Libnet.ro
UNICEF

19:00

BNR a pierdut o lupta pe legea darii in plata. Mi-a scris un cetatean care acum are de platit rate pana la 103 ani. Cum pot eu sa-l las asa?

Adevărul Adevărul,
BNR a pierdut o lupta pe legea darii in plata. Mi-a scris un cetatean care acum are de platit rate pana la 103 ani. Cum pot eu sa-l las asa?

Legea prin care romanii pot ceda locuintele cu care au garantat bancilor imprumuturile nu va contine plafoane, amendamentele BNR fiind respinse ieri in Comisia de buget-finante din Senat. Miercuri sunt programate discutii la Comisiile Juridica si Economica din acelasi for. continuă pe Adevărul

PNL analizeaza propunerile BNR privind legea darii in plata

Lideriii grupurilor PNL din Senat si Camera Deputatilor vor discuta propunerile transmise de BNR cu privire la legea darii in plata, dupa care vor purta discutii si cu social-democratii.

Liviu Dragnea: Am fost manipulat cand am votat legea darii in plata, in forma initiala. PSD sustine modificarea ei

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, la B1 Tv, ca a fost manipulat atunci cand a votat legea darii in plata in forma initiala si a adaugat ca PSD va sustine modificarea acestuia pentru ca beneficiari sa fie numai persoanele care si-au facut o casa pentru a locui in ea.

Legea darii in plata, discutata in Comisia de Buget-Finante a Senatului impreuna cu reprezentantii BNR

Reprezentantii BNR sunt invitati marti la dezbateriile din Comisia de Buget-Finante a Senatului pe marginea reexaminarii legii darii in plata, presedintele comisiei Viorel Arcas PSD) sustinand ca nu a vazut deocamdata nicio scrisoare cu recomandari din partea bancii centrale, transmite Mediafax.

Legea darii in plata: propunerile facute de BNR Parlamentului

Parlamentul a primit, vineri, scrisoarea cu propuneri facute de Banca Nationala BNR), privind Legea darii in plata. Astfel, BNR ar fi propus introducerea unui plafon de 150. 000 de euro al valorii creditului, conditia ca locuinta sa fie locuita de persoana care a luat imprumutul, legea sa nu fie retroactiva, iar ratele imprumuturilor sa depaseasca 65% din venit, potrivit unor surse apropiate Comisiei de Buget Finante din Stat.

Banca Nationala ia apararea bancilor. Ce modificari vrea BNR la Legea darii in plata

Banca Nationala ia apararea bancilor si cere ca legea darii in plata sa nu se aplice si pentru actualii datornici. BNR a luat atitudine dupa amenintarile bancherilor cu blocarea creditelor imobiliare.

Legea darii in plata se va aplica si creditelor in derulare

Toti cei inetersati asteapta ca, pe parcursul acestor zile, parlamentarii sa analizeze propunerile depuse, vineri, de Banca Nationala a Romaniei BNR), pe marginea Legii darii in plata.

Dragnea: Eu am fost manipulat cand am votat legea darii in plata, in forma initiala

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara ca a fost manipulat cand a votat legea darii in plata in forma initiala si a adaugat ca PSD va sustine modificarea acestuia pentru ca beneficiari.

Olteanu, BNR: Generatiile viitoare vor achita avansuri marite la credite. Zamfir, initiatorul legii darii in plata: E o politica inselatoare!

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a avertizat marti ca avansul imprumuturilor acordate de banci in viitor risca sa urce la 40-50% din valoarea creditului, daca legea darii in plata ramane in actuala forma. Nu e o optiune a bancilor, ci un efect mecanic care decurge din legile europene in vigoare, a spus Olteanu, adaugand ca BNR ar dori ca tinerii care vor accesa un credit sa poata opta intre varianta in care semneaza o declaratie pe proprie raspundere ca vor apela sau nu la darea in plata. Mecanismul este similar celui din alte state, unde anunti banca din momentul contractului ca vei apela sau nu la acest el.

Legea darii in plata si efectele din piata rezientiala: este posibila rambursarea avansului de 5% pentru rezervare daca nu obtii finantare?

Rambursarea totala sau partiala a avansului in valoare de pana la 5% din valoarea unei locuinte ori in suma fixa pentru rezervarea acesteia intr-un ansamblu rezidential aflat in constructie poate reprezenta subiectul unei negocieri intre dezvoltator si.

Legea darii in plata si efectele din piata rezidentiala: este posibila rambursarea avansului de 5% pentru rezervare daca nu obtii finantare?

Rambursarea totala sau partiala a avansului in valoare de pana la 5% din valoarea unei locuinte ori in suma fixa pentru rezervarea acesteia intr-un ansamblu rezidential aflat in constructie poate reprezenta subiectul unei negocieri intre dezvoltator si.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,228 seconds )