Libnet.ro
UNICEF

23:45

Variante Coronavirusului

Libnet Ro
Un olandez a fost bolnav de COVD-19 timp de 613 zile. Pericolul unor mutatii repetate la acelasi bolnav

Un olandez a fost bolnav de COVD-19 timp de 613 zile. Pericolul unor mutatii repetate la acelasi bolnav

Cercetatori din Tarile de Jos au raportat cazul unei infectari extrem de prelungite cu COVID-19 la un barbat care a decedat anul trecut si au avertizat in legatura cu aparitia unor variante mai periculoase ale coronavirusului, informeaza DPA, preluata de Agerpres.

Pacientul care a uimit oamenii de stiinta: a fost infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Cercetatori din Tarile de Jos au raportat cazul unei infectari extrem de prelungite cu COVID-19 la un barbat care a decedat anul trecut si au avertizat in legatura cu aparitia unor variante mai periculoase ale coronavirusului.

Pastila anti-Covid dezvoltata de Merck, acuzata ca accelereaza mutatiile coronavirusului

Molnupiravir, pastila anti-COVID-19 dezvoltata de Merck risca oare sa agraveze pandemia? Mai multi cercetatori afirma ca acest tratament contribuie la aparitia unor mutatii ale noului coronavirus, cu un risc ce ramane deocamdata teoretic: aparitia unor variante periculoase, informeaza AFP si Agerpres.

Moderna: cel mai recent vaccin COVID, eficient impotriva noii variante

Moderna a declarat miercuri ca datele din studiile clinice au aratat ca vaccinul sau, actualizat impotriva COVID-19, va fi probabil eficient impotriva subvariantei cu mutatii puternice a coronavirusului BA. 86, care a starnit temeri privind o reaparitie a infectiilor, potrivit Reuters. Producatorul de medicamente Moderna a declarat miercuri ca vaccinul sau actualizat impotriva COVID-19 va fi .

Belgia va testa apele reziduale din avioanele care sosesc din China, ca parte a masurilor anti-COVID-19

Belgia va testa apele reziduale din avioanele care sosesc din China pentru a detecta noi variante ale COVID, ca parte a noilor masuri impotriva raspandirii coronavirusului.

India se teme de aparitia unor noi variante de coronavirus si cere populatiei sa poarte masti

Ministrul Sanatatii din India a sfatuit populatia sa-si ia masuri de precautie impotriva Covid-19, inclusiv sa se vaccineze si sa poarte masti, pentru ca se teme de aparitia unor noi variante ale coronavirusului.

Ce este si cum ne afecteaza BQ 1.1, noua varianta a Covid-19 ajunsa in Romania

O noua varianta a Coronavirusului, foarte contagioasa, a ajuns si in Romania, iar daca lucrurile se vor desfasura ca pana acum, este foarte posibil ca acesta sa declanseze valul 7 in toamna acestui an. Aparitia noii variante a Coronavirusului in Romania Noua varianta a Coronavirusului, BQ 1. 1, a aparut in Romania inca din luna septembrie, conform declaratiei cercetatorului Octavian Jurma. Potrivit bazei de date GISAID, secventa pentru BQ 1. 1 a fost introdusa in data de 30 septembrie 2022, proba analizata fiind recoltata in Bucuresti, in data de 13 septembrie 2022. in schimb, in Romania tulpina BQ 1. este in continuare raportata ca BA. 5, acest lucru pana cand Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile va decide sa ofere informatii exacte cu privire la situatia reala a noului virus. Ce se va intampla in continuare in Romania? .

The Lancet nu exclude scaparea din laborator a coronavirusului

La sfarsitul saptamanii trecute, The Lancet, cea mai prestigioasa publicatie din domeniul medical, pe care fiecare cercetator din domeniu o consulta, a publicat un raport detaliat despre sursa coronavirusului SARS-CoV-2, explicand ce ar trebui facut ca o noua pandemie sa nu mai apara. Aceasta are doua variante ale originii coronavirusului: fie o cauza naturala o .

Ce spun romanii despre vaccinarea anti-COVID cu doza 4. Ce ii sperie acum cel mai mult

Agentia Europeana a Medicamentului avertizeaza ca in aceasta iarna ar putea sa apara noi variante ale coronavirusului, insa vaccinurile existente pe piata ar trebui sa protejeze in continuare impotriva formelor grave de COVID-19.

Agentia Europeana pentru Medicamente avertizeaza ca in aceasta iarna ar putea sa apara noi variante ale coronavirusului

Agentia Europeana pentru Medicamente EMA) a anuntat ca in aceasta iarna ar putea sa apara noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, dar vaccinurile existente pe piata ar trebui sa protejeze in continuare populatiile impotriva formelor grave, potrivit AFP. EMA: in aceasta iarna ar putea sa apara noi variante ale coronavirusului .

EMA avertizeaza ca noi variante de coronavirus ar putea sa apara la iarna

Noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 ar putea sa apara in aceasta iarna, insa vaccinurile existente pe piata ar trebui sa protejeze in continuare populatiile impotriva formelor grave de COVID-19, a anuntat vineri Agentia Europeana pentru Medicamente EMA).

Agentia Europeana pentru Medicamente: in aceasta iarna ar putea sa apara noi variante ale coronavirusului

Noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 ar putea sa apara in aceasta iarna, a anuntat vineri Agentia Europeana pentru Medicamente EMA).

Noi variante de coronavirus ar putea aparea la iarna - avertizeaza Agentia Europeana a Medicamentului, in timp ce UE se pregateste de o noua campanie de vaccinare

Noi variante ale coronavirusului ar putea aparea in aceasta iarna, dar vaccinurile existente ar trebui sa protejeze oamenii impotriva formelor severe ale bolii, a declarat vineri Agentia Europeana pentru Medicamente EMA), potrivit AFP.

editiadedimineata.ro: Ce cantitate de virus raspandesc in aer bolnavii de COVID? Un nou studiu are raspunsul

Persoanele infectate cu tulpinile Alpha, Delta si Omicron ale SARS-CoV-2 imprastie in aer prin saliva o cantitate mai mare din virus decat persoanele infectate cu alte variante ale coronavirusului, potrivit unui studiu citat de revista Nature. Mai mult, persoanele care contracteaza COVID-19 dupa ce s-au vaccinat, chiar si dupa ce au facut doza booster, inca raspandesc virusul in aer.

Franta recomanda din nou purtarea mastii de protectie in mijloacele de transport in comun: Este o datorie civica

Franta recomanda cetatenilor sai sa inceapa sa poarte din nou masti sanitare in spatiile aglomerate, mai ales in transportul public, in contextul in care tara se confrunta cu un nou val de cazuri de COVID-19, alimentat de noile variante ale coronavirusului, relateaza Reuters si Agerpres.

Parlamentul European a aprobat prelungirea certificatului verde pana pe 30 iunie 2023

Parlamentul European PE) a aprobat astazi prelungirea cu un an, pana la 30 iunie 2023, a posibilitatii folosirii certificatului digital COVID-19 certificatul verde), pentru evitarea restrictiilor asupra liberei circulatii in UE ce ar putea rezulta in urma raspandirii noilor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Pericolul noilorsub-variante ale Omicron. Ce ne-ar putea astepta

Doua noi sub-variante ale variantei Omicron a coronavirusului se pot sustrage anticorpilor generati in urma infectarii anterioare suficient de bine pentru a declansa un nou val, insa sunt mult mai putin capabile sa reziste in sangele persoanelor vaccinate impotriva COVID-19, au constatat oamenii de stiinta din Africa de Sud, informeaza duminica Reuters.

COVID-19. Noile sub-variante ale Omicron pot genera un nou val pandemic

Doua noi sub-variante ale variantei Omicron a coronavirusului se pot sustrage anticorpilor generati in urma infectarii anterioare suficient de bine pentru a declansa un nou val, insa sunt mult mai putin capabile sa reziste in sangele persoanelor vaccinate impotriva COVID-19, au constatat oamenii de stiinta din Africa de Sud, informeaza duminica Reuters.

Studiu:Noile sub-variante Omicron pot ocoli imunitatea generata de infectare siau potentialul de a provoca un nou val

Doua noi sub-variante ale variantei Omicron a coronavirusului se pot sustrage anticorpilor generati in urma infectarii anterioare suficient de bine pentru a declansa un nou val, dar sunt mai putin capabile sa reziste in sangele persoanelor vaccinate impotriva COVID-19, au descoperit oamenii de stiinta din Africa de Sud.

Danemarca, prima tara din lume care si-a intrerupt programul de vaccinare impotriva Covid-19

Danemarca este prima tara din lume care si-a intrerupt programul de vaccinare impotriva coronavirusului, deoarece potrivit oficialilor danezi Covid-19 este acum tinut sub control, informeaza CNBC. Consiliul National de Sanatate suspenda vaccinarea impotriva Covid-19 Primavara a sosit, acoperirea vaccinala in populatia daneza este mare, iar epidemia a fost infranta, a declarat miercuri Autoritatea Sanatatii si a Medicamentelor din Danemarcadaneza. Prin urmare, Consiliul National de Sanatate pune capat acum eforturilor ample de vaccinare impotriva Covid-19 pentru acest sezon, se mai arata in comunicat. Oamenii nu vor mai fi invitati la vaccinare, incepand cu data de 15 mai, insa populatia isi va putea incheia schema de vaccinare si va putea in continuare sa-si faca vaccinul daca doreste. in Danemarca, campania de vaccinare a fost demarata la scurt timp dupa ziua de Craciun din anul 2020. incepand de atunci, aproximativ 81% din cei 5,8 milioane de cetateni danezi au fost vaccinati, potrivit autoritatilor, iar 3,6 milioane dintre acestia au primit si doza booster, informeaza The Telegraph. Vaccinarea impotriva Covid-19 va deveni necesara in viitor Totodata, mai multe persoane au fost infectate cu coronavirus de cand varianta Omicron a devenit tulpina dominanta, ceea ce reprezinta ca o mare parte din populatie este imunizata, transmit autoritatile. Oficialii danezi din domeniul sanatatii au comunicat ca vaccinarea impotriva Covid-19 va deveni probabil necesara din nou, incepand din toamna anului 2022, atunci cand este de asteptat ca noi variante ale coronavirusului sa apara. Suspendarea programului de vaccinare in vine intr-un moment cand situatia infectarilor ramane destul complicata la nivel mondial. Europa si SUA au renuntat la majoritatea restrictiilor anti-Covid, insa China continua sa impuna carantine in timp ce virusul se raspandeste in orase importante precum Shanghai si Beijing.

actualitate, 23:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2323 seconds )