Romanii au cheltuit anul trecut 2,55 miliarde de euro pe bunuri de folosinta indelungata
Vanzarile de bunuri de folosinta indelungata au crescut anul trecut pana la 2,55 miliarde euro, un nivel comparabil in anul de boom 2007, potrivit unui studiu de piata GfK TEMAX. continuă pe Adevărul
• Vanzarile de bunuri de folosinta indelungata au urcat la acelasi nivel ca in 2007, depasind 2.55 miliarde euro
Vanzarile de bunuri de folosinta indelungata au crescut in 2016 cu peste 9%, depasind 2,55 miliarde de euro, potrivit datelor dintr-un studiu al GfK. Acest nivel este comparabil cu cel din anul de boom 2007. Pe de o parte, tendinta este oarecum normala, daca tinem cont de frecventa de inlocuire a unui asemenea aparat in medie de 10 ani). Pe de alta parte, cea mai mare parte a acestor produse sunt aduse din import, ceea ce creste deficitul de cont si pune presiune pe leu, in sensul deprecierii acestuia.
• Deficitul de cont curent al Romaniei s-a dublat, anul trecut, la peste 4,1 miliarde euro
Deficitul de cont curent al Romaniei s-a inrautatit semnificativ, anul trecut, el marindu-se de peste doua ori, la circa 4,1 miliarde euro, din cauza adancirii deficitului comercial, potrivit datelor publicate luni de Banca Nationala a Romaniei BNR).
• BNR: Investitiile straine in Romania au crescut peste 30%, anul trecut
Firmele straine au facut, anul trecut, investitii directe in Romania in valoare de 4,081 miliarde euro, nivel mai ridicat cu 30% decat cel din 2015, arata datele publicate, marti, de Banca Nationala a Romaniei BNR).
• Romania a incheiat 2016 cu o datorie externa totala de 92,5 miliarde euro, in crestere cu 2,1 miliarde euro fata de anul precedent
Datoria externa a Romaniei, care include atat imprumuturile statului din strainatate, cat si datoriile entitatilor private, a ajuns la finalul anului 2016 la 92,532 miliarde euro, in special ca urmare a majorarii puternice a datoriei pe termen scurt, potrivit datelor publicate luni de Banca Nationala a Romaniei si citate de News. ro. La finalul anului 2015, datoria externa totala a Romaniei a fost de 90,434 miliarde euro, iar la finalul lunii noiembrie, datoria ajunsese la 92,498 miliarde euro.
• Profitul net al Electrica a scazut anul trecut cu peste 20%, la 239,19 milioane lei
Compania Electrica, care detine trei din cele opt distributii regionale de electricitate din Romania, a avut anul trecut un profit net de 239,19 milioane lei 53,15 milioane euro), mai mic cu peste 20% fata de cel inregistrat in anul 2015, de 300,86.
• Romania a incheiat 2016 cu o datorie externa totala de 92,5 miliarde euro, in crestere cu 2,1 miliarde euro fata de 2015
Datoria externa a Romaniei, care include atat imprumuturile statului din strainatate, cat si datoriile entitatilor private, a ajuns la finalul anului 2016 la 92,532 miliarde euro, in special ca urmare a majorarii puternice a datoriei pe termen scurt, potrivit datelor publicate luni de Banca Nationala a Romaniei.
• Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a crescut cu 7,7%, anul trecut
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comert, a avansat anul trecut cu 7,7% fata de 2015, cresterea fiind sustinuta in special de comertul cu masini si cu produse agricole, potrivit unui comunicat de presa publicat pe site-ul Institutului National de Statistica INS).
• Lipsa de lucrari in infrastructura a tras in jos piata constructiilor, anul trecut
Lucrarile de constructii au scazut semnificativ anul trecut comparativ cu 2015, afectate in principal de lipsa de lucrari in infrastructura, o compensare aducand insa constructiile de locuinte, potrivit datelor Institutului National de Statistica INS).
• Un consiliul local din Romania s-a intrunit o singura data de la alegerile din iunie, de anul trecut
Prefectul Florenta Albu a transmis un ultim avertisment alesilor locali ai comunei Paltinis din Caras-Severin, care de la alegerile locale de anul trecut s-au intrunit o singura data, in luna octombrie 2016.
• Cifra de afaceri din serviciile prestate inteprinderilor a crescut cu 9,5%, anul trecut
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut cu 9,5%, anul trecut comparativ cu cel precedent, potrivit unui comunicat de presa publicat pe site-ul Institutului National de Statistica INS).