Libnet.ro
UNICEF

07:00

Victor Ponta: Reducerea CAS poate fi sustinuta pentru mai multi ani daca se recupereaza cele 40 miliarde de lei datorate de firmele aflate in insolventa catre ANAF

Hotnews Hotnews,
 Victor Ponta: Reducerea CAS poate fi sustinuta pentru mai multi ani daca se recupereaza cele 40 miliarde de lei datorate de firmele aflate in insolventa catre ANAF

Premierul Victor Ponta sustine ca exista posibilitatea mentinerii reducerii CAS pentru mai multi ani daca se recupereaza arieratele datorate catre bugetul asigurarilor sociale, se arata intr-un comunicat al Guvernului. Potrivit premierului, exista o veste buna si una proasta. Cea buna este ca daca vor fi recuperate datoriile catre ANAF ale contribuabililor aflati in insolventa, reducerea CAS va putea fi mentinuta pentru aproximativ 8 ani. Vestea rea este ca exista un blocaj in ceea ce priveste Codul Insolventei, care inca nu este promulgat, mai spune premierul. continuă pe Hotnews

Ponta: Reducerea CAS poate fi pastrata 8 ani daca sunt recuperate datoriile la ANAF ale firmelor in insolventa

Reducerea CAS cu 5 puncte la angajator poate fi mentinuta pentru o perioada de aproximativ 8 ani, la un cost bugetar de 4,8 miliarde de lei pe an, daca vor fi recuperate cele aproape 40 de miliarde de lei .

Ponta: Reducerea CAS ar putea fi pastrata pastrata 8 ani daca sunt recuperate datoriile de 42 de miliarde de lei ale companiilor aflate in insolventa

Reducerea CAS cu 5 puncte la angajator poate fi mentinuta pentru o perioada de aproximativ 8 ani, la un cost bugetar de 4,8 miliarde de lei pe an, daca vor fi recuperate cele aproape 40 de miliarde de lei datorate de catre contribuabilii aflati in insolventa catre ANAF, afirma premierul Victor Ponta.

Cosmin Marinescu: Daca reducerea CAS se poate face si fara acordul FMI, atunci s-a ratat aceasta sansa inca din 2013

In economie, mai tarziu inseamna sanse sacrificate. Despre reducerea CAS se discuta de circa un an si jumatate, iar cand in final se intampla, dupa lupte seculare, s-ar putea sa nu mai starneasca atat de mult interesul si increderea de care intreprinzatorii aveau nevoie. Pe de alta parte, anuntul ca va avea loc reducerea CAS vine intr-un context aparte, in care a fost limpede ca nu are sustinerea FMI si a celorlalti parteneri internationali. Este straniu ca tocmai in aceasta privinta, a unei masuri semnificative de relaxare fiscala, guvernul a ales sa ignore pozitia FMI, dupa ce pana acum a trecut prin filtrul FMI orice masura de politica fiscala, oricat de marunta, de la reducerea TVA in panificatie si pana la recenta electorata, spune intr-un inetrviu acordat HotNews. ro Cosmin Marinescu, Conf. univ. dr. la ASE si coordonator Centrul pentru Economie si Libertate - ECOL. El mai vorbeste despre cat va costa bugetul aceasta masura, despre unde se afla Romania in context european ca taxare a muncii si despre tentatia politicilor populist-electorale.

Victor Ponta: E prima data cand doi ani la rand Romania merge mai bine chiar decat si-au imaginat FMI si CE

Premierul Victor Ponta a explicat cat de important este impactul reducerii CAS asupra economiei, intr-un interviu acordat Agerpres . De asemenea, premierul a mai vorbit printre mai multe teme politice si despre cresterile de pensii si salarii din 2015.

Victor Ponta: Vom discuta cu cei de la PPDD pentru ca nu avem alta solutie de a avea majoritate in tara

Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, ca social-democratii vor face aliante locale cu PPDD pentru ca nu exista alte solutii pentru a face majoritati in consiliile judetene si.

Reducerea CAS, argumentul lui Victor Ponta pentru promulgarea noul cod al insolventei

Reducerea CAS cu 5 puncte la angajator poate fi mentinuta pentru o perioada de aproximativ 8 ani, la un cost bugetar de 4,8 miliarde de lei pe an, daca vor fi recuperate cele aproape 40 de miliarde de lei datorate de catre contribuabilii aflati in.

Ponta a gasit finantarea pentru reducerea CAS: Directia Antifrauda si noul Cod al Insolventei

Reducerea cu cinci puncte procentuale a contributiilor sociale de la 1 octombrie este sustenabila in acest an, datorita veniturilor suplimentare la bugetul de stat si a reducerii unor cheltuieli, a declarat premierul Victor Ponta, intr-un interviu realizat de Agerpres. ro. Pe langa acestea, el a spus ca incasarile vor creste din activitatea Directiei Antifrauda din cadrul Fiscului si de la intrarea in aplicare a noului Cod al insolventei.

Ponta: Sesiune extraordinara a Parlamentului la inceputul lui iulie, pe ordinea de zi Republica Moldova si reducerea CAS

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca parlamentul se va reuni in sesiune extraordinara la inceputul lunii iulie, pe ordinea de zi urmand sa figureze ratificarea acordului de asociere Republica Moldova - Uniunea Europeana si reducerea cu cinci puncte a contributiilor de asigurari sociale.

Guvernul transmite Parlamentului proiectul privind reducerea CAS

Guvernul va transmite miercuri Parlamentului proiectul privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale pentru angajator, adaugand ca se asteapta ca in Parlament sa se dea un vot cvasi-unanim acestui proiect. Victor Ponta a facut, luni, in debutul sedintei Biroului Permanent al partidului, un apel catre colegii sai din PSD in vederea aprobarii, in Parlament, a acestui act normativ.

Victor Ponta: In orice moment am avea nevoie putem accesa linia de credit de 2 mld euro de la FMI / Ministrul Voinea: Acordul e in vigoare, dar nu am putea trage transa de imprumut, nici daca am vrea

Premierul Victor Ponta isi contrazice ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, si sustine ca Romania poate accesa in orice moment linia de credit de doua miliarde de euro, dupa ce delegatii FMI si CE au parasit saptamana trecuta Bucurestiul, in urma deciziei guvernului de a reduce CAS cu cinci puncte procentuale.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2299 seconds )