Libnet.ro
UNICEF

21:00

Vizeaza Platformele

Libnet Ro
Europa se sufoca de la o avalansa de falsuri rusesti, avertizeaza oficialii europeni

Europa se sufoca de la o avalansa de falsuri rusesti, avertizeaza oficialii europeni

Oficialii din capitalele europene avertizeaza ca sunt necesare o vigilenta sporita si sanctiuni mai dure pentru platformele online pentru a contracara campaniile rusesti de dezinformare care vizeaza subminarea sprijinului pentru Ucraina si interferarea in alegerile generale europene din iunie.

Se schimba regulile pentru locuintele care sunt inchiriate turistic. Ce sunt obligati sa faca proprietarii

Este oficial, se schimba regulile pentru locuintele care sunt inchiriate in scop turistic. Parlamentul European a adoptat un nou set de reguli ce vizeaza platformele de rezervari. Afla, din randurile de mai jos, ce sunt obligati sa faca proprietarii. Anunt de la Parlamentul European Cu doar cateva luni inainte de debutul sezonului vacantelor, Parlamentul European .

ING Bank si DNSC avertizeaza asupra unei noi campanii de phishing

ING Bank Romania si Directoratul National pentru Securitate Cibernetica DNSC) lanseaza un avertisment pentru toti utilizatorii de carduri, cu privire la o noua campanie de phishing care vizeaza platformele de rezervari online la hoteluri si alte unitati de cazare.

ING avertizeaza asupra unei noi campanii de phishing pe platforme de rezervari online si de vacanta

ING Bank Romania si DNSC lanseaza un avertisment pentru toti utilizatorii de carduri, cu privire la o noua campanie de phishing care vizeaza platformele de rezervari online.

Alerta data de ING Bank pentru clienti. Noua escrocherie care te poate lasa fara bani

Directoratul National pentru Securitate Cibernetica DNSC) si ING Bank atrag atentia asupra unei campanii de phishing care vizeaza conturile proprietarilor de pe platformele de rezervari online la hoteluri si unitati de cazare. Clientii cu carduri bancare, victimele amenintarilor cibernetice Directoratul National pentru Securitate Cibernetica DNSC) si ING Bank avertizeaza asupra unei proaspete campanii de phishing, .

Cum risti sa ramai fara bani pe card: Noua campanie de phishing care vizeaza platforme de rezervari online si oferte de vacanta

Utilizatorii de carduri sunt avertizati cu privire la o noua campanie de phishing care vizeaza platformele de rezervari online la hoteluri si alte unitati de cazare. Noua metoda de fraudare Potrivit ING Bank si DNSC, in prima etapa, atacatorii incearca sa obtina acces la contul proprietarilor de pe platformele online de rezervari. in acest sens, ei pot trimite un e-mail de la un potential client in care insereaza un link fraudulos, cu scopul de a convinge potentialele victime sa isi introduca datele personale pe acel site controlat de atacatori.

ING Bank si DNSC avertizeaza asupra unei noi campanii de phishing care vizeaza platforme de rezervari online si oferte de vacanta

ING Bank Romania si Directoratul National pentru Securitate Cibernetica DNSC) lanseaza un avertisment pentru toti utilizatorii de carduri, cu privire la o noua campanie de phishing care vizeaza platformele de rezervari online la hoteluri si alte unitati de cazare.

O noua inselatorie: Fraudatorii tintesc una dintre cele mai populare platforme de rezervari

ING Bank Romania si Directoratul National pentru Securitate Cibernetica DNSC) lanseaza un avertisment pentru toti utilizatorii de carduri, cu privire la o noua campanie de phishing care vizeaza platformele de rezervari online la hoteluri si alte.

DNSC si ING Bank denunta o Campanie de phishing ce vizeaza rezervarile online ale unitatilor de cazare

O noua campanie de phishing care vizeaza platformele de rezervari online la hoteluri si alte unitati de cazare se afla in plina desfasurare, avertizeaza Directoratul National pentru Securitate Cibernetica DNSC) si ING Bank.

Trolii Moscovei au cea mai mare eficienta in a publica mesajele pro-Putin pe platforma TikTok

Actiunea de trolling online utilizata de catre Rusia castiga tractiuni uriase pe platforma TikTok, prin care distribuie informatii false menite sa starneasca indoieli cu privire la intamplarile din Ucraina, conform cercetatorilor americani in retelele sociale. Un profesor la Universitatea Clemson din Carolina de Sud, Darren Linvill, care are in vedere ferma de troli a Agentiei de Cercetare pe Internet renumita ca Trolii din Olgino, a descoperit un mecanism prin care erau transmise conturi false de verificare a informatiilor, care crestea dezinformarea prin legatura intre platformele de socializare Telgram, Instagram, si TikTok. , arata The Guardian. Soldatii cibernetici vizeaza fara mila politicienii si publicul larg din mai multe tari Guvernul Regatului Unit a declarat duminica faptul ca a descoperit o veche fabrica de troli din Sankt Petersburg, care se ocupa de actiuni de trolling, in care soldatii cibernetici vizeaza fara mila politicienii si publicul larg din mai multe tari, inclusiv Marea Britanie, Africa de Sud si India. Personalul din Rusia foloseste aplicatia Telegram pentru a recruta si coordona in mod activ noi sustinatori, care vizeaza apoi profilurile de social media ale criticilor de la Kremlin, spamandu-le cu mesaje pro-Putin si comentarii de sustinere a razboiului pornit de Moscova in Ucraina, a transmis Ministerul de Externe de la Londra. Despre acest lucru, Profesorul Linvill a mentionat ca este foarte similar cu ceea ce am vazut anterior ca face IRA, avand in vedere modul in care intelege puterea autenticitatii. Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a specificat caNu putem permite Kremlinului si fermelor sale de troli sa invadeze spatiile noastre online cu minciunile lor despre razboiul ilegal al lui Putin. Guvernul Regatului Unit a alertat partenerii internationali si va continua sa lucreze indeaproape cu aliatii si platformele de social media pentru a bloca operatiunile de informare rusesti. Impactul TikTok a fost deosebit de uimitor .

Protectia consumatorilor se extinde in online: Exemple de practici inselatoare care ar putea fi sanctionate cu pana la 2 milioane de euro

Vanzarea online a unui produs fara sa se spuna ca e de la un tert care nu e comerciant ori promovarea unor produse in mai multe tari, sub aceeasi denumire dar sub standarde diferite sunt practici inselatoare care ar putea fi amendate cu pana la 2 milioane de euro, potrivit unei Ordonante de urgenta adoptate joi de Guvern. Actul vizeaza si serviciile digitale pentru care consumatorii nu platesc, dar ofera date personale, cum ar fi: stocarea in cloud, platformele de comunicare sociala si conturile de email.

Facebook acuza mai multe companii de supraveghere de hacking si alte abuzuri

Facebook cheama o jumatate de duzina de companii private de supraveghere pentru hacking sau alte abuzuri. Acestea sunt acuzate ca vizeaza colectiv aproximativ 50. 000 de persoane pe Facebook, Instagram si WhatsApp. Joi, proprietarul Facebook, Instagram si WhatsApp a declarat ca a interzis sapte companii private de supraveghere de pe platformele sale si a suspendat 1500 .

SUPLIMENT RETAIL DIRECTIVA EUROPEANA IN DOMENIUL RETAILULUI Operatorii platformelor electronice - obligati sa raporteze fiscului informatii despre vanzari

Noua directiva trebuie aplicata de toate statele membre UE incepand cu 1 ianuarie 2023 * Deloitte: Comertul online ar trebui sa contribuie semnificativ la bugetul de stat in viitor, iar noua directiva de raportare este un prim pas in aceasta directie Aflat intr-o crestere accelerata ca urmare a crizei sanitare, comertul electronic se afla mai mult decat oricand sub vizorul autoritatilor din intreaga lume, care incearca sa stabileasca daca sectorul contribuie corespunzator, cu taxe si impozite, la bugetul de stat. in acest context, la nivel european a fost adoptata o noua directiva - DAC 7, care, printre altele, vizeaza platformele de comert electronic, respectiv comerciantii care vand prin intermediul acestora. Conform noii reglementari, operatorii acestor platforme vor fi obligati sa raporteze informatii referitoare la vanzarile intermediate prin intermediul platformei catre autoritatile fiscale. Directiva trebuie aplicata de toate statele membre ale Uniunii Europene UE) incepand cu 1 ianuarie 2023, iar cei vizati trebuie sa se pregateasca de acum, pentru ca demersurile de implementare nu sunt simple, apreciaza specialistii din cadrul Deloitte Romania.

Ce e DAC 7, directiva UE care vizeaza direct magazine online ca eMAG si altii

De la Bruxelles a fost adoptata o noua directiva europeana, care are impact direct in comertul online. Sunt vizate platformele de e-commerce precum eMAG. DAC 7 e o directiva europeana.

DELOITTE: Comertul online, vizat de o noua directiva UE

Comertul online, aflat in expansiune accelerata de la declansarea pandemiei de COVID-19, este si sub vizorul autoritatilor din intreaga lume, in incercarea de a determina daca sectorul contribuie corespunzator din punct de vedere fiscal. in acest scop, la nivel european a fost adoptata o noua directiva - DAC 7, care, printre altele, vizeaza platformele de comert electronic, respectiv comerciantii care vand prin intermediul acestora. Conform noii reglementari, operatorii acestor platforme vor fi obligati sa raporteze informatii referitoare la vanzarile intermediate prin intermediul platformei catre autoritatile fiscale. Directiva trebuie aplicata de toate statele membre ale Uniunii Europene UE) incepand cu 1 ianuarie 2023 si, desi pare ca mai este mult timp pana atunci, cei vizati trebuie sa se pregateasca de acum, pentru ca demersurile de implementare nu sunt simple.

Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA): obligatii pentru platforme si implicatii pentru utilizatori

Intr-o perioada in care intreaga Europa se bazeaza mai mult ca oricand pe transformarea digitala, atat ca pilon fundamental al redresarii economice in urma pandemiei, dar si ca motor al inovatiei, Comisia Europeana a publicat oficial, in data de 15 decembrie, mult asteptatele propuneri pentru Actul legislativ privind serviciile digitale Digital Services Act DSA) si pentru Actul legislativ privind pietele digitale Digital Markets Act DMA). Cadrul legislativ determinat de cele doua viitoare regulamente reformeaza normele cu privire la platformele digitale, si introduce noi reguli care vizeaza in special gigantii tehnologici.

Reforma digitala propusa in UE: Platformele care ajung la peste 10% din populatia UE sunt considerate sistemice si vor fi supravegheate suplimentar Adio aplicatiilor preinstalate pe care nu le puteai sterge din telefon

Platformele care ajung la peste 10% din populatia UE 45 de milioane de utilizatori) sunt considerate a avea un caracter sistemic si vor avea obligatii specifice de a-si controla propriile riscuri, dar si o noua structura de supraveghere la nivel european, potrivit unor reglementari propuse marti de Comisia Europeana. Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft, dar si Booking, Alibaba Bytedance reteaua sociala TikTok), Snapchat si Samsung ar fi astfel vizate de proiectul de legislatie, a afirmat o sursa apropiata de Comisie, citata de AFP. Noile reglementari vizeaza insa toate tipurile de servicii digitale, nu doar platformele online.

DELOITTE: CE pregateste reguli noi de raportare fiscala pentru platformele digitale

Comisia Europeana CE) continua actiunea de implementare a obligatiilor de raportare fiscala de catre diverse entitati, iar dupa aplicarea DAC 6 Directiva 2018822EU), care introduce o astfel de obligatie pentru tranzactiile transfrontaliere considerate cu risc fiscal, CE se pregateste sa adopte DAC 7, directiva care vizeaza reguli noi de raportare fiscala pentru platformele digitale, sustin consultantii Deloitte, conform Agerpres.

Noile reglementari ale UE vizeaza in principal Google, Amazon si Facebook

Google si Amazon vor fi obligate sa informeze companiile cum stabilesc ierarhia produselor pe platformele lor, in timp ce Facebook si alte companii de tehnologie vor fi mai transparente in privinta termenilor si conditiilor, potrivit noilor reglementari ale Uniunii Europene adoptate ieri.

Canalele PRO TV ar putea sa nu mai fie disponibile n retelele Telekom si NextGen / Telekom: Pro TV vizeaza o crestere a pretului

ProTV avertizeaza, vineri seara, pe platformele sale online ca in data de 28 februarie contractele de retransmisie cu Telekom Romania Communications S. si NextGen Communications SRL vor expira. Conform Stirilor ProTV, Telekom si NextGen nu au agreat un nou contract. Telekom arata, intr-o reactie transmisa HotNews. ro, ca Pro TV vizeaza o crestere semnificativa a pretului.

actualitate, 21:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,269 seconds )