Libnet.ro
UNICEF

17:00

Amblyz - primii ochelari electronici din lume pentru tratamentul ambliopiei in magazinul 8ik al Clinicii Ama Optimex

România Liberă România Liberă,
Amblyz - primii ochelari electronici din lume pentru tratamentul ambliopiei in magazinul 8ik al Clinicii Ama Optimex

Magazinul 8ik din cadrul clinicii de oftalmologie Ama Optimex a lansat pe piata romaneasca Amblyz - primii ochelari electronici din lume pentru tratamentul ambliopiei, afectiune oftalmologica ce apare la copii si nedescoperita la timp nu mai poate fi tratata niciodata. Ambliopia sau ochiul lenes se manifesta prin vedere buna la un ochi si vedere mai slaba la celalalt. Ochelarii electronici Amblyz au un sistem electronic integrat care obtureaza automat ochiul bun, pentru un interval de 30 de secunde, fortand copilul sa vada cu celalalt ochi, mai slab. continuă pe România Liberă

REVISTA BLOGURILOR: Primii ochelari electronici pentru copii care au boala ochiului lenes

Marti, citim pe bloguri despre Muste pe parbrizul vietii si despre primii ochelari electronici.

Cele mai bogate femei din lume! Iata cum arata si de unde provin banii!

Cele mai bogate femei din lume au fost incluse intr-un clasament recent, in urma caruia aflam ca doar 17% dintre acestea si-au castigat singure averea. Multe au mostenit-o si, eventual, au dezvoltat-o. Iata cum arata cateva din miliardarele lumii.

Liga I, in top 20 cele mai puternice campionate din lume

Liga I ocupa locul 16, cu 619 de puncte, in clasamentul celor mai puternice campionate din lume in 2014, intocmit si publicat de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului IFFHS).

Francul elvetian a devenit cea mai volatila moneda din lume

Francul elvetian a devenit cea mai volatila moneda din lume dupa fluctuatiile din ultimele zile, arata o analiza Bloomberg, citata de Mediafax. Francul a luat locul rublei, care a detinut acest loc in ultimul an.

Bloomberg: Francul elvetian a depasit rubla si a devenit cea mai volatila moneda din lume

Francul elvetian a depasit rubla, fluctuatiile sale devenind mai mari decat ale monedei ruse, care in ultimele 12 luni a fost cea mai volatila moneda din lume, relateaza Bloomberg. Anuntul bancii centrale a.

Varujan Vosganian a fost propus de Uniunea Scriitorilor din Armenia pentru premiul Nobel pentru Literatura

Varujan Vosganian, autorul romanului Cartea soaptelor, a fost propus de Uniunea Scriitorilor din Armenia pentru premiul Nobel pentru literatura in 2015, relateaza Mediafax. El a mai fost propus pentru acest premiu.

CEI MAI PUTERNICI oameni din lume se reunesc la Davos

Zeci de sefi de state si 2. 500 de lideri de afaceri se reunesc de marti seara pentru a 45-a editie a Forumului Economic Mondial de la Davos, pentru cinci zile de seminarii si discursuri, intr-un moment in care.

Coreea de Sud lanseaza cea de-a doua mare piata de carbon din lume

Coreea de Sud a realizat saptamana trecuta primele tranzactii cu certificate de gaze cu efect de sera pe bursa, asa cum a fost planificat din punct de vedere legislativ inca din 2012, arata un comunicat remis redactiei.

VIDEO Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea: Doar 50 de oameni se ocupa de control si anti-frauda in CNAS. Foarte putin in comparatie cu alte sisteme de sanatate din lume

Romania are deja mai multe instrumente informatice functionale in sistemul medical: reteta electronica, cardul de sanatate si urmeaza dosarul electronic de sanatate. Toate informatiile astfel obtinute se varsa in sistemul informatic unic SIUI) al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a carui functionare fluenta este esentiala. Totusi medicii raporteaza multe inadvertente sau faptul ca, pur si simplu, SIUI functioneaza prost. De ce se intampla asta? Cum vor fi folosite toate datele in format electronic la care CNAS are acces? Din cauza carei institutii birocratia continua sa domine cabinetele medicale? Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, raspunde intr-un interviu pentru Hotnews.

Biblioteca din Romania, printre cele mai frumoase din lume

Biblioteca Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi a fost selectata printre cele mai frumoase 25 de biblioteci din lume, in cadrul unui sondaj online initiat de portalul BoredPanda. Duminica, aceasta.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2313 seconds )