Romania, poarta de intrare in UE pentru refugiatii afgani. Masurile de la frontierele Ungariei si Croatiei au deviat ruta migrantilor catre Occident
Vigilenta mai mare de la frontierele externe ale UE din Ungaria si Croatia a deviat catre Romania ruta prin care mii de imigranti si refugiati afgani incearca sa ajunga in inima blocului comunitar, sustine publicatia . continuă pe B1 TV
• Biden a decis sa aloce 500 de milioane de dolari pentru refugiatii afgani
Presedintele american Joe Biden a decis sa aloce pana la 500 de milioane de dolari pentru a ajuta refugiatii si migrantii afgani, victimele conflictului si alte persoane expuse riscurilor ca rezultat al situatiei din Afganistan, relateaza marti DPA si EFE.
• Grecia nu va primi refugiati afgani si face apel la o solutie comuna a Uniunii Europene privind criza migrantilor
Grecia nu intentioneaza sa devina poarta de intrare in UE pentru refugiatii afgani care fug din calea talibanilor, a transmis marti ministrul migratiei Notis Mitarachi, facand apel la o reactie coordonata a blocului comunitar in gestionarea crizei. Grecia a fost deja extrem de afectata afandu-se in prima linie in criza migrantilor din 2015 cand aproape un milion de oameni si-au parasit casele si au fugit din Siria, Irak si Afganistan ajungand in insulele grecesti. La fel ca alte tari europene, grecii sunt ingriorati ca evolutiile de la Kabul ar putea declansa o noua criza a refugiatilor.
• Romania, noua poarta de intrare a refugiatilor afgani in Uniunea Europeana
Romania a devenit noua poarta de intrare a refugiatilor afgani in Uniunea Europeana, arata un articol al publicatiei spaniole El Confidencial, care citeaza surse din Frontex si informatii ale Politiei Romane de Frontiera.
• Ministrul grec al Migratiei: Nu putem fi si nu vom fi poarta de intrare in Europa pentru refugiati
Ministrul grec al Migratiei, Notis Mitarachi, spune ca tara sa nu se va transforma in punctul prin care sa treaca refugiatii afgani care vor sa intre pe teritoriul european.