Libnet.ro
UNICEF

11:30

Rezervele valutare de la Banca Nationala au coborat dupa Brexit cu aproape un miliard de euro

Hotnews Hotnews,
 Rezervele valutare de la Banca Nationala au coborat dupa Brexit cu aproape un miliard de euro

Joi, 30 iunie, rezervele valutare ale Romaniei, gestionate de cei 11 membri ai Comitetului de administrare a rezervelor internationale CARI) scazusera de la 32,67 miliarde de euro la 31. ,2 miliarde euro, cu aproape un miliard, alimentand speculatiile ca pentru a mentine stabil leul, BNR a intervenit in piata si a tinut sub control fluctuatiile leului. Coomunicatul BNR mentioneaza doar intrarile de 979 milioane euro la rezerva reprezentand alimentarea contului Comisiei Europene in principal) si iesirile de aproape doua miliarde de euro 1,922 miliarde euro), fara sa faca vreun comentariu despre curs. continuă pe Hotnews

Rezervele valutare au scazut in iunie cu aproape un miliard de euro

Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la 31,729 miliarde de euro, la sfarsitul lunii iunie 2016, in scadere cu 943 milioane de euro, de la 32,672 miliarde de euro la finalul lunii mai 2016, din cauza rascumpararii unei emisiuni de eurobonduri scadente pe 17 iunie, in valoare de 1,58 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al BNR.

Rezervele valutare administrate de BNR s-au redus cu un miliard de euro

Rezervele valutare gestionate de Banca Nationala a Romaniei BNR) s-au redus in luna iunie cu 943 milioane euro 2,88%) fata de mai, ajungand la circa 31,73 miliarde euro, in conditiile.

Consiliu European crucial dupa Brexit. Ce vor decide liderii UE si cat poate trage de timp Marea Britanie

Sefii de stat si de guvern din UE se vor reuni astazi in prima sedinta a Consiliului European, precedat de un summit al liderilor Partidului Popular European, dupa ce britanicii votat, vineri, iesirea din Uniune. Seara va avea loc o cina de lucru la care va participa si premierul britanic, David Cameron, urmand ca miercuri dimineata liderii europeni sa se reuneasca din nou, de aceasta data fara Cameron, pentru stabili pasii de urmat dupa Brexit. Marea intrebare la Bruxelles este daca Marea Britanie va activa repede articolul 50 din Tratatul Uniunii sau va cauta sa traga cat mai mult de timp chiar daca premierul Cameron a dat ca orizont de timp cel tarziu luna septembrie pentru declansarea negocierilor de iesire din UE.

Autoritatea Bancara Europeana isi va muta sediul de la Londra dupa Brexit

Uniunea Europeana va transfera sediul Autoritatii Bancare Europene EBA) de la Londra la Paris sau Frankfurt, dupa decizia britanicilor de a iesi din Uniunea Europeana, in timp ce Banca Centrala Europeana va insista ca operatiunile de clearing in euro sa se efectueze in interiorul zonei euro, a declarat marti un inalt oficial european pentru Reuters.

UE, un superstat cu armata comuna si aceeasi banca nationala. Un documente prezentat in fata Grupului de la Visegrad arunca Europa in aer

Un document pe care ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, l-ar fi prezentat luni dupa-amiaza la Praga, in fata Grupului de la Visegrad, arunca proiectul Uniunii Europene in aer. Pot.

Consiliul European, la prima reuniune dupa Brexit

La Bruxelles au inceput, ieri, lucrarile primului Consiliu European dupa ce Marea Britanie a decis saptamana trecuta, prin referendum, sa paraseasca Uniunea Europeana Brexit). Liderii europeni au luat in discutie consecintele votului in favoarea Brexit, iar reuniunea va continua astazi.

Autoritatile britanice sunt ingrijorate. Romanii sunt agresati in Marea Britanie, dupa Brexit

Autoritatile britanice sunt ingrijorate de intensificarea atacurilor rasiste contra imigrantilor, dupa referendumul privind Brexit. Potrivit estimarilor, dupa votul de vineri, numarul unor astfel de.

Dupa Brexit, furtuna politica. Boris Johnson, tradat de un aliat vechi; Rupert Murdoch, acuzat de implicare in jocurile conservatorilor

Scena politica din Marea Britanie a fost zguduita de votul in favoarea iesirii din Uniunea Europeana dat de cetateni pe 23 iunie. Joi, evenimentele s-au succedat rapid in cadrul Partidului Conservator, care are misiunea ingrata de a desemna un nou prim-ministru. Liderul campaniei pro-Brexit si marele favorit Boris Johnson a iesit din cursa, iar presa britanica relateaza ca la baza deciziei ar sta o tradare al unui aliat de lunga durata.

Analiza. AURUL si argintul - singurii beneficiari dupa BREXIT

Aurul si argintul sunt cei doi castigatori din urma votului pro-Brexit de joia trecuta, potrivit analizei saptamanale Saxo Bank.

Bursa de la Londra a recuperat toate pierderile de dupa Brexit

Bursa de la Londra a recuperat miercuri toate pierderile inregistrate dupa anuntarea victoriei taberei Brexit la referendumul de saptamana trecuta, informeaza AFP.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2279 seconds )