BNR mentine dobanda de politica monetara la 1,75% pe an
ACTUALIZARE 17:46 Mugur Isarescu: Ne uitam foarte atent la tendinta inflatiei; daca tinde sa dureze vom reactiona Banca Nationala a Romaniei BNR) se uita atent la tendinta inflatiei si se asteapta la o crestere in primele luni ale anului viitor ca urmare a unui efect statistic, dar daca se vor observa cresteri care tind sa dureze, atunci va interveni, a declarat astazi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. *ACTUALIZARE 16:35 Rata anuala a inflatiei a crescut in luna septembrie la 1,77 la suta de la 1,15 la suta in luna august), usor peste nivelul prognozat, reintrand in interiorul intervalului de variatie al tintei stationare, in linie cu anticipatiile, potrivit Bancii Nationale a Romaniei BNR). ---------- Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei BNR) a pastrat dobanda de politica monetara la 1,75% pe an, in urma sedintei de astazi, potrivit unui comunicat de presa remis Redactiei. continuă pe Ziarul Bursa
• BNR mentine dobanda de politica monetara la 1,75% pe an
Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei BNR) a pastrat dobanda de politica monetara la 1,75% pe an, in urma sedintei de astazi, potrivit unui comunicat de presa remis Redactiei.
• BNR mentine dobanda de politica monetara la 1,75% pe an
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei BNR) a hotarat, marti, mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,75% pe an.
• Sedinta de politica monetara la Banca Nationala. La ce se asteapta analistii
O noua sedinta a Consiliului de administratie pe probleme de politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei BNR) va avea loc astazi. Analistii se asteapta ca banca centrala sa mentina dobanda de politica monetara, dar sa ingusteze coridorul dintre dobanzi.
• BNR, decizia de politica monetara: coridorul de variatie in jurul dobanzii cheie, ingustat din nou de catre banca centrala
BNR ingusteaza din nou coridorul de variatie in jurul dobanzii de politica monetara, pana la un punct procentual, si decide sa mentina dobanda cheie la 1,75%, nivel valabil din mai 2015.
• intre politici si crize: flux si reflux in politica monetara
Este tot mai evident faptul ca politicile economice nu au doar valente anti-ciclice, asa cum ne spune teoria ca ar trebui sa se intample. Foarte adesea, din diverse ratiuni, de regula politice, deciziile de politica economica ajung mai degraba sa adanceasca tensiunile ciclice ale economiei, in loc sa le atenueze. in aceste conditii, politicile economice devin puternic pro-ciclice, fapt valabil atat in privinta politicilor monetare, cat mai ales in privinta cadrului fiscal-bugetar.
• Intre politici si crize: flux si reflux in politica monetara
Este tot mai evident faptul ca politicile economice nu au doar valente anti-ciclice, asa cum ne spune teoria ca ar trebui sa se intample. Foarte adesea, din diverse ratiuni, de regula politice, deciziile de politica economica ajung mai degraba sa adanceasca tensiunile ciclice ale economiei, in loc sa le atenueze. In aceste conditii, politicile economice devin puternic pro-ciclice, fapt valabil atat in privinta politicilor monetare, cat mai ales in privinta cadrului fiscal-bugetar.