Libnet.ro
UNICEF

01:05

Statutul limbii ruse in Republica Moldova

Hotnews Hotnews,
 Statutul limbii ruse in Republica Moldova

Subiectul saptamanii, care a starnit multe reactii in societatea moldoveneasca, a fost decizia Curtii Constitutionale prin care a fost declarata neconstitutionala Legea cu privire la functionarea limbilor vorbite pe teritoriul R. Moldova. Legea fusese votata de catre deputatii PSRM Sor la sedinta nocturna a Parlamentului din 16 decembrie 2020. continuă pe Hotnews

Ambasadorul Romaniei la Chisinau, despre anularea legii privind statutul limbii ruse: Este o forma de respect sa cunosti limba statului in care locuiesti

Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Daniel Ionita, califica drept corecta si normala decizia Curtii Constitutionale privind declararea neconstitutionalitatii legii ce oferea statut special limbii ruse. Potrivit diplomatului, decizia inaltei Instante este o dovada in plus ca limba romana trebuie sa fie cunoscuta de toti cetatenii care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, informeaza IPN.

Igor Botan: Partidele vor incita societatea la nemultumiri legate de anularea legii privind statutul limbii ruse

Dupa ce Curtea Constitutionala a declaratneconstitutionala legea prin care limba rusa urma sa obtina statut special pe teritoriul Republicii Moldova, in societate ar putea aparea nemultumiri si acestea vor fi incitate de anumite partide politice, pentru a-si consolida electoratul.

PSRM va inainta repetat proiectul de lege cu privire la statutul limbii ruse, dupa ce CCM l-a declarat neconstitutional

Deputatii Partidului Socialistilor anunta ca vor inregistra in Parlament repetat proiectul de lege cu privire la functionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, insa intr-o noua redactie. Dupa ce legea a fost declarata neconstitutionala, socialistii declara ca vor urma reactii dure. Saptamana viitoare, in fata Curtii Constitutionale va fi organizata o actiune de protest, transmite IPN.

Reactia Ambasadei Rusiei in R. Moldova la decizia Curtii Constitutionale privind anularea legii ce oferea statut special limbii ruse

Hotararea Curtii Constitutionale din Republica Moldova, din 21 ianuarie, cu privire la privarea limbii ruse de statutul unei limbi de comunicare intre nationalitati reprezinta un factor ingrijorator in contextul pastrarii pacii interetnice in statul moldovenesc, care este unul multinational.

Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Daniel Ionita, dupa ce legea ce oferea statut special limbii ruse a fost declarata neconstitutionala: Nu inseamna o lipsa de respect fata de minoritatile nationale

Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Daniel Ionita, califica drept corecta si normala decizia Curtii Constitutionale privind declararea neconstitutionalitatii legii ce oferea statut special limbii.

Reactie dura a Moscovei dupa anularea legii care confera limbii ruse statut special in Republica Moldova

Konstantin Kosaciov, presedintele Comisiei pentru relatii internationale din Consiliul Federatiei, camera superioara a parlamentului rus, a criticat vineri in termeni virulenti decizia din urma cu o zi a Curtii Constitutionale de la Chisinau prin care a fost declarata neconstitutionala legea care conferea limbii ruse statut special in Rep. Moldova.

Magistratii inchid chestiunea limbii ruse. Limba de stat a Republicii Moldova este limba romana

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a blocat initiativa privind acordarea, in aceasta tara, .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,21 seconds )