Cine sunt noii ambasadori romani din Belarus si Marea Britanie
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretele privind acreditarea lui Mihnea Motoc si Viorel Mosanu in calitatea de ambasadori extraordinari si plenipotentiari ai Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, respectiv Republica Belarus, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. continuă pe România Liberă
• Subiectele Zilei: Incognito printre bolnavi: Ca serpii se reped la spaga!; Cine sunt magistratii si sefii de institutii facuti doctori de generalul-politician Gabriel Oprea; Este obezitatea o problema psihologica sau una fizica?
Cersetorii romani, atacati in Stockholm: Am simtit cum imi cade pielea, am sarit, am inchis ochii. Am crezut ca o sa mor Gheorghe Rancu, un cersetor din Romania detasat la Stockholm. Cancerul extremist si replica lumii civilizate Cum se dezamorseaza bomba cu ceas a unui extremism potential debordant, tot mai obraznic si agresiv? Problema confrunta de mult statul evreu.
• Cine sunt cele doua mostenitoare ale Coroanei Romaniei
Decizia Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei de a retrage nepotului sau, Nicolae, titlul de Principe al Romaniei si apelativul de Alteta Regala, precum si excluderea sa din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei confera o noua importanta celor doua nepoate ale Regelui care fac parte din Familia Regala.
• Cine sunt magistratii si sefii de institutii facuti doctori de generalul-politician Gabriel Oprea
Gabriel Oprea, suspectat ca si-ar fi plagiat teza de doctorat, este, de mai bine de sapte ani, si coordonator de doctorate la institutia de invatamant a SRI. Printre personalitatile care au sustinut doctoratul cu vicepremierul se regasesc si nume importante din sistemul de justitie, cum ar fi prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, sau fostul vicepresedinte al CSM, Gheorghe Muscalu. Specialistii consultati de RL spun ca, desi legea nu le interzice, astfel de legaturi dintre magistrati si politicieni ridica probleme de ordin etic.
• Proiect unic in Romania. Sunt vizate cetatile dacice din Muntii Orastiei
Muzeele romanesti incep sa foloseasca tot mai mult tehnologia pentru a oferi publicului servicii de calitate. De anul viitor, veti putea admira cetatile dacice din Muntii Orastiei fara a fi nevoiti.