Libnet.ro
UNICEF

08:45

implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO a fost marcata si la Bruxelles

Antena3 Antena3,
implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO a fost marcata si la Bruxelles

Implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO a fost marcata si la Bruxelles. 28 de ministri de Externe, printre care si Titus Corlatean, au luat parte la un moment festiv, prin care s-au marcat toate cele. continuă pe Antena3

Sedinta solemna la Parlament pentru marcarea a 10 ani de la aderarea la NATO; participa presedintele si premierul

Parlamentul se intruneste marti in sedinta solemna pentru a marca implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO si a 65 de ani de existenta a Aliantei Nord-Atlantice, sedinta la care vor participa premierul si presedintele. La sedinta au fost invitati sa participe presedintele Traian Basescu, prim-ministrul Victor Ponta, membri ai Guvernului, fosti presedinti, premieri, ministri de Externe si ministri ai Apararii Nationale, fosti membri ai Delegatiei parlamentare la AP NATO, reprezentanti ai MAE, MApN, SMG, MAI, ambasadori ai tarilor membre NATO si UE acreditati la Bucuresti, ONG-uri din domeniu, reprezentanti ai mediului academic, precum si membri ai familiilor eroilor romani care au cazut la datorie in teatrele de operatiuni NATO.

VIDEO Sedinta solemna la Parlament cu ocazia a 10 ani de la aderarea la NATO. Traian Basescu: Proasta guvernare poate ameninta stabilitatea tarii. Amestecul de lacomie, incompetenta si coruptie poate pune in pericol tara

Parlamentul s-a intrunit marti in sedinta solemna pentru a marca implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO si a 65 de ani de existenta a Aliantei Nord-Atlantice. Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, primul care s-a adresat celor prezenti, a multumit fostilor presedinti Iliescu si Constantinescu, precum si Regelui Mihai, pentru eforturile de integrare in NATO, fara a-l mentiona insa si pe presedintele Basescu. Rand pe rand au luat cuvantul reprezentantii grupurilor parlamentare si premierul Victor Ponta. Sedinta a fost incheiata de discursul presedintelui Traian Basescu care a avertizat ca evenimentele din Ucraina si cresterea riscurilor de securitate pentru Moldova arata daca pana acum costul guvernarii prin deficite o reprezenta diluarea modernizarii si scaderea nivelului de trai, acum proasta guvernare poate pune in pericol stabilitatea tarii. Prin coruptie, incompetenta, minciuna putem pune in pericol Romania mai mult decat orice alta amenintare. Amestecul de lacomie si incompetenta poate pune in pericol tara, a aratat seful statului.

VIDEO 10 ani de la aderarea la NATO: Drumul Romaniei de la prima tara ex-comunista care s-a alaturat Parteneriatului pentru Pace la gazduirea de elemente ale scutului anti-racheta

Romania implineste sambata 10 ani de cand a devenit stat membru cu drepturi depline al Aliantei Nord-Atlantice, dupa o prima tentativa nereusita in 1997. Depunerea instrumentului de ratificare la Washington, la 29 martie 2004, a adus Romaniei garantia ca va fi aparata de aliatii din cadrul NATO in cazul unui conflict militar, dar si angajamentul tarii noastre de a lupta in cadrul misiunilor NATO pentru apararea altor state. Romania participa din anul 2004 la misiuni si operatiuni NATO, contribuind astfel la promovarea, consolidarea si mentinerea pacii si stabilitatii regionale si globale. In 10 ani de NATO, 40. 000 de militari romani au luat parte la misiunile NATO in diverse teatre de operatiuni. Aniversarea primului deceniu ca membru NATO gaseste Romania la granita conflictului ruso-ucrainean ce ameninta stabilitatea si securitatea regiunii, dar si in postura de a gazdui, la baza de la Deveselu, interceptori anti-racheta, element important al arhitecturii sistemului de aparare antiracheta dezvoltat de NATO in Europa.

10 ani de la aderarea la NATO. MAE: Dupa 10 ani in NATO, Romania este un stat democratic, ferm ancorat la valorile euro-atlantice

Aderarea la NATO a reprezentat un moment istoric pentru Romania, atat prin prisma consacrarii apartenentei la sistemul de valori euro-atlantice, cat si prin asigurarea celor mai puternice garantii de securitate din istoria contemporana a Romaniei, spre beneficiul direct al cetatenilor romani si pentru dezvoltarea democratica, stabila si prospera a societatii romanesti, a declarat ministrul de Externe Titus Corlatean sambata, cu ocazia implinirii a 10 ani de cand Romania a devenit stat membru cu drepturi depline al Aliantei Nord-Atlantice. Dupa 10 ani in NATO, Romania este un stat democratic, ferm ancorat la valorile euro-atlantice, parte a celei mai puternice si de succes organizatii politico-militare din istoria contemporana, mai arata MAE, intr-un comunicat. Si ministrul Afacerilor Interne, viceprim-ministru pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, a transmis sambata un mesaj militarilor romani participanti la misiunile desfasurate sub egida NATO: Anul 2004 este unul dintre cei mai importanti ani ai politicii externe romanesti, incepand din 1989 si pana in prezent, afirma Gabriel Oprea.

Basescu si Ponta impreuna in Parlament. Au trecut 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO

Au trecut 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO, motiv pentru care astazi are loc o sedinta solemna in Parlament. Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta vor tine discursuri in plenul comun,.

10 ani de la aderarea Romaniei la NATO: Basescu nu a dat mana cu Tariceanu

Senatul si Camera Deputatilor au inceput, marti, sedinta solemna consacrata aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO, la sedinta fiind prezent presedintele Traian Basescu, fostii sefi ai stat.

10 ani de la aderarea Romaniei la NATO: Basescu nu a dat mana cu Tariceanu si l-a ignorat pe Ponta

Senatul si Camera Deputatilor au inceput, marti, sedinta solemna consacrata aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO, la sedinta fiind prezent presedintele Traian Basescu, fostii sefi ai stat.

Ceremonia aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO a inceput la Palatul Cotroceni

Ceremonia organizata cu prilejul aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord NATO), la Palatul Cotroceni, a inceput, luni, in prezenta presedintelui Traian .

Parlamentul marcheaza 10 ani de la aderarea la NATO. Presedintele si premierul, prezenti la sedinta solemna

Parlamentul se intruneste, marti, in sedinta solemna pentru a marca 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO. La intrunire participa presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta.

Sedinta solemna in Parlament pentru a marca 10 ani de la intrarea Romaniei in NATO.

Camera Deputatilor si Senatul se reunesc, marti, la 13. 30, in sedinta solemna consacrata marcarii a 10 ani de la aderarea la NATO si a 65 de ani de existenta a Aliantei, fiind invitati presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta, membri ai Guvernului, fosti presedinti, premieri, ministri, relateaza Mediafax. La sedinta au fost invitati sa participe presedintele Traian Basescu, prim-ministrul Victor Ponta, membri ai Guvernului, fosti presedinti, premieri, ministri de Externe si ministri .

ştiri de la Antena3

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2178 seconds )