Libnet.ro
UNICEF

05:00

Sapte miliarde de euro pentru autostrazi, din acciza pe carburanti si imprumuturi

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Sapte miliarde de euro pentru autostrazi, din acciza pe carburanti si imprumuturi

Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, Master Planul General de Transport si a decis ca lucrarile de constructie de autostrazi sa fie finantate din imprumuturi publice si acciza pe carburanti in limita unui plafon de 7 miliarde euro. continuă pe Ziarul Bursa

14 milioane de euro pentru sport, din taxele percepute pentru jocurile de noroc

Ministerul Tineretului si Sportului va beneficia de 2% aproximativ 14 milioane de euro) din taxele percepute pentru jocurile de noroc incepand cu luna februarie, banii urmand sa fie folositi pentru sustinerea sportului.

Comisia Europeana a aprobat noile POSDRU si POCA 2014-2020 - fonduri UE de 5 miliarde de euro pentru domeniul social si ameliorarea capacitatii de reactie a sistemului judiciar

Comisia Europeana a adoptat miercuri noul Program Operational Capacitatea Administrativa POCA) si Programul Operational Capital Uman POCU). POCU inlocuieste in perioada 2014-2020 actualul POSDRU, pentru finantarea domeniului social si a formarii profesionale, iar POCA inlocuieste actualul PODCA, Comisia precizand ca noul program isi propune sa amelioreze si capacitatea de reactie a sistemului judiciar. Potrivit executivului comunitar, fonduri europene de circa 5 miliarde de euro vor fi disponibile pentru Romania prin aceste programe in perioada de programare 2014-2020.

Veniturile Allianz au crescut cu 10,4 procente in 2014, la 122,25 miliarde euro

Veniturile Allianz au depasit in anul 2014, pentru prima data pragul de 120 miliarde de euro, astfel ca, pe baza cifrelor preliminate, veniturile totale ale Grupului au crescut cu 10,4 procente, pana la valoarea de 122,25 miliarde euro.

Italia vinde 5,74% din Enel, pentru 2,19 miliarde euro

Guvernul Italiei vinde 540 milioane actiuni 5,74%) din grupul de energie Enel, cea mai mare companie de utilitati din tara, pachetul fiind evaluat la 2,19 miliarde euro 2,49 miliarde dolari), scrie Bloomberg.

FMI a aprobat un imprumut preventiv de 1,2 miliarde de euro pentru Serbia

Fondul Monetar International FMI) a aprobat, luni, o linie de credit preventiva pe trei ani pentru Serbia, in valoare de 1,2 miliarde de euro 1,4 miliarde de dolari), care va sprijini reformele structurale si economice adoptate de acest stat, conform Reuters, transmite Agepres.

Piata de leasing a crescut cu 7%, la 1,32 miliarde euro

Piata de leasing financiar a inregistrat anul trecut un avans de 7% fata de 2013, la 1,32 miliarde euro, sustinuta de avansul segmentului auto cu 14%, la un miliard de euro, in timp ce leasingul de echipamente a avut o scadere de 11%, la 282 milioane euro, potrivit unui comunicat ALB Romania.

Sute de miliarde de euro pentru salvarea bancilor

Banca Centrala Europeana BCE) ar putea sa cumpere credite si alte active de la banci, pentru a stimula economia zonei euro, spune presedintele Bancii centrale a Germaniei, Jens Weidmann, transmite Reuters.

Veniturile grupului Telekom Romania au scazut cu 1,5% pana la 1,002 miliarde euro in 2014

Veniturile grupului Telekom Romania fostele Romtelecom si Cosmote) au scazut cu 1,5% pana la 1,002 miliarde euro in 2014 comparativ cu anul anterior, in timp ce profitul operational inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare EBITDA) a scazut cu 6% pana la 266 milioane euro, conform datelor anuntate joi de grupul german Deutsche Telekom. Telekom Communications Romtelecom) a continuat sa scada pe telefonie fixa - 2,23 milioane de linii telefonice in scadere cu 5,5%), dar a crescut pe zona de internet - 1,19 milioane clienti in crestere cu 0,5%) si pe TV cablu, satelit si IPTV) - 1,41 milioane clienti, in crestere cu 4,5%. De cealalta parte, numarul clientilor Telekom Mobile Cosmote) a scazut cu 1,7% pana la 6,047 milioane utilizatori SIM-uri valabile).

India va investi 137 miliarde dolari pentru modernizarea cailor ferate

Guvernul indian a alocat 137 miliarde dolari pentru modernizarea enormei retele de cai ferate, celebra pentru aglomeratie si pentru pasagerii ce calatoresc pe vagoane. Indienii vor sa modernizeze reteaua, sa lanseze si trenuri de mare viteza, sa puna WiFi in cat mai multe gari si sa schimbe 17. 000 de toalete invechite.

Dosar de politician: Cum toaca ANOFM zeci de milioane de euro pentru proiecte fara rezultate clare (VIDEO)

Jurnalistul Silviu Manastire a vorbit miercuri in emisiunea Dosar de politician despre modul in care Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de MuncaANOFM) toaca zeci de milioane de euro pentru.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2014 seconds )