Romania este pe ultimul loc in UE la cheltuielile pentru cercetare si la jumatate fata de Bulgaria
Statele membre ale Uniunii Europene UE) au cheltuit aproximativ 311 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare R and D) in 2020, echivalentul a 2,3% din PIB, pe ultimul loc in randul acestor tari fiind Romania, care anul trecut a alocat pentru acest domeniu doar 0,47% din PIB, arata datele publicate, luni, de Eurostat. continuă pe Ziarul Bursa
• Romania, pe ultimul loc in UE la cheltuieli pentru cercetare si dezvoltare
Romania se situeaza pe ultimul loc in UE, cu 0,5% din PIB alocat pentru cercetare-dezvoltare, urmata de Malta si Letonia ambele 0,7%), Cipru, Bulgaria si Slovacia toate 0,9%), conform datelor Eurostat.
• Povestea omului care dadea cu mopul in Lidl si acum a ajuns sef la Kaufland Romania. Este absolut impresionant!
Cu o mentalitate germana, nu doar axata pe performanta, ci mai ales bazata pe oameni, modesta, dar in acelasi timp determinata, Marco Hoessl, CEO al Kaufland Romania si Republica Moldova, este vazut ca liderul unei echipe puternice de peste 15. 000 de angajati. Povestea lui Marco Hoessl incepe cu 15 ani in urma, cand se angaja .
• George, primul banking inteligent din Romania este disponibil si pentru microintreprinderi si IMM-uri
George, primul banking inteligent din Romania, se lanseaza oficial pentru business si le propune antreprenorilor romani sa fie parteneri in lumea afacerilor inteligente digital.
• INS: Saracia in Romania este foarte profunda, multi avand sanse mici de a se desprinde din aceasta situatie intr-un timp scurt
Inainte de pandemie, Statistica a numarat 4,6 milioane de romani considerati saraci. in pandemie, numarul lor s-a redus la 4,5 milioane, dar trebuie precizat ca populatia Romaniei a scazut cu tot pe-atatia oameni. Saracia este situatia in care se afla acei oameni ale caror venituri sunt atat de scazute incat le este imposibila atingerea unui standard de viata considerat ca fiind acceptabil in societatea in care traiesc, care se confrunta cu dezavantaje multiple legate de somaj, venituri mici, conditii de locuit precare, ingrijirea inadecvata a sanatatii si bariere in accesul la invatamant, cultura, sport si petrecerea timpului liber.