Libnet.ro
UNICEF

22:45

2023 Taxe

Libnet Ro
Lidl spune ca a platit statului roman taxe duble fata de profit, incluzand TVA

Lidl spune ca a platit statului roman taxe duble fata de profit, incluzand TVA

Companiile Lidl din Romania Lidl Discount SRL, Lidl Romania SCS, Lidl Romania SRL si Lidl Imobiliare Romania Management SCS) au incheiat anul calendaristic 2023 cu o cifra de afaceri consolidata de peste 22,4 miliarde de lei net, un profit net de.

Dan Schwartz: Avem cea mai mare inflatie din UE, in parte din cauza asa-zisei reforme fiscale de anul trecut. A fost o introducere mascata de noi taxe. inca o reforma la fel si in 2025 multe firme se vor inchide (VIDEO)

Consultantul fiscal Dan Schwartz a declarat luni, pentru B1 TV, ca Romania are azi cea mai mare inflatie din UE in parte din cauza introducerii mascate de noi impozite si taxe de anul trecut. Acum suportam consecintele reformei fiscale din 2023, iar daca va mai urma o reforma similara anul acesta, probabil in 2025 multe companii isi vor inchide portile, a avertizat el. Schwartz a mai sustinut ca introducerea impozitarii progresive ar fi o decizie proasta, iar cresterea TVA una si mai proasta.

Sapte mari banci europene au facut peste 3 miliarde de euro profit in Rusia, in 2023, si au platit taxe in valoare de 800 de milioane

Primele sapte banci europene dupa marimea activelor din tara au transferat peste 800 de miliarde de euro in taxe catre Kremlin anul trecut, de patru ori nivelurile de dinainte de razboi, in ciuda angajamentelor de a minimiza prezenta lor in Rusia dupa invazia pe scara larga a Ucrainei, potrivit la Financial Times.

Taxa pentru turistii care merg pe litoralul romanesc. Cat vor plati romanii care aleg Eforie, Mangalia sau Saturn

In contextul cresterii numarului de evenimente organizate pe litoralul romanesc, precum concerte, festivaluri sau competitii sportive, Apele Romane au anuntat introducerea unei noi taxe pentru evenimentele organizate pe plaja. Turistii care merg pe litoralul romanesc vor avea de platit o taxa Astfel, un organizator de evenimente care va inchiria 6. 000 mp de plaja va avea de achitat o taxa de peste 12. 000 lei pe zi. in plus, si pentru turisti se aplica taxe inca din 2023, iar acestea variaza in functie de primarie, anunta Antena3.

Ti-ai vandut Bitcoinul? Cum declari castigul in Declaratia unica 2024 si ce taxare ai

Unele persoane castiga bani din criptomonede precum Bitcoin, Ethereum etc. Si ele trebuie sa plateasca taxe pentru sumele castigate din tranzactiile respective dupa ce depun Declaratia unica 2024. Atentie, mai jos ne referim la veniturile realizate in 2023 ce trebuie declarate pana la 27 mai 2024.

Controalele Antifrauda cu Inspectia Muncii s-au intensificat in anumite zone. E-transport si e-factura atrag sanctiuni contraventionale tot mai intens, iar informatiile din fisierele SAF-T vor fi valorificate in inspectii si verificari documentare (II)

Controalele Antifrauda in tandem cu Inspectia Muncii la companiile de ridesharing sau anumite companii de curierat s-au intensificat, iar persoanele fizice cu averi mari au fost clar identificate de ANAF si ar putea avea obligatii fiscale suplimentare. O data cu cresterea sarcinii fiscale in 2023, pare ca legiuitorul are intentia de a creste si presiunea penala in 2024. Directiva privind combaterea fraudelor indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal Directiva PIF) a fost transpusa deficitar. ANAF utilizeaza intensiv e-transport si e-factura pentru a colecta bani din sanctiuni contraventionale. Iar informatiile din fisierele SAF-T ar putea fi valorificate atat in inspectii fiscale, cat si in verificari documentare. Aceste subiecte au fost discutate in cadrul Conferintei anuale de Taxe PwC Romania in cadrul Panelului III coordonat de Dan Dascalu, Partener DandB David si Baias, de catre Bogdan Carpa-veche, Director PwC Romania, Mihai Boian si Ana-Maria Iordache, Parteneri DandB David si Baias. Panelul a inclusiv cele mai relevante zece arii preconizate de specialistii nostri ca fiind de interes pentru controalele derulate de ANAF in anul 2024, iar prima parte a acestei analize poate fi citita aici.

Visa: in 2023, doua din trei plati de taxe locale cu Visa s-au facut online

Platile totale de taxe si impozite efectuate atat la ghiseele institutiilor publice, cat si online, cu carduri Visa emise in Romania, au crescut cu 26%3 in 2023, favorizate de imbunatatirea infrastructurii de acceptare, de cresterea popularitatii platilor digitale si o mai buna intelegere a avantajelor oferite de acestea, printre care siguranta, confortul si rapiditatea.

Aproape jumatate din veniturile incasate de ANAF in 2023 au venit de la putin peste 3.200 de companii Cum arata noua lista a marilor companii

Marii contribuabili au platit taxe de peste 180,2 miliarde lei, anul trecut, avand o pondere de 46,6% in totalul veniturilor colectate de ANAF, conform celui mai recent raport al institutiei. Asta in conditiile in care in 2023 erau 1,99 milioane contribuabili activi, din care persoanele juridice insumau 1,31 milioane.

Chelsea a suferit pierderi de 90,1 milioane de lire sterline

Compania-mama a lui Chelsea, BlueCo 22, a anuntat pierderi nete de 653 de milioane de lire sterline 832,71 milioane de dolari) dupa impozitare pentru perioada martie 2022 pana in iunie 2023, in timp ce clubul din Premier League a suferit pierderi de 90,1 milioane de lire sterline, inainte de taxe.

E-commerce: Innobyte, crestere a cifrei de afaceri cu 30% in 2023. Compania cauta specialisti in e-commerce pentru a-si extinde echipa

Innobyte, unul din principalii jucatorii romanesti specializati in servicii si solutii pentru eCommerce, anunta o crestere a cifrei de afaceri de 30% in 2023, ajungand la 12,5 milioane de lei, EBITDAprofitul inainte de taxe) situandu-se la 2,67.

Deficit bugetar mai mare in ianuarie 2024 fata de 2023: 7,9 miliarde lei

2024 a inceput prost din perspectiva bugetului de Stat, asta in conditiile in care de la 1 ianuarie au crescut o serie de taxe, inclusiv TVA. Deficitul bugetar a fost de 0,45% din PIB, respectiv aproape 7,9 miliarde lei in prima luna din acest an. Veniturile incasate nu reusesc sa tina pasul in fata cheltuielilor.

Bula imobiliara din Romania nu conteneste sa uimeasca. Ce s-a intamplat in ianuarie 2024 pare fara precedent

In contextul unei cresteri salariale stabile si a unui climat economic relativ neafectat de noile taxe anuntate la sfarsitul anului 2023, ianuarie 2024 a marcat un inceput de an record pe.

BNR: Masurile fiscale si situatia economica si geo-politica externa - riscuri la adresa perspectivei noastre economice

Prognoza actualizata a Bancii Nationale a Romaniei BNR) asupra inflatiei reconfirma perspectiva cresterii ratei anuale a inflatiei in debutul anului curent - sub impactul majorarii si introducerii unor taxe si impozite indirecte - si a reluarii scaderii acesteia ulterior, dar intr-un ritm incetinit comparativ cu 2023 si cu proiectia precedenta.

Cum poti sa cumperi RCA in rate, desi firmele au renuntat la acest sistem de vanzare Detalii importante pentru soferii romani

In prezent, politele RCA sunt plafonate la nivelul din 28 februarie 2023 si totusi, in unele cazuri, sunt o adevarata povara pentru multi soferi romani, proprietari ai unor autoturisme din categorii cu risc ridicat. Firmele de asigurari au renuntat la sistemul de vanzare in rate, dupa ce numarul fraudelor a crescut considerabil. in cazul acesta, soferii romani trebuie sa stie ca exista o metoda prin care asigurarea poate sa fie platita in doua rate sau, in schimbul unor taxe suplimentare, chiar in sase rate. Motivul pentru care firmele de asigurare au renuntat la sistemul de plata in rate a RCA .

Gheorghe Ialomitianu, despre vizita delegatiei FMI: Trebuie sa ne ingrijoreze dezastrul bugetar din 2023 (VIDEO)

Fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu a declarat vineri seara, in emisiunea Actualitatea, cu Tudor Musat ca ar trebui sa ne ingrijoreze situatia bugetara din anul 2023, in conditiile in care cresterile de taxe nu au dus la o crestere semnificativa a veniturilor. Gheorghe Ialomitianu, avertisment privind situatia bugetara .

ANAF spune ca firmele romanesti nu au declarat taxe de peste 10 mld. lei in 2023

In 2023, inspectorii ANAF au efectuat 77. 129 verificari fiscale si antifrauda inspectii fiscale, controale antifrauda, verificari documentare) in cadrul carora au identificat si recalculat obligatii fiscale datorate bugetului de stat in cuantum de.

Fiscul anuleaza unele din datoriile romanilor. Cine este vizat si care este valoarea maxima a datoriei ce va fi stearsa

Potrivit Codului de Procedura Fiscala, autoritatile au inceput sa anuleze creantele fiscale restante, aflate in sold la data de 31 decembrie 2023, a caror valoarea e mai mica de 40 de lei. Masura s-a impus dupa ce, ani la randul, cheltuielile facute de stat pentru a-i soma pe datornici, erau mai mari decat valoarea creantelor recuperate. De asemenea, in numeroase cazuri, datorii infime, din cauza penalizarilor aplicate ajungeau la sume impresionante, fara ca cei vizati sa aiba habar de ele. Procedura vizeaza atat datoriile de la ANAF, cat si pe cele la taxe locale .

Modificari fiscale din ianuarie 2024: ce produse si servicii se taxeaza dublu

Modificarile fiscale aduse in lunile octombrie si decembrie 2023 aduc cresteri de taxe si chiar dublarea lor, cum este cazul taxarii tichetelor de masa si a majorarii TVA de la 9% la 19%.

Cat ar costa azi un produs care acum 50 de ani costa un leu. inselatoarea veste a scaderii inflatiei si cum te poti apara in fata acestei taxe ascunse

Inflatia a scazut in acest an de la un maxim de peste 15% in februarie la 6,7% in noiembrie 2023, ceea ce este o veste extraordinara chiar daca usor inselatoare. Pentru ca scaderea inflatiei nu inseamna scaderea preturilor ci doar cresterea lor mai lenta. Un produs care acum 50 de ani costa un leu, in noiembrie 2023 ar costa circa 15 lei.

Gazprom estimeaza un declin al castigurilor de 40% in 2023

Gigantul rus Gazprom se asteapta in acest an la o scadere de aproape 40% a profitului inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare EBITDA) fata de 2022, transmite Reuters. Gigantul rus a anuntat ca, in 2023, ar urma sa raporteze EBITDA de aproximativ 2. 200 miliarde de ruble 24,3 miliarde de dolari), comparativ cu 3. 600 miliarde .

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2217 seconds )