Libnet.ro
UNICEF

22:00

Victoria amara a Angelei Merkel. Ce probleme o asteapta si ce compromisuri va trebui sa faca in noul mandat de cancelar

Adevărul Adevărul,
Victoria amara a Angelei Merkel. Ce probleme o asteapta si ce compromisuri va trebui sa faca in noul mandat de cancelar

Castigarea unui nou mandat in contextul amplelor proteste antiausteritate este un triumf personal pentru Angela Merkel. Acum insa, pentru a guverna, ea va trebui sa incheie o alianta cu socialistii - si sa o faca zambind si promovand-o drept marea coalitie asteptata. Totul in timp ce criza din zona euro continua sa ameninte, iar sistemul bancar aluneca spre aceleasi practici periculoase care l-au adus in pragul colapsului in urma cu doi ani. continuă pe Adevărul

Cristian Diaconescu la RFI : Victoria Angelei Merkel, un semnal foarte bun pentru Romania

Victoria Angelei Merkel la alegerile legislative din Germania era previzibila. Succesul cancelarului german trebuie sa fie si un semnal foarte bun pentru Romania. Declaratiile au fost facute la RFI de consilierul prezidential, Cristian Diaconescu.

ALEGERI GERMANIA: ce sanse are coalitia Angelei Merkel

Coalitia Angelei Merkel, formata din conservatori si liberali, ar obtine doar un mic avans la alegerile legislative din Germania, potrivit unui ultim sondaj publicat inaintea scrutinului de duminica, relateaza AFP, potrivit Mediafax .

Presedintele Basescu i-a transmis un mesaj de felicitare Angelei Merkel

Presedintele Traian Basescu i-a adresat, duminica, un mesaj cancelarului german Angela Merkel in care o felicita pentru victoria CDU in alegerile generale legislative, seful statului roman aratandu-si increderea in consolidraea parteneriatului dintre Romania si Germania.

UPDATE Alegeri legislative in Germania: Victorie a Angelei Merkel - exit-poll-uri/ Cateva surprize. Conservatorii CDU-CSU, majoritate absoluta in Bundestag

Cateva surprize ofera primele prognoze la inchiderea alegerilor legislative din Germania, care au avut loc la ora 18. Dupa datele realizate de infratest. dimap si transmise de postul public de televiziune ARD, liberalii nu ating cele 5 procente necesare intrarii in Bundestag, inregistrand doar 4,7% din voturile alegatorilor. Asfel, perpetuarea coalitiei CDU/CSU/FDP la guvernare ramane istorie. Verzii pierd aproape trei procente, in timp ce nou infiintatul partid eurosceptic AfD e aproape de pragul intrarii in Parlament, cumuland 4,9% din voturi. UPDATE Merkel a salutat duminica un super rezultat al partidului sau, Uniunea Crestin-Democrata CDU), la alegerile legislative din Germania si a promis patru noi ani de succes. UPDATE 2 Conservatorii din cadrul CDU-CSU ai cancelarului german Angela Merkel au obtinut majoritatea absoluta in Bundestag, in alegerile legislative de duminica, potrivit estimarilor posturilor publice de televiziune. Merkel ar putea sa guverneze singura, fara sa fie nevoita sa se alieze cu opozitia social-democrata SPD), potrivit acestor estimari de la ora 17. 10 ora Romaniei), ceea ce nu s-a mai intamplat de la cancelarul Konrad Adenauer in 1957.

UPDATE Alegeri legislative in Germania: Victorie a Angelei Merkel - exit-poll-uri/ Cateva surprize. Conservatorii CDU-CSU, posibila majoritate absoluta in Bundestag

Cateva surprize ofera primele prognoze la inchiderea alegerilor legislative din Germania, care au avut loc la ora 18. Dupa datele realizate de infratest. dimap si transmise de postul public de televiziune ARD, liberalii nu ating cele 5 procente necesare intrarii in Bundestag, inregistrand doar 4,7% din voturile alegatorilor. Asfel, perpetuarea coalitiei CDU/CSU/FDP la guvernare ramane istorie. Verzii pierd aproape trei procente, in timp ce nou infiintatul partid eurosceptic AfD e aproape de pragul intrarii in Parlament, cumuland 4,9% din voturi. UPDATE Merkel a salutat duminica un super rezultat al partidului sau, Uniunea Crestin-Democrata CDU), la alegerile legislative din Germania si a promis patru noi ani de succes. Potrivit unor estimari de la ora 20. 30, conservatorii CDU-CSU ar fi obtinut majoritatea absoluta in Bundestag.

Primele exit-poll-uri: victorie zdrobitoare pentru partidul Angelei Merkel

Angela Merkel si-a asigurat un nou mandat de cancelar al Germaniei, partidul condus de ea castigand o majoritate de 42,5% la alegerile federale pentru Bundestag. Partenerul liberal de coalitie a suferit insa o infrangere usturatoare, nereusind sa treaca de pragull de 5% necesar pentru a intra in parlament. Verzii au obtinut 8%, partidul de extrema stanga a obtinut 8,5%, in timp ce partidul eurosceptic AFD a strans 4,8%/.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2258 seconds )