Libnet.ro
UNICEF

06:00

Care sunt avantajele si pericolele unui parlament unicameral.

România Liberă România Liberă,
Care sunt avantajele si pericolele unui parlament unicameral.

Puterile egale pe care le au Senatul si Camera Deputatilor reprezinta principalul defect al modului cum este organizat parlamentul romanesc. Desi sistemul este utilizat si de cele mai importante puteri ale lumii, aceste state au optat pentru atributii diferite ale camerelor legislative. De exemplu, o camera are putere de veto absolut asupra deciziilor celeilalte, fara nici un recurs, cum se intampla in SUA, Italia, Belgia ori Franta. Pe de alta parte, in Parlamentul Germaniei, camera . continuă pe România Liberă

Care sunt avantajele si riscurile unui parlament unicameral.

Puterile egale pe care le au Senatul si Camera Deputatilor reprezinta principalul defect al modului cum este organizat parlamentul romanesc. Desi, acest sistem este utilizat de cele mai importante puteri ale lumii, aceste state au optat pentru atributii diferite ale camerelor legislative. De exemplu, o camera are putere de veto absolut asupra deciziilor celeilalte, fara nici un recurs, cum se intimpla in SUA, Italia, Belgia ori Franta, potrivit unei analize a cercetatorului Bogdan Dima, pentru .

Pericol de explozie in Vaslui: Un incendiu a izbucnit la o hala in care sunt depozitate butoaie cu diluant

Un incediu a izbucnit, luni, la o hala dinVaslui in care sunt depozitate mai multe butoaie cu diluant, existand posibilitatea unei explozii, potrivit Mediafax. Flacarile au izbucnit in urma unui scurtcircuit l.

Traian Basescu: Am declansat procedura unui nou referendum pentru un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari

Presedintele TraianBasescu a anuntat, marti, ca a declansat procedura unui nou referendum in care se vor pune aceleasi doua intrebari ca si la referendumul din 2009. Misiunea mea este sa apar inter.

Traian Basescu cere un nou referendum pentru Parlament unicameral si 300 de parlamentari

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a declansat in aceasta dupa-amiaza procedura unui referendum vizand Parlamentul unicameral si Parlamentul cu 300 de membri. Basescu a precizat ca va emite decretul.

Basescu: Am declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si 300 de parlamentari

Update 19:33 Cred ca un al doilea referendum, pe aceleasi subiecte, care ar fi din nou validat de popor, ar fi echivalentul unei respingeri totale a clasei politice, inclusiv a celor care au castigat cu 70%, a mentionat seful statului.

Buda: PDL va ataca la CCR noua Constitutie; USL nu va scapa de Parlament unicameral

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a anuntat ca democrat-liberalii vor ataca la CCR proiectul de revizuire a Constitutie, el avertizand USL ca nu va scapa niciodata de Parlamentul unicameral, oricat ar fugi.

ştiri din Politica

ştiri de la România Liberă

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2122 seconds )