Libnet.ro
UNICEF

17:00

Bancile au trimis propunerile pentru Legea darii in plata

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Bancile au trimis propunerile pentru Legea darii in plata

Dupa ce Legea darii in plata a trecut deja de comisiile de specialitate din Senat, primind votul acestora, bancile au trimis, ieri, presei, propunerile pe care le au pe marginea acestui proiect. continuă pe Ziarul Bursa

Regatta Real Estate: Legea darii in plata ar putea aduce avansuri de 15.000 18.000 de euro la achizitia de locuinte

Piata imobiliara locala va fi puternic influentata de Legea darii in plata si de forma finala pe care o va avea aceasta, iar stabilirea unui avans de 30-35% la achizitia unei locuinte noi prin credit ipotecar va avea un impact major in piata de locuinte mass-market, anunta Regatta Real Estate.

BNR a pierdut o lupta pe legea darii in plata. Mi-a scris un cetatean care acum are de platit rate pana la 103 ani. Cum pot eu sa-l las asa?

Legea prin care romanii pot ceda locuintele cu care au garantat bancilor imprumuturile nu va contine plafoane, amendamentele BNR fiind respinse ieri in Comisia de buget-finante din Senat. Miercuri sunt programate discutii la Comisiile Juridica si Economica din acelasi for.

Circ maxim la sedinta comisiilor Economica si Juridica a Senatului pe tema legii darii in plata. Legea se va aplica si programului Prima Casa

Comisiile Economica si Juridica a Senatului discuta miercuri legea darii in plata, la sedinta fiind invitati reprezentanti ai BNR viceguvernatorii Bogdan Olteanu si Liviu Voinea), ai comunitatii bancare conducerea Asociatiei Romane a Bancilor si cea a Patronatelor Bancare), Ministerului de Finante Enache Jiru si Stefan Nanu) dar si reprezentanti de la varful ANPC. Sedinta de miercuri vine la doar o zi dupa ce Comisia de Buget a Senatului a respins in bloc propunerile BNR din perspectiva scrisorii transmise Parlamentului de presedintele Iohannis, odata cu solicitarea de a se re-discuta legea. HotNews. ro a transmis LIVE TEXT principalele declaratii din timpul sedintei.

Isarescu ataca indirect legea darii in plata: Inovatiile legislative prin care trecem in prezent sunt extrem de periculoase

Romania are nevoie de o imbunatatire a culturii antreprenoriale, fapt demonstrat de numarul mare de firme care inregistreaza permanent pierderi, dar si de inovatiile legislative extrem de periculoase dezbatute in prezent, a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Zamfir - BNR, 2 la 0

Juristii si economistii din Senat au respins toate propunerile BNR, aproband in unanimitate proiectul legislativ *Olteanu: Vom incerca sa convingem plenul Senatului si Camera Deputatilor despre cateva elemente care trec de domeniul neconstitutionalitatii si evolueaza inspre zona literaturii Bancile par sa joace o carte necastigatoare in batalia privind Legea darii in plata. Dupa ce, marti, propunerile Bancii Nationale a Romaniei BNR) au fost respinse in Comisia de buget de la Senat, ieri, printre replici taioase impletite cu aplauze, si senatorii din Comisia juridica si din cea economica au spus pas modificarilor propuse de Banca Centrala.

Legea darii in plata se va aplica si creditelor in derulare

Toti cei inetersati asteapta ca, pe parcursul acestor zile, parlamentarii sa analizeze propunerile depuse, vineri, de Banca Nationala a Romaniei BNR), pe marginea Legii darii in plata.

Eduard Uzunov, Regatta: Daca lovesti in finantarea de la banci distrugi piata rezidentiala. Aroganta bancilor nu este buna, dar nici Legea darii in plata

O lege dura a Darii in plata inseamna sa lovim in finantator, iar intr-o industrie orizontala cum este cea imobiliara constructorii, dezvoltatorii, finantatorii, consultantii stau toti in acelasi cerc - daca lovesti in finantarea de la banci.

SONDAJ Doua treimi dintre analisti se asteapta la o reducere semnificativa a creditarii in urma aplicarii legii darii in plata

In opinia analistilor financiar bancari, creditarea va fi afectata negativ de legea darii in plata in forma actuala, din cauza impredictibilitatii cadrului legislativ si reducerii drepturilor contractuale si de proprietate ale creditorilor.

Olteanu, BNR: Generatiile viitoare vor achita avansuri marite la credite. Zamfir, initiatorul legii darii in plata: E o politica inselatoare!

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a avertizat marti ca avansul imprumuturilor acordate de banci in viitor risca sa urce la 40-50% din valoarea creditului, daca legea darii in plata ramane in actuala forma. Nu e o optiune a bancilor, ci un efect mecanic care decurge din legile europene in vigoare, a spus Olteanu, adaugand ca BNR ar dori ca tinerii care vor accesa un credit sa poata opta intre varianta in care semneaza o declaratie pe proprie raspundere ca vor apela sau nu la darea in plata. Mecanismul este similar celui din alte state, unde anunti banca din momentul contractului ca vei apela sau nu la acest el.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2127 seconds )