Libnet.ro
UNICEF

17:00

Va reusi Marea Britanie sa valorifice aceasta sansa istorica?

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Va reusi Marea Britanie sa valorifice aceasta sansa istorica?

Incertitudinea cu privire la rezultatul referendumului din Marea Britanie a fost inlocuita cu alta. Nimeni nu pare sa stie ce inseamna Brexit-ul pentru viitoarea configuratie a relatiilor comerciale sau a libertatii de miscare a persoanelor. continuă pe Ziarul Bursa

Brexit. Pierre Moscovici: Marea Britanie trebuie sa actioneze rapid pentru a notifica Bruxellesul in legatura cu dorinta sa de a iesi din UE

Comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, a declarat duminica ca Marea Britanie trebuie sa actioneze rapid pentru a notifica Bruxellesul in legatura cu dorinta sa de a iesi din Uniunea Europeana, pentru a nu se prelungi incertitudinea.

O organizatie a romanilor din Europa cere Guvernului si presedintelui sa inceapa negocieri cu Marea Britanie privind situatia romanilor din Regat

Federatia asociatiilor de romani din Europa FADERE) cere presedintelui Klaus Iohannis si Executivului sa inceapa de urgenta discutii cu Guvernul din Marea Britanie in care sa negocieze situatia romanilor care au ales sa lucreze in aceasta tara, transmite Agerpres.

Federatia asociatiilor de romani din Europa, apel pentru sustinerea romanilor din Marea Britanie

Federatia asociatiilor de romani din Europa, FADERE, cere Guvernului Romaniei si Presedintelui Romaniei sa inceapa de urgenta discutii cu Guvernul din Marea Britanie in care sa negocieze situatia romanilor care au ales sa lucreze in aceasta tara.

BREXIT 2 milioane de semnatari pentru un nou referendum in Marea Britanie

La doar doua zile dupa votul pentru a iesi din Uniunea Europeana, peste 2 milioane de britanici si rezidenti in Marea Britanie au semnat o petitie, cerand un al doilea vot si fortand parlamentarii sa ia in considerare cel putin o dezbatere pe aceasta tema, relateaza Reuters, via Agerpres.

Mihai Ionescu: Deprecierea lirei cu 15% produce pierderi de 1,5 milioane euro pe zi exportatorilor romani in Marea Britanie

O depreciere cu 15% a lirei sterline cauzeaza exportatorilor romani in Marea Britanie pierderi zilnice de 1,5 milioane de euro, in baza contractelor aflate in derulare, a declarat, luni, copresedintele Consiliului de Export al Romaniei Mihai Ionescu, intr-o conferinta de specialitate, citat fiind de Agerpres. La o cadere a lirei sterline de 15%, avansata de consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, inseamna ca noi vom pierde 1,5 milioane de euro in fiecare zi din export. Comertul Romaniei cu Marea Britanie se ridica la 4 miliarde de euro, din care 2,4 miliarde export si 1,6 miliarde import. Deci, balanta este activa. Mai mult, pe primul trimestru, avem o crestere a exportului de 15% si de 5% la importuri, deci se mentine trendul de balanta activa, a explicat Mihai Ionescu.

BREXIT Romanii nerezidenti din Marea Britanie sunt speriati

Marea Britanie s-a desprins de blocul comunitar, asa ca vin vremuri tulburi pentru romanii care muncesc sau studiaza acolo, dar si pentru cei care isi faceau planuri sa ajunga in Regat. Telefoanele au sunat continuu la asociatiile de romani pentru a afla care sunt consecintele imediate. O stare de relativa panica este printre romanii care nu au documente de resedinta in Marea Britanie, observa TVR.

BREXIT: cum au vazut artistii din toata lumea referendumul din Marea Britanie

Numerosi graficieni au publicat desene prin care evidentiaza situatia din Marea Britanie, in urma referendumului pentru BREXIT. Nu putini sunt cei care carora nu le vine sa creada ce-au facut, dupa ce Marea Britanie a votat sa iasa din Uniunea Europeana. inainte de toate, insa, trebuie sa stiti ca acesta este, de fapt, un vot consultativ, [].

Grupul Educativa: Statutul europenilor care studiaza in UK nu se va schimba in urmatorii 2-3 ani/ Pe termen lung, lumea academica din Marea Britanie are incredere in influenta ei asupra politicilor economice si sociale

Statutul tinerilor europeni care studiaza si vor incepe sa studieze anul acesta in Marea Britanie nu ar trebui sa se schimbe in urmatorii 2-3 ani, perioada in care Marea Britanie va negocia cu Uniunea Europeana iesirea din grupul comunitar, considera Bogdan Kochesch, reprezentant al grupului Educativa, specializat in servicii educationale. Acesta mai arata ca, pe termen lung, lumea academica din Regat, care are in frunte principalele universitati din tara,are incredere in influenta ei asupra politicilor economice si sociale, astfel incat statutul studentilor din statele UE sa nu se schimbe substantial dupa Brexitul efectiv.

BREXIT. Ce se va intampla cu romii din Marea Britanie

Cei 8. 000 de romi din Romania care se afla in Marea Britanie vor fi primii afectati de rezultatul referendumului din Marea Britanie, a declarat vineri, pentru Agerpres, autointitulatul rege al romilor de pretutindeni, Dorin Cioaba.

Nationalistii din Tara Galilor intentioneaza sa ceara independenta fata de Marea Britanie

Un partid nationalist anunta intensificarea eforturilor pentru a obtine independenta regiunii Tara Galilor fata de Marea Britanie, dupa demersuri similare in Scotia si Irlanda de Nord.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2256 seconds )