucrul prost inceput nu poate avea decat rezultatul binecunoscut. Dar exista si motive de bucurie, la care ma voi referi pe parcurs.

Vladimir Putin, desemnat Persoana Anului 2014 la categoria crima organizata si coruptie. Viktor Orban, pe locul doi

Presedintele rus Vladimir Putin a fost desemnat Persoana Anului 2014 de catre OCCRP Organized Crime and Corruption Reporting Project), o distinctie acordata in fiecare an persoanei care contribuie cel mai mult la facilitarea si promovarea activitatii criminale organizate. Pe locul doi s-a aflat premierul ungar Viktor Orban, transmite Portfolio. hu.

ANAF a publicat ordinul privind noul formular al declaratiei 101 privind impozitul pe profit aferent anului 2014/Se aduc si cateva modificari in ceea ce priveste sumele declarate prin declaratia 100

In Monitorul Oficial de luni, 5 ianuarie 2015, s-a publicat un ordin al ANAF cu noul formular al declaratiei 101 privind impozitul pe profit aferent anului 2014. Se aduc si cateva modificari in ceea ce priveste sumele declarate prin declaratia 100 aferenta bugetului de stat. Documentul poate fi consultat aici.

Plata amenzilor pe smartphone, taxe online, dosar la universitate depus pe net: Progresul uimitor al Republicii Moldova in e-government. Cum a transformat o masteranda la Harvard Republica Moldova intr-o a doua Estonie

Ne sperie cozile la Fisc, la Primarie, la Cadastru sau la alte institutii, iar in Romania prea putine dintre serviciile publice pot fi accesate de pe internet. Ei bine, in Republica Moldova lucrurile s-au dezvoltat accelerat si scopul este ca pana in 2020 sa fie accesibile prin internet toate serviciile publice care se preteaza la asa ceva. Tara vecina implementeaza acest program complex cu un buget de 20 de milioane de dolari si castigurile sunt mari: oamenii nu mai trebuie sa mearga la ghisee fiindca pe internet pot rezolva cu toate actele, fara a mai fi nevoie sa dea atentii functionarilor cu priviri acre. Intra pentru a citi pe larg despre progresul uimitor al Republicii Moldova la capitolul e-Guvernare si despre omul care este sufletul acestui proiect. Totul e in antiteza cu experienta Romaniei, care a irosit miliarde de euro din fonduri nationale sau imprumuturi externe pe proiecte scumpe de infrastructur, care nu rezolva insa problemele reale ale cetatenilor.

Republica Moldova si miza Parteneriatului Estic

Anul 2014 demonstreaza, daca mai era cazul, necesitatea gandirii unei strategii europene care sa asigure stabilitatea si securitatea zonei de rasarit a Uniunii.

Care este miza Parteneriatului Estic in cadrul UE si ce rol joaca Republica Moldova pentru Uniune

Anul 2014 demonstreaza, daca mai era cazul, necesitatea gandirii unei strategii europene care sa asigure stabilitatea si securitatea zonei de rasarit a Uniunii, scrie Razvan Munteanu, analist geopolitic, pe blogul sau de pe adevarul. ro.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2238 seconds )