Libnet.ro
UNICEF

01:05

VIDEO Broasca testoasa care prevede cutremurele din Vrancea - monitorizata la Observatorul Seismologic din Vrancioaia

Hotnews Hotnews,
 VIDEO Broasca testoasa care prevede cutremurele din Vrancea - monitorizata la Observatorul Seismologic din Vrancioaia

Oamenii de stiinta de la Observatorul Seismologic din Vrancioaia monitorizeaza o broasca testoasa care se pare ca a prevazut cutremurul de duminica, de 5,5 grade pe scara Richter. Avem o broasca testoasa ce o tinem sub observatie si care 2 zile a refuzat hrana inainte de ziua cand a avut loc cutremurul, a declarat Stefan Tataru, coordonatorul Observatorului Seismologic din Vrancioaia, citat de Ziarul de Vrancea. continuă pe Hotnews

Secretar de stat: Cutremurele din Galati au caracter unic. Am contactat specialisti straini pentru a afla cauza lor

226 de cutremure si replici, in numai 15 zile, din care ultimele patru au avut loc astazi. Acesta este un ultim bilant al calvarului prin care trec localnicii din satul Izvoarele, judetul Galati. Seismologii au.

Ponta va sesiza CC dupa ce producatorii de vinuri din Vrancea s-au plans de suprataxare

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, la Focsani ca va sesiza Consiliul Concurentei CC) dupa ce mai multi producatori de vinuri din Vrancea s-au aratat nemultumiti ca retailerii solicita preturi cu 40 la suta mai mari decat producatorilor straini, iar preturile produselor romanesti se maresc artificial.

Cauze naturale pentru cutremurele din Galati. ...

Trimisi in zona comunei Izvoarele pentru a gasi explicatii pentru seria de cutremure care a bagat populatia in sperieti, seismologii de la Bucuresti au venit azi cu primele concluzii ale cercetarilor lor. Cutremurele inregistrate in ultima perioada in zona comunei Izvoarele, din judetul Galati, au cauze naturale, existand un stres puternic in scoarta terestra, astfel ca placile tectonice se imping unele in altele, iar fenomenul nu poate fi oprit, arata expertii prezenti in zona pentru .

Cutremurele din Galati, la raport

Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului INFP), si cercetatorii care au fost pe teren, in zona Galati, au sustinut ieri ca, oricare ar fi cauza cutremurelor, aceasta este naturala, fara a avea vreo legatura cu exploatarile petroliere din preajma celor trei localitati afectate de seismele repetate.

Expert: Cutremurele din judetul Galati au cauze naturale. Exista un stres puternic in scoarta

Cutremurele inregistrate in ultima perioada in zona comunei Izvoarele, din judetul Galati, au cauze naturale, existand un stres puternic in scoarta terestra, astfel ca placile tectonice se imping unele in altele, iar fenomenul nu poate fi oprit, arata expertii prezenti in zona pentru cercetari, transmite Mediafax.

Seismologi, geologi si petrolisti analizeaza la INFP cutremurele din Galati.

Seismologi, geologi si specialisti in extractia petrolului s-au intalnit, in aceasta dimineata, la Institutul National de Fizica Pamantului INFP), pentru a discuta despre seria neobisnuita de cutremure ce au avut loc in ultimele saptamani, in judetul Galati. Specialistilor li se adauga reprezentanti ai ministerelor Dezvoltarii si Educatiei si Cercetarii, precum si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ISU). Oamenii de stiinta vor discuta cu reprezentantii exploatarilor de petrol din .

Specialist in seismologie - cutremurele din judetul Galati ar mai putea dura saptamani intregi, ...

Intrebat despre cat va mai dura seria de cutremure din judetul Galati, directorul stiintific al Institutului pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, a spus azi dimineata la Antena 3 ca e posibil ca aceste seisme sa aiba loc inca multe zile de acum incolo, poate de ordinul saptamanilor sau chiar al lunilor. Specialistii in seismologie vorbesc despre reactivarea unei falii in dreptul comunei Izvoarele. Mai mult, se vorbeste despre un asa-numit roi de cutremure. Radulian a mai precizat ca, de .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2188 seconds )