Libnet.ro
UNICEF

01:05

Statele Unite exclud posibilitatea unei actiuni militare unilaterale in Siria

B1 B1,
Statele Unite exclud posibilitatea unei actiuni militare unilaterale in Siria

Statele Unite exclud posibilitatea unei interventii militare unilaterale in Siria, potrivit unui oficial american de rang inalt, citat de AFP. Se pare ca SUA a discutat si cu aliatii sai despre posibile atacu. continuă pe B1

Italia a RESPINS posibilitatea unei actiuni militare in Siria fara mandat ONU.

Italia a respins marti posibilitatea unei interventii militare in Siria fara aprobarea Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite si a apreciat ca singura optiune este o solutie politica negociata, transmite Mediafax. Italia nu va lua parte la vreo solutie militara fara mandatul Consiliului de Securitate al ONU, a declarat ministrul italian de Externe, Emma Bonino, in fata Parlamentului. Ministrul a anuntat ca o reuniune a Consiliului de Securitate a fost propusa pentru miercuri, in .

Italia respinge posibilitatea unei actiuni militare in Siria fara aprobarea ONU

Italia a respins, marti, posibilitatea unei interventii militare in Siria fara acordul Consiliului de Securitate al ONU, subliniind ca singura optiune este o solutie politica negociata, informeaza.

CRIZA SIRIA. Americanii EXCLUD o actiune militara unilaterala la Damasc.

Statele Unite au exclus posibilitatea unei interventii militare unilaterale in Siria si au discutat cu aliatii lor despre posibile atacuri care ar putea dura mai mult de o zi, a declarat un oficial american de rang inalt, citat de AFP, conform Mediafax. Nici o actiune militara nu va fi unilaterala. Aceasta ar trebui sa-i includa pe aliatii nostri internationali, a afirmat acest oficial, sub protectia anonimatului.

SONDAJ: Americanii se opun interventiei militare in Siria

Aproximativ 60% dintre americani considera ca Statele Unite nu ar trebui sa intervina in razboiul civil din Siria, in timp ce numai 9% cred ca presedintele Obama ar trebui sa permita o interventie militara, conform unui sondaj realizat de Reuters/Ipsos.

LIVE TEXT Criza siriana: Statele Unite si Marea Britanie s-ar pregati sa lanseze atacuri militare punitive limitate la sfarsitul saptamanii. / Decizia Consiliului de Securitate al ONU, amanata. / NATO: O interventie directa a Aliantei nu e pe ordinea de

Statele Unite si Marea Britanie isi pun la punct planurile si ar urma sa lanseze atacuri militare punitive limitate impotriva regimului Bashar al-Assad la sfarsitul acestei saptamani, dupa utilizarea odioasa de arme chimice in apropierea Damascului, scrie miercuri The Guardian. Miercuri era asteptata si o decizie a Consiliului de Securitate al ONU pe aceasta tema, insa Organizatia asteapta concluzia inspectorilor trimisi in Siria, iar hotararea poate fi amanata inca 4 zile. Ora 17:32: Surse diplomatice: NATO a condamnat miercuri utilizarea armelor chimice de catre regimul Bashar al-Assad, lucru pe care il considera inacceptabil, insa o interventie directa a Aliantei in Siria nu este pe ordinea de zi. Ora 16:35: Statele Unite, Marea Britanie si Franta au ajutat teroristii sa utilizeze arme chimice, iar aceleasi grupari ar putea folosi in curand aceste arme si impotriva Europei, sustine vice-ministrul sirian de Externe. Ora 15:53: Inspectorii ONU trimisi in Siria au nevoie de 4 zile pentru o concluzie in investigatia lor privind utilizarea armelor chimice. Lasati-i sa isi termine munca in 4 zile, a declarat Ban Ki-Moon in cadrul unei conferinte de presa la Haga. Apoi expertii vor trebui sa efectueze analize stiintifice, apoi va trebui sa facem un raport pentru Consiliul de Securitate pentru ca acesta sa ia actiunile pe care le considera necesare, spune secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite. Ora 15:03: Statele Unite pregatesc o actiune militara unilaterala impotriva Siriei si au discutat cu aliatii lor despre un atac care ar putea dura mai mult de o zi, a declarat miercuri un inalt oficial american care a dorit sa isi pastreze anonimatul. Ora 14:58: Lakhdar Brahimi, emisarul special al ONU si al Ligii Arabe in Siria: Unda verde a Consiliului de Securitate al ONU, necesara pentru o interventie in Siria. Ora 14:33: Rusia: ONU trebuie sa astepte raportul inspectorilor trimisi in Siria inainte de a adopta o rezolutie. Ora 13:27: Parlamentul francez se reuneste pe 4 septembrie intr-o sesiune extraordinara ce are ca tema criza siriana. Ora 13:01: Polonia exclude o participare la o eventuala interventie militara in Siria - premierul Donald Tusk.

Rusia arunca BOMBA in Statele Unite ale Americii. Consecintele vor fi extrem de grave!

Rusia a avertizat luni Statele Unite cu privire la consecinte extrem de grave ale unei posibile interventii militare in Siria, intr-o convorbire telefonica purtata de seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov cu.

LIVE TEXT Criza siriana: Statele Unite si Marea Britanie s-ar pregati sa lanseze atacuri militare punitive limitate la sfarsitul saptamanii

Statele Unite si Marea Britanie isi pun la punct planurile si ar urma sa lanseze atacuri militare punitive limitate impotriva regimului Bashar al-Assadla sfarsitul acestei saptamani, dupa utilizarea odioasa de arme chimice in apropierea Damascului, scrie miercuri The Guardian. Miercuri este asteptata si o decizie a Consiliului de Securitate al ONU pe aceasta tema.

LIVE TEXT Criza siriana: Statele Unite si Marea Britanie s-ar pregati sa lanseze atacuri militare punitive limitate la sfarsitul saptamanii. / Apel al lui Ban Ki-Moon ca ONU sa actioneze pentru pace in Siria

Statele Unite si Marea Britanie isi pun la punct planurile si ar urma sa lanseze atacuri militare punitive limitate impotriva regimului Bashar al-Assad la sfarsitul acestei saptamani, dupa utilizarea odioasa de arme chimice in apropierea Damascului, scrie miercuri The Guardian. Miercuri este asteptata si o decizie a Consiliului de Securitate al ONU pe aceasta tema. Ora 11:50: Ban Ki-Moon lanseaza un apel catre Consiliul de Securitate al ONU sa actioneze pentru pace in Siria. Ora 11:07: Echipa de anchetatori trimisa de ONU in Siria pentru a aduna dovezi despre atacul cu arme chimice din 21 august si-a reluat miercuri misiunea, suspendata marti din ratiuni de securitate. Ora 10:40: Reprezentantul Siriei la ONU ii acuza pe rebelii sirieni ca ar fi folosit arme chimice cu scopul de a provoca o interventie militara straina. Ora 10:24: Presedintele SUA si premierul britanic au discutat telefonic marti seara despre Siria, dar decizia finala privind o interventie militara nu a fost luata.

Israelienii au inceput sa isi cumpere masti de gaze, de teama posibilelor actiuni militare in Siria

Mii de israelieni au inceput sa isi cumpere masti de gaze, de teama unor actiuni militare din partea tarilor occidentale, care s-ar directiona catre Siria, in urma presupusului atac chimic, informeaza Reuters.

Daca altii o fac, Rusia ar putea si ea sa intervina. Belgia, reticenta privind legitimitatea unei interventii militare in Siria

Autoritatile belgiene au declarat ca nu sunt convinse, inca, de legitimitatea unei interventii militare in Siria si solicita informatii din partea tarilor care afirma ca detin probe privind folosirea de.

ştiri de la B1

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2251 seconds )