Libnet.ro
UNICEF

00:08

Salvati Rosia Montana de socialisti

Adevărul Adevărul,
Salvati Rosia Montana de socialisti

Una din parerile pe care am auzit-o zilele acestea in legatura cu protestele impotriva legii Rosia Montana este aceea ca asistam la o noua moda in domeniul actiunilor civice, departe de ciocnirile ideologice ale anilor 90 si de dezbaterile reductioniste, in buna masura false, de tip Stanga vs. Dreapta care se poarta intre politicieni. Nimic mai gresit. continuă pe Adevărul

A opta zi de proteste: Manifestantii Salvati Rosia Montana au plecat in mars de la Universitate

40 - Peste 1. 000 de persoane, care protesteaza duminica seara, in Capitala, fata de proiectul minier de la Rosia Montana, au plecat in mars pe bulevardul Nicolae Balcescu, spre Piata Romana, de un.

Oana Stanciulescu: Liderii politici au decis bine sa respinga proiectul privind Rosia Montana. Poate generatiile viitoare vor face unul mai bun

Jurnalistul Oana Stanciulescu a declarat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca decizia liderilor politici de a respinge proiectul minier de la Rosia Montana a fost una benefica, aceasta exprimandu-si.

Crin Antonescu ii felicita pe manifestantii impotriva proiectului de la Rosia Montana si anti-maidanezi: Un semn de civism. / As merge pe o comisie mixta Senat -Camera pentru Rosia Montana. Proiectul poate trece intr-o luna

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, i-a felicitat duminica seara, intr-o emisiune la Digi 24, pe cei care ies in strada zilele acestea, in semn de protest atat fata de proiectul minier de la Rosia Montana cat si fata de problema cainilor comunitari. In primul rand ii felicit pentru ca o fac. Indiferent de tema pentru care iesi din strada, cata vreme o faci pasnici, e un semn de civism, afirma presedintele Senatului. El a adaugat ca in ceea ce priveste proiectul de lege privind Rosia Montana, exista mai multe variante, insa el ar merge pe a doua varianta, in sedinta birourilor reunite sa constituim o comisie mixta, Senat 65506; Camera Deputatilor, in scopul de a deschide dialogul cu cei care manifesta in strada, care au pozitii in mediul online, care in presa au pledat intr-un sens sau altul.

ROSIA MONTANA. Sotia primarului Emil Boc, intre participantii la PROTESTUL din Cluj.

Sotia primarului din Cluj-Napoca, Oana Boc, se afla printre participantii la protestul de duminica fata de proiectul minier de la Rosia Montana, relateaza Mediafax. Citeste si ROSIA MONTANA. Mii de oameni protesteaza in toata tara Oana Boc a participat la mars insotita de un localnic din Rosia Montana, cei doi purtand un banner cu mesajul Rosia Montana nu-i locala, cand otrava-i nationala. Protestatarii care s-au adunat, duminica seara, in Piata Unirii din Cluj-Napoca au plecat in mars .

VIDEO Victor Ponta: Proiectul Rosia Montana este inchis. Protestele si-au atins scopul. In mod sigur nu va exista raspunderea Guvernului daca va exista un proces

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana este inchis si ca protestele de strada si-au atins scopul. Victor Ponta a precizat, vizibil suparat, ca nu a existat in USL o discutie despre respingerea acestui proiect, dar s-au antepronuntat liderii. Primul ministru a precizat ca s-a deplasat la Parlament pentru a se asigura ca dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi proiectul de lege privind Rosia Montana), se respinge, la fel va fi si la camera. Anuntul premierului vine la o ora dupa ce Crin Antonescu a declarat sa se opune proiectului. Sedinta birourilor permanente ale Senatului si Camerei pentru infiintarea unei comisii speciale pentru Rosia Montana, programata pentru luni, a fost anulata dupa declaratiile celor doi lideri USL. UPDATE 14:48: Victor Ponta: Nu vrem sa prostim oamenii, la 11:00 sa anunta ca sustinem si la 1:00 sa nu mai sustinem proiectul. ) Domnul Blaga si Antonescu au spus dinainte ca sunt contra. Atunci trebuie sa intram rapid la Senat - sigur, pe procedura normala, la comisii. O decizie pe un proiect atat de controversat trebuie luat de institutia suprema a tarii - de aceea am trimis proiectul la Parlament. Sa discute cu proiectul de lege pe masa. Din moment ce nu exista sprijin parlamentar, nu are rost sa tinem oamenii incurcati. Intra la Senat, se respinde, intra in procedura de urgenta si la Camera. 37: Victor Ponta a declarat ulterior ca vor exista cereri de despagubiri din partea companiei de la Rosia Montana, dar in mod sigur nu va exista raspunderea Guvernului daca va exista un proces. Eu nu stiu cit vor cere despagubiri, dar probabil ca vor cere. La PSD fiecare voteaza cum crede de cuviinta.

Alba: Adunari pro si contra proiectului minier de la Rosia Montana

Zeci de primari din Muntii Apuseni, din Alba, Bihor si Hunedoara, cer parlamentarilor sa aprobe, in cel mai scurt timp, proiectul de lege referitor la exploatarea de la Rosia Montana, apelul fiind prezentat public duminica de edilul din comuna Rosia Montana, Eugen Furdui, la Ziua Minerului, eveniment organizat de Consiliul Judetean Alba, Consiliul Local Rosia Montana, Rosia Montana Gold Corporation si sindicatul Viitorul Mineritului.

LIVE TEXT / VIDEO Protestele impotriva proiectului de la Rosia Montana, ziua 8. Manifestatia incepe la ora 17.00 in Piata Universitatii din Bucuresti si in zeci de orase din tara si strainatate. Si-au anuntat prezenta mii de participanti

Un nou protest pentru Rosia Montana va a avea loc, duminica incepand cu ora 17. 00, in Piata Universitatii, potrivit unui anunt postat pe Facebook. Aceasta este a opta zi de proteste impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist. La protest si-au anuntat prezenta cateva mii de persoane, iar participantii vor purta camasi albe. La protestele de saptamana trecuta s-a anuntat ca acest miting va fi unul foarte mare, echivalent celui de duminica trecuta. In plus, se vor organiza proteste si in marile orase din tara si in strainatate. Vezi in articol locatiile. -------------------------------------------------Ora 17. 55 La protest au venit si multi studenti la medicina, imbracati in halate albe. Ora 17. 45 In Piata Universitatii protesteaza circa 300 de persoane. Manifestantii sunt impartiti in doua grupuri, unul la fantana de la Facultatea de Arhitectura, altul in fata Teatrului National. Ei scandeaza: Tradarea de tara in aur se masoara, Nu corporatia face legislatia, Anulati legea distrugerii Rosia Montana acum, Uniti, salvam Rosia Montana, Sanatate da, cianura nu, Romania, trezeste-te!. Protestatarii bat in peturi, iar o parte dintre ei poarta camasi sau tricouri albe. De asemenea, ei au zeci de pancarte si mai multe steaguri. HotNews. ro transmite LIVE TEXT desfasurarea protestelor.

A SASEA ZI de PROTESTE ROSIA MONTANA. Sute de oameni au iesit pe strazile Bucurestiului.

Sute de oameni au iesit si vineri, pentru a sasea zi, in centrul Capitalei,pentru a protesta impotriva proiectului Rosia Montana. CITITI SI: Proteste ROSIA MONTANA. Sute de oameni blocheaza CENTRUL CAPITALEI Aproape 1. 000 de oameni s-au strans in fiecare seara, in centrul Bucurestiului pentru a protesta fata de proiectul Rosia Montana. Este a patra zi de proteste. Se pare ca au fost cateva incidente. La protestele de duminica, luni si marti, miercuri si joi o parte a manifestantilor au .

ROSIA MONTANA. Ministrul Culturii: Daca proiectul ar fi ajuns in Parlament, era in regula ...

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, luni seara, la B1 TV, ca daca proiectul privind Rosia Montana ar fi ajuns in Parlament, era in regula inceperea exploatarii. Totodata, Barbu a aratat ca toti ministrii care trebuiau sa-si dea punctul de vedere asupra proiectului l-au avizat. Citeste si UPDATE. Antonescu: Parlamentarii PNL NU vor sustine proiectul de la Rosia Montana In acest moment, din punctul de vedere al Ministerului Culturii, proiectul se poate face. Pe latura de .

Reactiile unora dintre cei mai vizibili protestatari dupa ce Victor Ponta a anuntat ca Proiectul Rosia Montana este inchis: Sa nu ne culcam pe o ureche imediat. Protestele de strada vor continua pana cand legea este retrasa. Rosia Montana is our Gezi Par

Unii dintre cei mai vizibili protestatari impotriva proiectului de lege ce dadea unda verde exploatarii la Rosia Montana au reactionat imediat, pe Facebook, la declaratiile de luni ale politicienilor. Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca Proiectul Rosia Montana este inchis dupa ce liderul liberal Crin Antonescu declarase, in aceeasi zi, ca Proiectul trebuie respins. Nu se poate guverna dupa strada, dar nu se poate guverna ignorand strada. Protestatarii saluta faptul ca s-a castigat o batalie, dar nu un razboi si ca internetul si presa alternativa reusesc sa sparga o blocada a presei traditionale, insa sunt hotarati sa continue protestele de strada pana cand legea este retrasa. Sa nu ne culcam pe o ureche, indeamna ei, adaugand ca vor continua lupta inclusiv pentru interzicerea folosirii cianurilor in minerit, impotriva gazelor de sist si pentru includerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:08

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2108 seconds )