Libnet.ro
UNICEF

06:30

Cat de importanta este independenta Scotiei pentru Catalonia

Adevărul Adevărul,
Cat de importanta este independenta Scotiei pentru Catalonia

Campania catalanilor pentru a obtine propriul referendum privind independenta regiunii fata de Spania este inspirata de ce vad ca se intampla in Scotia. La un moment dat, rezultatul referendumului scotian nici nu conteaza, ci doar faptul ca Marea Britanie a oferit scotienilor pe 18 septembrie ocazia de a-si exprima optiunea. continuă pe Adevărul

Cat de importanta este independenta Scotiei pentru Catalonia

Campania catalanilor pentru a obtine propriul referendum privind independenta regiunii fata de Spania este inspirata de ce vad ca se intampla in Scotia. La un moment dat, rezultatul referendumului scotian nici nu conteaza, ci doar faptul ca Marea.

Independenta Scotiei: Mize, jucatori prinicipali si implicatiile unei separari de Marea Britanie

Pe data de 18 septembrie, scotienii merg la urne pentru a vota viitorul tarii lor. Referendumul pentru independenta Scotiei cheama cetatenii la un vot care ar putea incheia uniunea de 307 ani a Scotiei cu Anglia si Tara Galilor, sub Marea Britanie. Un vot favorabil ar insemna ca Scotia va fi o natiune independenta cu o populatie de 5,3 milioane de oameni. La inceputul campaniei, acest scenariu parea exagerat, dar cele mai recente sondaje arata ca Regatul Unit, in forma sa actuala, ar putea fi rupt in bucati. Un articol, publicat de CNN, explica mizele, ce inseamna o Scotie independenta pentru restul lumii si care sunt problemele principale ale referendumului pentru independenta Scotiei.

Marea Britanie vrea sa impiedice independenta Scotiei

Guvernul britanic intentioneaza sa elaboreze un pachet de masuri prin care sa ofere mai multa putere de decizie Scotiei, in cadrul regatului, in tentativa de a ii convinge pe alegatori sa voteze impotriva la referendumul pentru independenta Scotiei, potrivit Bloomberg.

SONDAJ Eurobarometru: Cat de importanta este protectia mediului pentru cetatenii europeni

Cel mai recent sondaj Eurobarometru arata ca 95% din cei peste 29. 000 de respondenti considera ca protectia mediului este foarte importanta pentru ei. Nici romanii nu fac exceptie, majoritatea declarand ca poluarea aerului este principala problema cu care ne confruntam.

Ponta, dupa desemnarea lui Cretu drept comisar european: Este un succes pentru Romania

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, ca desemnarea Corinei Cretu ca si comisar european pentru Politica Regionala este un succes pentru Romania si o recunoastere ca vocea noastra poate fi auzita si.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2447 seconds )