Libnet.ro
UNICEF

15:00

Votul din strainatate: S-au deschis sectiile din Bulgaria, Italia, Belgia, Cipru sau Republica Moldova

B1 B1,
Votul din strainatate: S-au deschis sectiile din Bulgaria, Italia, Belgia, Cipru sau Republica Moldova

In strainatate, votul a inceput inca de aseara, la ora 20:00, cu prima sectie deschisa in Auckland, Noua Zeelanda, de altfel si cea mai indepartata din strainatate. Duminica dimineata, urnele. continuă pe B1

USL se teme de votul din Diaspora.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, declara ca autoritatile au facut demersurile necesare in vederea prevenirii si combaterii fraudelor in sectiile de votare din strainatate, inclusiv a turismului electoral. Fac un apel la cetatenii romani care vor vota in strainatate, sa isi exercite acest drept cu buna credinta si strict in limitele legii. Tin sa precizez ca autoritatile romane au intreprins demersurile necesare in vederea prevenirii si combaterii fraudelor electorale, inclusiv a .

Titus Corlatean: Am luat masuri pentru prevenirea turismului electoral in sectiile din strainatate

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, declara ca autoritatile au facut demersurile necesare in vederea prevenirii si combaterii fraudelor in sectiile de votare din strainatate, inclusiv a turismului.

Titus Corlatean: Am facut demersurile necesare pentru a preveni si combate fraudele in sectiile de vot din strainatate

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, declara ca autoritatile au facut demersurile necesare in vederea prevenirii si combaterii fraudelor in sectiile de votare din strainatate, inclusiv a turismului.

Voturile din strainatate, la nemti si la romani

Momentan, pentru germanii din strainatate nu exista o lege electorala valabila. Curtea Constitutionala din Karlsruhe a decis in vara acestui an ca legea de pana acum e discriminatorie. Asa ca, pana la elaborarea noii legi, Auslandsdeutsche sunt exclusi principial de la vot. Guvernul si Parlamentul german trebuie sa lucreze repede, caci altfel peste un milion de germani nu-si pot exprima un drept constitutional la alegerile parlamentare din 2013. Si legea electorala din Romania e restrictiva pentru romanii din strainatate, inca din 2008.

ALEGERI PARLAMENTARE 2012: Adresele sectiilor de votare din strainatate

Cetatenii romani cu drept de vot stabiliti in afara tarii isi pot exercita acest drept la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. in colegiile din strainatate au intrat in cursa electorala 36 de.

Dusa: 441.769 de romani, cifra oficiala a romanilor din strainatate care au drept de vot.

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a anuntat vineri, la videconferinta cu prefectii, ca numarul romanilor majori cu domiciliul stabil in strainatate si, prin urmare, cu drept de vot, este de 441. 769, potrivit Mediafax. Numarul romanilor majori care au domiciliul stabil in strainatate este de 441. 769 de persoane, a precizat Dusa. Potrivit MAI, respectivele persoane, care figureaza in baza de date a Directiei Pasapoarte, vor putea sa voteze pe liste suplimentare la sediile .

ştiri de la B1

actualitate, 15:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2194 seconds )