Baietii destepti rescriu legea energiei. Cum vor ei.
O noua urgenta pe masa Guvernului: cum sa modificam legea energiei ca sa manance, totusi, si gura baietilor destepti o paine, ca parca prea le-a mers prost anul asta. Pai ce vorba-i asta, cu insolventa Hidroelectrica, investigatia Comisiei si peste toate si noua lege care nu le mai da voie sa incheie contracte cum vor ei, la adapost de ochii lumii si fara licitatie? Modificam, ca-i urgent, acum iese Hidroelectrica din forta majora si are iar curent de dat ieftin, plus ca pana una-alta toata lumea are nevoie de bani de campanie. continuă pe Hotnews
• Exclusiv Baietii destepti din energie se intorc. Vezi cum doreste Guvernul sa modifice Legea energiei
Noua lege a energiei electrice si a gazelor naturale Legea 123/2012) va suferi modificari majore in perioada imediat urmatoare, chiar daca actul normativ nu are nici trei luni de la publicarea in Monitorul Oficial. Potrivit unui draft de proiect de Ordonanta de Urgenta obtinut de HotNews, Guvernul doreste sa modifice legea in asa fel incat producatorii de energie sa nu mai fie obligati sa incheie contracte doar prin OPCOM bursa energiei). Vanzarea intr-un mod transparent, public, centralizat si nediscriminatoriu a fost, de altfel, laitmotivul realizarii noii legi. Acum, se doreste exact eliminarea acestor obligatii. Practic, se lasa loc revenirii baietii destepti din energie. Vezi modificarile in tabelul atasat.
• Hidroelectrica, la Curtea de Apel Bucuresti: Baietii destepti cer anularea procedurii de insolventa
Curtea de Apel Bucuresti va judeca, joi, 4 octombrie, recursurile depuse de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si sindicatul Hidrosind impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti din 20 iunie pentru declansarea procedurii de insolventa a companiei Hidroelectrica. Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, sustine ca acesti baieti destepti critica decizia Tribunalului Bucuresti pe considerente de ordin procedural, incercand in acelasi timp sa acrediteze ideea ca Hidroelectrica nu s-ar afla in insolventa, aceasta procedura fiind deschisa doar cu scopul de denuntare a contractelor bilaterale. Borza mai spune ca in cazul in care Curtea de Apel va admite recursurile, Hidroelectrica ar putea intra in faliment.