Libnet.ro
UNICEF

01:05

2024 International

Libnet Ro
Cum au ajuns 1.000 de refugiati ucraineni din Germania sa fie somati sa-si paraseasca locuintele primite dupa ce au fugit de razboi

Cum au ajuns 1.000 de refugiati ucraineni din Germania sa fie somati sa-si paraseasca locuintele primite dupa ce au fugit de razboi

Aproximativ 1,16 milioane de refugiati care au fugit de razboiul din Ucraina au fost inregistrati in Germania pana la jumatatea lui aprilie 2024. Acum 1. 000 de refugiati ucraineni din landul Saxonia au fost informati ca vor fi scosi din locuintele sociale, pentru ca sunt beneficiari ai alocatiei cetatenesti, cu acces la piata imobiliara libera si nu solicitanti de azil.

Am ajuns sa ignoram cu totul astfel de realizari. Mircea Cartarescu a castigat un mare premiu international, avand cea mai buna carte dintre 70 de titluri, nominalizate de 80 de biblioteci din 35 de tari

Premiul literar de la Dublin 2024, cel mai insemnat din perspectiva financiara acordat in intreaga lume unui roman, castigat acum cateva zile de scriitorul roman Mircea Cartarescu si impartit cu traducatorul american Sean Cotter, n-a starnit in Romania nicio atentie a televiziunilor, scrie, dezamagit si furios, un alt scriitor roman. Am ajuns sa ignoram cu totul astfel de realizari, stam cu nasul unii in fundul altora, definitiv, dedicati pe veci centimetrului patrat de mizerie, secrete de stat si frustrare care a devenit Romania, spune scriitorul si jurnalistul Mihai Radu.

David Popovici reuseste cel mai bun timp al sau din 2024

Tanarul inotator roman, David Popovici, continua sa impresioneze in circuitul international, obtinand o victorie notabila in proba de 200 de metri liber in cadrul celei de-a doua etape a circuitului Mare Nostrum. La doar 19 ani, Popovici a demonstrat inca o data calitatile sale remarcabile in apa, invingandu-l pe campionul mondial en titre, sud-coreeanul Sunwoo .

Islanda: o noua eruptie vulcanica in peninsula Reykjanes, a cincea din regiune in 2024

O noua eruptie vulcanica a izbucnit miercuri in peninsula Reykjanes, in sud-vestul Islandei, a anuntat Biroul meteorologic islandez IMO), la scurt timp dupa ce autoritatile au evacuat orasul Grindavik, situat in apropiere, potrivit AFP.

Bookfest: 200 exhibitors, 150 publishers, 400 events

Book lovers have a happy weekend. The 17th edition of the Bookfest 2024 International Book Fair, which will take place between May 29 and June 2, in Pavilion B2 at Romexpo, brings together 200 exhibitors, 150 publishing houses from all over Romania, and publishing houses from the Republic of Moldova, which will organize over 400 events.

Bookfest: 200 de expozanti, 150 de edituri, 400 de evenimente

Iubitorii de carte au un sfarsit de saptamana fericit. Editia a XVII-a a Salonului International de Carte Bookfest 2024, care se va desfasura intre 29 mai si 2 iunie, in Pavilionul B2 de la Romexpo, reuneste 200 de expozanti, 150 de edituri din toata Romania, edituri si din Republica Moldova, care vor organiza peste 400 de evenimente.

Artisti din peste 30 de tari vor invada Targovistea la editia din acest an a Babel Fast. Programul complet al festivalului

Orasul Targoviste se pregateste sa gazduiasca o editie memorabila a Festivalului International de Arta Spectacol Babel Fast, ce va avea loc in perioada 10-16 iunie 2024.

Consiliul de Securitate ONU se reuneste de urgenta dupa bombardamentul israelian de la Rafah

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgenta, in ziua de 28 mai 2024, in care va discuta atacul aerian executat de Israel asupra zonei Rafah din Fasia Gaza. Reuniunea speciala a ONU, din seara de 28 mai, a fost convocata la cererea Algeriei. Atacul israelian asupra zonei Rafah, inregistrat in ziua .

Conferinta anuala ESG:Ro - Environmental, Social and Corporate Governance for a Sustainable Future. 17 lideri romani si internationali prezinta noutati si bune practici din domeniu, pe 29 mai

In contextul international tot mai dinamic privind reglementarile ESG, mediul de afaceri romanesc se pregateste pentru alinierea la noul context de raportare. Astfel, pe 29 mai 2024, lideri din domeniul sustenabilitatii sunt invitati la conferinta anuala ESG:Ro - Environmental, Social and Corporate Governance for a Sustainable Future, ce va aborda aceste aspecte, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, in intervalul 08:30 - 15:30.

Aeroportul Delta Dunarii a fost refacut. Horia Teodorescu anunta data la care turistii pot ajunge in Tulcea cu avionul

Lucrarile de investitii pentru modernizarea Aeroportului international Delta Dunarii au fost finalizate si turistii vor putea ajunge curand in Tulcea cu avionul. Conducerea aeroportului nu mai are nicio scuza, spune Horia Teodorescu, candidatul PSD pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Tulcea.

Comertul international a incheiat primul trimestru cu o scadere

Volumul comertului global a scazut cu o rata anuala de 0,8% in martie 2024, dupa un avans de 2,1% in luna precedenta, conform ultimului raport World Trade Monitor al institutului olandez CPB vezi graficul). Scaderea lunara a fost de 0,6%, dupa o crestere de 1,6% in luna anterioara.

VINARIUM, cel mai important concurs international de vin din Europa Centrala si de Sud-Est, se tine la Ploiesti

Editia XXI a VINARIUM International Wine Contest are loc in perioada 23-26 mai 2024 la Ploiesti. Concursul este organizat de ASER Consulting Management si Asociatia VINARIUM Institutul Vinului), in parteneriat cu ADAR Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania) sub patronajul OIV Organizatia Internationala a Viei si Vinului) si VINOFED Federatia Internationala a Marilor Concursuri de .

Record in 2024 pentru Canalul Manecii: Peste 10.000 de migranti l-au traversat ilegal

Peste 10. 000 de migranti au traversat ilegal Canalul Manecii, de la inceputul anului 2024, pentru a ajunge in Regatul Unit. Aceasta reprezinta o crestere de 35% fata de anul trecut si un record atins in plina campanie pentru alegerile generale din 4 iulie din aceasta tara, transmite France Presse, potrivit agerpres. ro. Imigratia ilegala este o .

Europarlamentare 2024 |Cand si cum se voteaza in celelalte 26 de state membre ale Uniunii Europene

Cetatenii cu drept de vot din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene isi vor alege, in perioada 6 - 9 iunie 2024, pe cei 720 de reprezentanti in Parlamentul European pentru urmatorii cinci ani.

Lockheed Martin nu mai are locuri de parcare pentru avioanele F-35 refuzate de Pentagon

Un avion F-35 a fost vedeta expozitiei internationale Black Sea Defense and Aerospace din acest an BSDA 2024). Organizatorii au avut sigur grija sa il tina departe de ploaie pentru a nu-i fi afectata capacitatea de actiune multirol pe orice vreme.

Kovesi salveaza campania electorala a Ursulei von der Leyen

La solicitarea Parchetului European, institutie condusa de Laura Codruta Kovesi, care si-a asumat - in ciuda legislatiei penale belgiene - competenta de solutionare a plangerii penale inaintata de Frederic Baldan tribunalului din Liege, judecatorul de instructie a amanat audierea partilor pana pe 6 decembrie 2024.

Eviden Romania a participat la un exercitiu de aparare cibernetica din lume

Eviden anunta astazi ca doi dintre expertii sai in securitate cibernetica din Romania au participat la cel mai mare exercitiu international de aparare cibernetica, Locked Shields 2024, organizat de NATO Cooperative Cyber Defense Center of Excellence CCDCOE) .

A treia editie a salonului Gustul Italiei, la festivalul international RO-Wine, intre 24 si 26 mai 2024

In acest weekend, intre 24 si 26 mai 2024, ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior, va organiza a treia editie a salonului Gustul Italiei, in cadrul festivalului international RO-Wine.

Concursul International George Enescu 2024: Record istoric de concurenti inscrisi la sectiunile instrumentale

555 de tineri muzicieni din 57 de tari au aplicat la Concursul Enescu, stabilind un record istoric in ceea ce priveste participarea la acest prestigios concurs international.

Unul dintre cei mai valorosi sahisti romani a primit wildcard pentru etapa de la Bucuresti a circuitului mondial Grand Chess Tour 2024

Bogdan Deac, jucator de baza al lotului olimpic masculin, a primit wildcard pentru a concura in etapa de la Bucuresti a circuitului international de sah Grand Chess Tour editia 2024, care va debuta pe 25 iunie.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,213 seconds )