Libnet.ro
UNICEF

00:08

Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu circa 9% in primele patru luni

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu circa 9% in primele patru luni

Volumul lucrarilor de constructii in primele patru luni a scazut atat in serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,2%, respectiv cu 8,7%, a anuntat joi Institutul National de Statistica INS). continuă pe Wall-Street Ro

Decalajul dintre importuri si exporturi a crescut in primele patru luni cu peste 70 de milioane de euro

In primele patru luni ale acestui an, deficitul comercial decalajul dintre importuri si exporturi a fost de 1,75 miliarde de euro, mai mare cu 71,4 milioane de euro decat cel inregistrat in perioada ianuarie-aprilie 2013, arata datele INS.

Resursele de energie electrica au crescut cu 4,2% in primele patru luni

Resursele de energie primara si cele de energie electrica au crescut, in intervalul 1 ianuarie - 30 aprilie, cu 2,7%, respectiv cu 4,2% fata de aceeasi perioada a anului precedent, informeaza Institutul National de Statistica INS).

Comenzile noi din industrie au crescut cu 9,5%

Comenzile noi din industrie au crescut cu 9,5% in primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, transmite Institutul National de Statistica.

Sectorul energetic a contribuit la cresterea cu 11,6% a cifrei de afaceri din industrie

Cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 11,6% in primele patru luni ale anului, comparativ cu acelasi interval din 2013, datorita afacerilor derulate, in special, in industria energetica, arata datele provizorii publicate, astazi, de Institutul National de Statistica INS).

Exporturile Romaniei au atins aproape 17 miliarde de euro

Exporturile FOB in care pre and tul inglobeaza toate uzurile pe care le va suferi marfa pana la destina and tie) ale Romaniei au atins un nivel de 76,101 miliarde lei 16,933 miliarde euro) in primele patru luni din 2014, iar importurile CIF in care costurile de asigurare ale bunurilor sunt incluse in pret) au insumat 83,943 miliarde lei 18,682 miliarde euro), conform estimarilor preliminare ale Institutului National de Statistica INS), publicate astazi.

Euro s-a depreciat cu 0,4% fata de dolar, la minimul ultimelor patru luni

Dolarul s-a apreciat luni fata de lira sterlina si euro, moneda unica europeana atingand cel mai redus nivel din ultimele patru luni, ca efect al masurilor de relaxare monetara adoptate saptamana trecuta.

Productia industriala si-a redus turatia in aprilie, dar se mentine pe plus in primele 4 luni

Productia industriala din luna aprilie 2014 a scazut fata de luna martie atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Reducerea turatiei motoarelor nu e mare 3,0%, respectiv cu 0,3%) si se datoreaza scaderii tuturor sectoarelor industriale. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 17,2%, industria extractiva cu 3,5% si industria prelucratoare cu 1,5%. Comparata insa cu nivelul productiei din aprilie 2013, in aprilie 2014 avem un volum mai ridicat cu 2,6% ca serie bruta, respectiv cu 5,9%, ca serie ajustata, a transmis miercuri Statstica.

Topul asiguratorilor cu cele mai multe reclamatii in primele trei luni din 2014: Astra, Euroins si City Insurance ocupa primele trei locuri

Astra Asigurari, Euroins si City Insurance sunt primele trei firme de asigurari cu cele mai multe reclamatii inregistrate la ASF din partea asiguratilor/pagubitilor in primul trimestru din acest an, arata datele publicate joi de autoritate. In cazul Astra au fost 873 de reclamatii in crestere cu 3,68% fata de perioada similara din 2013), fata de Euroins au fost 767 de reclamatii in scadere cu 39,03%), iar City Insurance a adunat 322 de reclamatii in crestere cu 97,55%). In total, ASF a inregistrat in perioada mentionata 3. 128 de petitii impotriva asiguratorilor si brokerilor de asigurari, in scadere cu 17,4% fata de aceeasi perioada din 2013.

actualitate, 00:08

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2246 seconds )