Libnet.ro
UNICEF

01:05

Basescu il someaza pe Ponta sa modifice ASTAZI, prin OUG, Codul de procedura penala

Antena3 Antena3,
Basescu il someaza pe Ponta sa modifice ASTAZI, prin OUG, Codul de procedura penala

Presedintele Traian Basescu il someaza pe Victor Ponta sa modifice astazi, prin ordonanta de urgenta, Codul de procedura penala, mentionand ca acestea au fost solicitate inca din luna septembrie a anului. continuă pe Antena3

Basescu ii cere lui Ponta sa opereze, astazi, prin OUG modificarile la Codul de procedura penala

Presedintele Traian Basescu ii cere prim-ministrului Victor Ponta sa opereze, astazi, prin ordonanta de urgenta a Guvenului OUG), modificarile la Codul de procedura penala solicitate, inca din luna septembrie a anului trecut, de presedinta inaltei Curti de Casatie si Justitie iCCJ), Livia-Doina Stanciu, si de procurorul-sef al Direc and tiei Na and tionale Anticorup and tie DNA), Laura-Codruta Kovesi, se arata intr-o solicitare postata pe site-ul presedintiei.

Basescu ii cere imperativ lui Ponta sa opereze astazi, prin OUG, modificarile la Codul de ...

Presedintele Traian Basescu a revenit, vineri, cu o solicitare oficiala in care ii cere premierului Victor Ponta sa opereze, vineri, prin Ordonanta de urgenta a Guvenului modificarile la Codul de procedura penala. Presedintele a precizat ca aceste modificari au fost solicitate inca din luna septembrie a anului trecut, de presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie ICCJ), doamna Livia-Doina Stanciu, si de procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie DNA), doamna Laura-Codruta .

Sova: Codurile nu pot fi modificate prin OUG.

Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a declarat, vineri, ca cele doua coduri nu pot fi modificate prin OUG, pentru ca nu se pot da ordonante care afecteaza drepturile si libertatile individuale, conform Agerpres. Sova a mai sus, la Calarasi, ca noutatea pe care o aduce Codul penal este ca, in momentul in care se solicita interceptarea, sa fie prezentate probe sau date rezonabile din care sa rezulte necesitatea recurgerii la aceasta metoda. Citeste si: Basescu ii cere imperativ .

Schimb de scrisori intre Traian Basescu si Victor Ponta pe tema noului Cod Penal: Premierul spune ca ministrul Justitiei va prezenta Guvernului propuneri de modificare a noului Cod Penal

Presedintele Traian Basescu i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare prin care cere Guvernului adoptarea unei ordonante de urgenta pentru modificarea noului Cod Penal. Aceasta in conditiile in care noul Cod ar urma sa intre in vigoare de la 1 februarie 2014 putand crea o serie de disfunctionaliati in sistemul judiciar. Premierul i-a raspuns printr-o alta scrisoare aratand ca atat Codul Penal, cat si cel de Procedura Penala, au fost promulgate de presedinte. Pe de alta parte, premierul a precizat ca urmeaza ca dupa dezbaterea care a avut loc astazi, 30 ianuarie 2014, in cadrul CSM, ministrul Justitiei sa prezinte Guvernului propunerile de modificare. Scrisorile au fost facute publice de catre Guvern.

Zegrean: Constitutia nu impiedica modificarea codurilor prin OUG.

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat vineri ca legea fundamentala nu interzice emiterea de ordonante de urgenta privind eventualele modificari ale noilor coduri, relateaza Mediafax. Nu este nici o problema cu ordonanta de guvern. Au mai fost cazuri in care s-a dat. Nu impiedica Constitutia sa se dea o ordonanta pentru modificarea legii penale, a spus Zegrean, referitor la promovarea unei OUG de modificare a unor dispozitii din noile coduri. Citeste si: Sova: .

Guvernul infiinteaza, prin OUG, un Departament de interventii la situatii de urgenta, la Ministerul de Interne

Guvernul va infiinta, in sedinta de miercuri, prin ordonanta de urgenta, un Departament de interventii la situatii de urgenta, care va functiona in cadrul Ministerului de Interne, dar va avea atributii.

Guvernul infiinteaza, prin OUG, un Departament de interventii la situatii de urgenta, la Ministerul de Interne

Guvernul va infiinta, in sedinta de miercuri, prin ordonanta de urgenta, un Departament de interventii la situatii de urgenta, care va functiona in cadrul Ministerului de Interne, dar va avea atributii.

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2281 seconds )