Statistica: Cresterea economica a Romaniei pe primele 6 luni ramane la 1,8%
Produsul intern brut in trimestrul II 2013 - a doua estimare provizorie - a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,5% comparativ cu trimestrul I 2013 date ajustate sezonier), au transmis luni oficialii Statisticii. Fata de acelasi trimestru din anul 2012, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 1,5% pe seria bruta si cu 1,4% pe seria ajustata sezonier. In semestrul I 2013, PIB a crescut, comparativ cu semestrul I 2012, cu 1,8%, atat pe serie bruta, cat si pe serie ajustata sezonier, se mai arata in comunicatul INS. O parte din cresterea economica a fost data de exporturi si de agricultura, fara sa mai punem la socoteala efectul de baza. Din pacate, persectivele pentru a doua parte a anului in materie de exporturi nu se arata dintre cele mai bune, intrucat Europa nu pare sa isi revina, spune economistul roman Florin Citu. continuă pe Hotnews
• INS mentine estimarea privind cresterea economica de 0,5% in T2
Institutul National de Statistica INS) a mentinut estimarile privind cresterea economica din trimestrul al doilea si primul semestru, la 0,5% fata de ianuarie-martie, respectiv 1,8% comparativ cu ianuarie-iunie 2012, PIB urcand astfel la jumatatea.
• INS mentine estimarea privind cresterea economica de 0,5% pentru trimestrul al doilea
Institutul National de Statistica INS) a mentinut estimarile privind cresterea economica din trimestrul al doilea si primul semestru, la 0,5% fata de ianuarie-martie, respectiv 1,8% comparativ cu ianuarie-iunie.
• INS mentine estimarea pricind cresterea economica de 0,5% pentru trimestrul al doilea
Institutul National de Statistica a mentinut estimarile privind cresterea economica din trimestrul al doilea si primul semestru, la 0,5% fata de ianuarie-martie, respectiv 1,8% comparativ cu ianuarie-iunie 2012,.
• INS mentine estimarea privind cresterea economica de 0,5% pentru trimestrul al doilea
Institutul National de Statistica a mentinut estimarile privind cresterea economica din trimestrul al doilea si primul semestru, la 0,5% fata de ianuarie-martie, respectiv 1,8% comparativ cu ianuarie-iunie 2012,.
• Comenzile noi din industrie au crescut cu 8,6% in primele opt luni
Comenzile noi din industrie au crescut, in primele opt luni, cu 8,6%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit informatiilor furnizate in comunicatul de presa remis de Institutul National de Statistica INS).
• Resursele de energie primara, in scadere cu 12,2% in primele opt luni
Resursele de energie primara au scazut cu 12,2%, in primele opt luni, totalizand 20,04 milioane tone echivalent petrol tep), in descrestere cu 2,79 milioane tep fata de aceeasi perioada a anului precedent, conform unui comunicat de presa remis de Institutul National de Statistica INS).
• Cifra de afaceri din industrie a crescut, in primele opt luni, cu 4,2%
Cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si piata externa), in termeni nominali, a crescut, in primele opt luni, fata de perioada similara a anului trecut, cu 4,2%, datorita cresterii industriei prelucratoare 4,5%), informeaza Institutul National de Statistica.
• PIB-ul in trimestrul al doilea, mai mare cu 0,5% comparativ cu primele trei luni
Produsul intern brut in trimestrul al doilea al acestui an - a doua estimare provizorie - a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,5% comparativ cu primele trei luni, date ajustate sezonier, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica INS).
• Comisar european: Romanii si bulgarii contribuie puternic la cresterea economica a Germaniei
Romanii si bulgarii contribuie semnificativ la cresterea economica a Germaniei, iar ridicarea restrictiilor de la 1 ianuarie 2014 nu reprezinta un pericol, considera Laszlo Andor, comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune.
• Comisar european: Romanii si bulgarii au o contributie puternica la cresterea economica a Germaniei
Romanii si bulgarii au o contributie puternica la cresterea economica a Germaniei, iar ridicarea restrictiilor de la 1 ianuarie 2014 nu reprezinta un pericol, a declarat Laszlo Andor, comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, intr-un interviu acordat publicatiei germane Der Spiegel, transmite Mediafax.