Tudorel Toader spune ca Raportul MCV este pozitiv, desi anunta monitorizare pentru cel putin inca un an
Concluzia raportului MCV este ca Romania isi poate indeplini obiectivul ridicarii MCV in actualul mandat al Comisiei Europene, adica pe parcursul anului 2018, a afirmat miercuri ministrul justitiei, Tudorel Toader, in conditiile inc are Bruxelles-ul a anuntat ca monitorizarea europeana va continua cel putin inca un an. continuă pe Hotnews
• Declaratii halucinante! Tudorel Toader crede ca MCV-ul e pozitiv(VIDEO)
Raportul MCV este dezastruos, ingrijorator, dar ministrul Justitiei vede doar lucruri pozitive. Desi reprezentantii Comisiei Europene au aratat ca reformele din Romania au stagnat, ca exista.
• Bate campii! Tudorel Toader crede ca MCV-ul e pozitiv(VIDEO)
Raportul MCV este dezastruos, ingrijorator, dar ministrul Justitiei vede doar lucruri pozitive. Desi reprezentantii Comisiei Europene au aratat ca reformele din Romania au stagnat, ca exista.
• Monica Macovei, despre raportul MCV: Este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene
Europarlamentarul Monica Macovei sustine ca raportul MCV dat publicitatii miercuri este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene, avertizand ca exista riscul redeschiderii unor chestiuni care, in ra.
• Monica Macovei despre raportul MCV: Este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene din rapoartele MCV/ Niciodata nu s-a pus problema redeschiderii unor chestiuni inchise
Este cel mai dur mesaj al Comisiei Europene din rapoartele MCV, avertizand ca exista riscul redeschiderii unor chestiuni care, in raportul din ianuarie 2017, au fost considerate inchise. Acesta este un mare pas inapoi cauzat de PSDALDE, care trebuie sa plateasca, afirma fostul ministru al justitiei, europarlamentarul Monica Macovei. Potrivit acesteia, cchimbarile propuse la legile justitiei, in special cele privind inspectia judiciara, raspunderea magistratilor si procedura de numire a procurorilor cu functii de conducere, sunt considerate ca fiind aspecte care afecteaza independenta sistemului judiciar si pot constitui un motiv pentru reexaminarea raportului de evaluare din ianuarie 2017.
• Critici in raportul MCV pe justitie. Reactia lui Tudorel Toader
Comisia Europeana a publicat, miercuri, raportul MCV pe justitie pentru Romania. Potrivit documentului, tara noastra a realizat cateva progrese in privinta anumitor recomandari facute de Comisie, insa, in acelasi timp, ritmul reformelor a stagnat in.
• De ce este atat de grav raportul MCV
Numai un ministru al justitiei transformat intr-un sinistru politruc putea vinde drept pozitiv raportul MCV dat publicitatii miercuri de Comisia Europeana. Spre rusinea lui, toate celelalte voci autorizate din sistemul judiciar, de la asociatii de magistrati, la procurorul general si chiar CSM au vazut evidenta, si anume regresul, avertismentul si mesajul grav primit de Romania de la Bruxelles. Trei sunt mesajele importante din acest raport: avantul reformist s-a pierdut in cursul anului 2017, exista riscul redeschiderii unor aspecte considerate inchise in raportul din ianuarie iar mecanismul va continua si in 2018. Ce inseamna toate astea pentru Romania?.
• Ce tema de casa primesc Dragnea si Tariceanu de la Comisia Europeana/ Parlamentul, rusinea Romaniei in raportul MCV
Raportul MCV recomanda adoptarea unor decizii rapide cu privire la toate cazurile nesolutionate referitoare la parlamentari, care fac obiectul unei hotarari definitive in materie de integritate. In raport se arata ca sunt sase cazuri de parlamentari care sunt inca in functii, desi exista fie decizii definitive in instanta care le interzic sa ocupe mai ocupe timp de trei ani o functie publica, fie o decizie neconstata a Agentiei Nationale de Integritate. Oficialii europeni recomanda sefilor Parlamentului sa anunte un caldendar pentru luarea unei decizii. Masurile luate de Parlament in legatura cu aceste sase cazuri ar permite realizarea de progrese rapide cu privire la aceasta recomandare, se arata in raportul MCV.
• Tudorel Toader nu renunta: vrea sa-l elimine pe presedinte din procedura de numire a procurorilor-sefi
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, merge inainte cu ideea de excludere a sefului statului din mecanismul de numire a sefilor de parchete desi proiectul de lege, desi proiectul legilor justitiei a primit.
• Raportul MCV recomanda Romaniei sa astepte avizul Comisiei de la Venetia inainte de a schimba procedura de numire a procurorilor sefi
Raportul MCV recomanda Romaniei sa astepte avizul Comisiei de la Venetia inainte de a schimba procedura de numire a procurorilor sefi. Ramane ca recomandare ca Romania sa ceara avizul Comisiei de la Venetia. Indeplinirea acestei recomandari este menite sa asigure garantii in ce priveste transparenta, independenta si sistemul de checks and ballances, chiar daca decizia finala urmeaza sa fie luata la nivel politic, se arata in raportul MCV.
• Augustin Lazar: Raportul MCV reprezinta un regres. Ar fi pacat sa renuntam la munca din ultimii 10 ani cand malul este atat de aproape
Raportul MCV publicat de Bruxelles miercuri reprezinta un regres fata de documentul similar din ianuarie anul acesta, a declarat miercuri procurorul general Augustin Lazar.