Libnet.ro
UNICEF

19:30

Buget 2017 Guvernul mareste bugetul Apararii la 2% din PIB, dar taie bugetul SRI cu 9,4%. Bani mai putini pentru Presedintie si Parlament

Hotnews Hotnews,
 Buget 2017 Guvernul mareste bugetul Apararii la 2% din PIB, dar taie bugetul SRI cu 9,4%. Bani mai putini pentru Presedintie si Parlament

Al doilea proiect de buget pentru 2017 al Guvernului condus de Sorin Grindeanu a majorat puternic, fata de prima varianta, fondurile alocate Ministerului Apararii, de la 11 miliarde lei la 16,3 miliarde lei, echivalent cu 2% din produsul intern brut PIB), dar a redus semnificativ fondurile alocate Serviciului Roman de Informatii, principalul serviciu de informatii al Romaniei, informeaza News. ro. Noul proiect de buget pe acest an a fost publicat vineri de Ministerul Finantelor. continuă pe Hotnews

BUGET 2017: Guvernul mareste bugetul Ministerului Apararii la 2% din PIB, dar taie bugetul SRI cu 9,4%

Al doilea proiect de buget pentru 2017 al Guvernului condus de Sorin Grindeanu a majorat puternic, fata de prima varianta, fondurile alocate Ministerului Apararii, de la 11 miliarde lei la 16,3 miliarde lei, echivalent cu 2% din produsul intern brut.

Bugetul pentru 2017: Guvernul aloca numai 10% din banii necesari Centurii de sud a Capitalei

Guvernul aloca in acest an doar 10% din suma necesara finalizarii lucrarilor de la Centura Capitalei, potrivit proiectului de buget pentru anul 2017, informeaza zf. ro. Mai mult de jumatate din bani.

Bugetul pentru 2017: Guvernul aloca numai 10% din banii necesari Centurii de sud a Capitalei

Guvernul aloca in acest an doar 10% din suma necesara finalizarii lucrarilor de la Centura Capitalei, potrivit proiectului de buget pentru anul 2017, informeaza zf. ro. Mai mult de jumatate din bani.

Ministrul Apararii s-a intalnit cu ambasadorul american la Bucuresti: Discutii despre 2% din PIB pentru Aparare si dezvoltarea parteneriatului strategic cu SUA

Ministrul Apararii, Gabriel-Beniamin Les, s-a intalnit vineri cu ambasadulr american in Romania, Hans Klemm. Cei doi oficiali au discutat despre directiile de intensificare a cooperarii in domeniul apararii, in plan bilateral si in cadrul Aliantei Nord-Atlantice, despre angajamentul Romaniei de a asigura 2% din PIB pentru aparare si dezvoltarea PArteneriatului Strategic cu SUA. Ministrul Apararii a subliniat ca implicarea SUA este esentiala pentru intarirea apararii si descurajarii impotriva tuturor amenintarilor si riscurilor la adresa securitatii europene, in mod special a celor din flancul estic al Aliantei.

Executia bugetara pe 2016: Deficitul calculat de Finante, 2.41% din PIB

Executia bugetului general consolidat din 2016 s-a incheiat cu un deficit de 18,3 miliarde de lei, respectiv 2,41% din PIB, au anuntat joi seara oficialii Ministerului Finantelor. Veniturile in suma de 223,7 miliarde de lei, reprezentand 29,5% din PIB), au fost cu 4,3% mai mici in termeni nominali fata de anul precedent, prezentand un grad de realizare a prevederilor bugetare anuale de 95,1%, au mai transmis acestia.

Guvernul rescrie bugetul dupa dorinta lui Dragnea

Discutiile cu ministrii despre proiectul de buget pentru 2017 au fost reluate ieri, pentru redistribuirea anumitor sume, dupa ce liderul PSD Liviu Dragnea si-a manifestat nemultumirea ca alocarile unor ministere nu reflecta programul de guvernare al social-democratilor.

Buget 2017 - Ministerului Culturii primeste 766,1 milioane de lei, cu 51,1% mai mult decat in 2016

Ministerului Culturii si Identitatii Nationale primeste, potrivit noului proiect al bugetului de stat pentru 2017 al Guvernului condus de Sorin Grindeanu, 766,1 milioane de lei, cu 51,1% mai mult decat in 2016.

Guvernul a scazut bugetul Camerei Deputatilor, dar l-a crescut pe cel al lui Liviu Dragnea

Bugetul Camerei Deputatilor va fi mai mic decat anul trecut, pe fondul reducerii deputatilor, insa fondul pus la dispozitia presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, va creste cu aproape 18%.

SUA si Marea Britanie raman angajate in NATO dar cer tuturor membrilor sa aloce 2 la suta din PIB pentru Aparare. Romania ar avea 1,5 la suta

Donald Trump, presedintele Statelor Unite, si Theresa May, premierul Marii Britanii, au reafirmat, dupa intrevederea de la Casa Alba, mentinerea angajamentelor asumate in cadrul Aliantei Nord-Atlantice.

Iohannis critica Guvernul pentru scaderea bugetului din domeniul securitatii nationale

Presedintele Klaus Iohannis a adresat astazi prim-ministrului Sorin Grindeanu o scrisoare deschisa in care precizeaza ca scaderea bugetului in domeniul securitatii nationale reprezinta un gest iresponsabil si o grava eroare, conform Hotnews. ro.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 19:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2178 seconds )